نجات گردشگری ایران از مسیر فرودگاهها میگذرد

وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر ضرورت بازتعریف راهبرد ملی گردشگری، تصریح کرد: تنها مسیر نجات و پایداری صنعت گردشگری ایران، اتکا به ظرفیتهای بینالمللی و جذب هوشمندانه گردشگران خارجی است. وزارت میراثفرهنگی، با رویکردی همافزا، پشتیبان بیوقفه فعالان این حوزه خواهد بود.
جهان صنعت نیوز، سیدرضا صالحیامیری، امروز (سهشنبه) در نشست با جامعه حرفهای هتلداران استانها و مناطق آزاد در محل سالن فجر این وزارتخانه، با تحلیل الزامات راهبردی توسعه صنعت گردشگری کشور، اظهار کرد: اعتقاد راسخ دارم مسیر نجات و شکوفایی گردشگری ایران از گذرگاه جذب هدفمند گردشگران خارجی میگذرد؛ بر همین اساس، دیپلماسی فعال گردشگری در صدر اولویتهای اجرایی این وزارتخانه قرار گرفته و اهتمام جدی برای رفع موانع ورود گردشگر به کشور آغاز شده است.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به تدوین نظام اولویتبندی مقاصد هدف، بیان کرد: در نقشه راه جدید، کشورهای آسیای میانه، قفقاز و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در ردیف نخست اولویتها، کشورهای حاشیه خلیج فارس در سطح دوم و کشورهای پرجمعیت مسلمان در سطح سوم قرار گرفتهاند؛ این گزینش به معنای غفلت از سایر کشورها نیست، بلکه ناظر بر ضرورت تمرکز منابع و ظرفیتهاست.
وی با اشاره به نتایج مثبت سفرهای اخیر خود به کشورهای آسیایی و بهویژه مذاکرات سازنده با مقامات مصری، افزود: گفتوگوهای عمیق در جریان این سفرها، نویدبخش آغاز فصل نوینی از تعاملات گردشگری میان ایران و منطقه است؛ بهویژه با مصر که بسترهای همکاری مشترک در حال شکلگیری است.
ورود ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران
صالحیامیری با ارائه تصویری روشن از روند صعودی گردشگری ورودی، تصریح کرد: براساس گزارشهای رسمی فراجا، در سال گذشته بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شدهاند که این عدد بیانگر آغاز بازگشت ایران به مدار اصلی گردشگری بینالمللی است.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت زیرساختها و حمایت بیقیدوشرط از بخش خصوصی، گفت: وزارتخانه به هیچعنوان در اجرای پروژههای گردشگری نقش اجرایی نخواهد داشت، بلکه مسئولیت تسهیل، حمایت و نظارت را برعهده دارد.
وزیر میراثفرهنگی با تأکید بر سیاستهای تشویقی طراحیشده برای رونق گردشگری، یادآور شد: مجموعهای از مشوقها و امتیازات هدفمند برای تقویت اکوسیستم گردشگری کشور تعریف شده و در اختیار فعالان این صنعت قرار خواهد گرفت. ما زمانی رضایت داریم که جامعه هتلداران کشور احساس امنیت، ثبات و افق روشن پیش رو داشته باشند. جایگاه وزارتخانه، همراستا با هتلداران است و نه مقابل آنها.
وی با استقبال از تداوم نشستهای تعاملی و هدفمند با جامعه هتلداران، اظهار کرد: پیشنهاد میدهم جدول زمانبندی شدهای برای برگزاری نشستهای منظم و سیاستورزانه تدوین شود تا فرآیند مشورت، تحلیل و تصمیمگیری مبتنی بر تعامل کارشناسی و واقعبینانه شکل گیرد.
صالحیامیری در پایان، با اشاره به دغدغه فعالان صنعت هتلداری نسبت به قطعی برق، خاطرنشان کرد: براساس گزارش ارائهشده توسط وزیر نیرو در جلسه هیئت دولت، روند ورود پنلهای خورشیدی به فاز عملیاتی رسیده است و امید میرود مشکل ناترازی تولید و توزیع برق، با بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر، بهزودی مرتفع شود.
اولویت دولت چهاردهم، دیپلماسی گردشگری است
معاون گردشگری نیز در این نشست با اشاره به نقش راهبردی صنعت گردشگری در دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی کشور، تصریح کرد: در دولت چهاردهم، یکی از مهمترین محورهای مذاکرات و سفرهای خارجی ریاستجمهوری، موضوع گردشگری است و از همینرو، وزیر میراثفرهنگی در بسیاری سفرهای خارجی رئیسجمهور حضور دارد.
انوشیروان محسنی بندپی با اشاره به ارتقای جایگاه این وزارتخانه در ارکان حاکمیت گفت: شاهد حضور رئیسجمهور، معاون اول و رئیس قوه قضائیه در برنامهها و رویدادهای وزارت میراثفرهنگی هستیم که بیانگر توجه ویژه سه قوه به این حوزه است.
معاون گردشگری افزود: در دوره جدید شاهد تسریع در فرآیندهای اداری و آییننامهای بودهایم و در سفرهای استانی نیز برگزاری نشستهای تخصصی با کارکنان و تشکلهای گردشگری همواره مورد تاکید وزیر بوده است.
مرکز سرمایهگذاری، پیشران حمایت از بخش خصوصی
رئیس مرکز سرمایهگذاری وزارت میراثفرهنگی در این نشست با اشاره به شکلگیری این مرکز در دوره جدید مدیریت وزارتخانه گفت: با تشکیل این مرکز، حمایت از سرمایهگذاران گردشگری تسهیل شده و تعامل سازندهای با مجلس شورای اسلامی نیز برقرار شده است.
علیاصغر شالبافیان افزود: جامعه هتلداران یکی از ارکان کلیدی رونق صنعت گردشگری است و با مشارکت این جامعه حرفهای میتوان گامهای بلندی در مسیر توسعه برداشت.
رئیس جامعه هتلداران ایران نیز در این نشست گفت: وزیر میراثفرهنگی با تلاش شبانهروزی مسیر ارتقای صنعت هتلداری کشور را هموار کردهاند و جا دارد از ایشان صمیمانه قدردانی کنیم.
جمشید حمزهزاده با بیان اینکه بخش زیادی از هتلهای کشور قدمت بالایی دارند، پیشنهاد کرد بخشی از منابع حمایتی به مرمت هتلهای موجود اختصاص یابد تا کیفیت خدمات به گردشگران ارتقا یابد.
وی همچنین خواستار مشارکت جامعه هتلداران در فرایند صدور پروانه ساخت هتلها شد تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
نشست جامعه هتلداران با وزیر میراثفرهنگی، علاوه بر نمایش انسجام بخش دولتی و خصوصی، نقطه عطفی در مسیر همافزایی برای رونق صنعت گردشگری و بهبود وضعیت زیرساختهای اقامتی کشور بود. تأکید وزیر بر شنیدن مستقیم دغدغههای فعالان حوزه و پیگیریهای مستمر در سطح ملی و استانی، نویدبخش آیندهای روشن برای گردشگری ایران است.
منبع: ایرنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :