xtrim

موزه هفت‌تپه، نماد تعهد فرهنگی و کیفیت حرفه‌ای

موزه تخصصی ایلام‌شناسی هفت‌تپه برای هفتمین سال متوالی در فهرست برگزیدگان آیین ملی موزه برتر قرار گرفت و عنوان پرافتخار «موزه برتر» را از سوی کمیته ملی ایکوم ایران (شورای بین‌المللی موزه‌ها) کسب کرد.

جهان صنعت نیوز، مدیرپایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه روز دوشنبه با اشاره به برگزاری آیین ملی موزه برتر همزمان با روز جهانی موزه‌ها گفت: موزه باستان‌شناسی هفت‌تپه با کسب عنوان موزه برتر در شاخص «حفاظت و نگهداری»، برای هفتمین سال پیاپی در فهرست برگزیدگان این آیین ملی قرار گرفت.

عاطفه رشنویی ادامه داد: انتخاب موزه باستان‌شناسی هفت‌تپه به عنوان موزه برتر کشور نمادی از استمرار کیفیت حرفه‌ای، تعهد فرهنگی و اجرای موفق شاخص‌های بین‌المللی موزه‌داری است.
«هفت تپه» موزه برتر کشور شد

رشنویی با بیان اینکه موزه هفت تپه با تمرکز بر معرفی و بازنمایی تمدن ایلام به عنوان یکی از کهن‌ترین فرهنگ‌های بشری، نقش مهمی در تبیین تاریخ و هویت منطقه‌ای ایفا کرده است، گفت: بهره‌گیری از یافته‌های باستان‌شناسی منحصربه‌فرد از محوطه‌های هفت‌تپه و چغازنبیل شوش و همچنین رویکردهای نوین در آموزش، ترویج و نمایش موجب شده تا موزه هفت‌تپه به یکی از موزه‌های تخصصی فعال کشور تبدیل شود.

وی با بیان این‌که موزه هفت‌تپه با رویکردی خلاقانه و مشارکت‌محور، توانسته است در بخش‌های آموزشی، پژوهش، کودک و حفاظت و نگهداری حضوری موثر داشته باشد، افزود: برگزاری مستمر کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، برنامه‌های مخاطب‌محور و تولیدمحتوای متناسب با گروه‌های مختلف سنی و اجتماعی، جایگاه این موزه را به‌عنوان مرجعی فرهنگی تقویت کرده است.

مدیرپایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه بیان کرد: اقدامات موثر در نگهداری آثار، استانداردسازی فضای نمایش و مخزن و ثبت دقیق اطلاعات در این موزه انجام شده است که ثمره این اقدام‌ها ارتقای جایگاه این مجموعه در سطح ملی بوده است.

موزه شوش با حدود ۶۰ سال قدمت

موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

موزه شوش با ۵۵۰ ‏مترمربع زیربنا در میان باغی به وسعت ۱۴ هزار و ۶۳۵ ‏متر مربع بر سر راه قلعه باستانی شوش قرار دارد.

نمای بنای موزه شوش آجری است و بنای اولیه موزه همزمان با شروع حفاری‌های شوش و با استفاده از آجرهای بدست آمده از حفاری‌های شوش و چغازنبیل ساخته شده و طی سال‌های بعد نیز به آن افزوده شده است.

آثار به نماش در آمده در این موزه به دوره پیش از عیلام تا دوره اسلامی تعلق دارد.

موزه شوش دارای ۲ سالن بزرگ است و تمامی آثار به نمایش درآمده در آن حاصل حفاری‌های منطقه شوش و چغازنبیل است.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تایید شد.

«محوطه باستانی شوش» و «معبد چغازنبیل» ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

منبع: ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 511669
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *