xtrim

هشدار درباره سم کشنده بوتولیسم در کنسروها و مایه ماکارونی

رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سم بوتولیسم کنسروها و مایه ماکارونی آماده هشدار داد و از خانواده‌ها خواست خوراکی‌های پروتئینی کنسروی را حتما قبل از مصرف بجوشانند.

جهان صنعت نیوز، محمدرضا سلمانی ندوشن هشدار داد که سم کلوستریوم بوتولینوم (عامل بیماری بوتولیسم) ممکن است در برخی مواد غذایی کنسروی از جمله مایه آماده ماکارونی و کنسروهای پروتئینی مانند تن ماهی و لوبیا وجود داشته باشد.

وی افزود: این سم با جوشاندن به مدت ۲۰ دقیقه از بین می‌رود، اما بسیاری از مصرف‌کنندگان به اشتباه تصور می‌کنند حرارت دادن مختصر یا تفت دادن برای از بین بردن آن کافی است.

سلمانی ندوشن ادامه داد: سم بوتولینوم یکی از کشنده‌ترین سموم شناخته شده است که حتی مصرف ۲ میکروگرم از آن می‌تواند منجر به مسمومیت شدید یا مرگ شود.

به گفته وی ، این سم با فلج کردن عضلات، به‌ویژه عضلات تنفسی، باعث اختلال در تنفس و در موارد شدید مرگ فرد می‌شود.

منابع سم بوتولیسم

رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به منابع اصلی سم بوتولینوم تاکید کرد: کنسروهای پروتئینی مانند تن ماهی، لوبیا و مواد گوشتی، مایه آماده ماکارونی که همراه با سس‌های کنسروی عرضه می‌شوند از جمله این موارد هستند.

وی درباره راه‌حل های پیشگیری از مسمومیت با این سم، اظهار کرد: تنها راه اطمینان از نابودی این سم، جوشاندن قوطی کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه در آب است، به‌طوری که آب کاملاً سطح قوطی را بپوشاند، همچنین باقی‌مانده کنسروهای بازشده باید در ظروف شیشه‌ای دربسته و در یخچال نگهداری و در سریع‌ترین زمان ممکن مصرف شوند.

توصیه ها

سلمانی از خانواده ها خواست تا از مصرف کنسروهای متورم، زنگ‌زده یا دارای نشتی خودداری کنند. همچنین هرگز مایه آماده ماکارونی یا سس‌های کنسروی را بدون جوشاندن کافی مصرف نکنند.

به گفته وی، ماکارونی به‌خودی‌خود خطری ندارد، اما سس‌ها و مواد پروتئینی همراه آن ممکن است حاوی سم بوتولینوم باشند.

وی با اشاره به تفاوت این نوع مسمومیت با سایر مسمومیت‌های غذایی تاکید کرد: برخلاف سم بوتولینوم، مسمومیت ناشی از باسیلوس سرئوس (در برنج مانده) معمولاً منجر به علائم گوارشی مانند اسهال می‌شود و خطر مرگ ندارد و با رعایت این نکات، خانواده‌ها می‌توانند از خطر مسمومیت با این سم کشنده در امان بمانند.

ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 512558
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *