xtrim

در توییتر چه می‌گذرد؟ از جعفر پناهی تا پالرمو

توییت‌های خواندنی از رئیس‌مجلس تا کاربران عادی در روزهای اخیر را با هم بخوانیم.

هما میرزایی-جهان صنعت نیوز: خواندن اظهارنظرهای مردم و مسئولان در مورد مسائل روز، چه اقتصادی، چه اجتماعی و چه سیاسی یکی از بهترین راه‌های شناخت نوع تفکر حاکم بر جامعه و آگاهی از احوالات اجتماعی مردم و اولویت‌های تصمیم‌گیران بوده است. با گسترش شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر این آگاهی از نظرات جمعی ساده‌تر شده است. به‌طوری‌که بارها پیش آمده مسئولین بلندپایه مانند رئیس‌جمهور در مقابل موج انتقادات مطرح‌شده از سوی کاربران، وادار به پاسخگویی در صفحه مجازی خود شده است. شاید همین موضوع ساده تمرینی برای دموکراسی باشد. با هم چند نمونه از مطالب منتشر شده طی روزهای اخیر در شبکه اجتماعی توییتر را بخوانیم. 

مورد اول؛ قالیباف و دو ابلاغ جنجالی

برخی نمایندگان مجلس تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغ آن از سوی رئیس مجلس را در مقابل عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب قرار دادند، و به این بهانه به رئیس مجلس تاختند. محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس خطاب به قالیباف گفت: امیدواریم ریاست محترم مجلس همان‌طور که نگذاشت جوهر پالرمو خشک شود و بلافاصله بعد از تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را به دولت ابلاغ کرد، قانون عفاف و حجاب را که حکم خداست هم ابلاغ کند. قالیباف در صفحه خود در شبکه اجتماعی توییتر در پاسخ به این انتقادات نوشت:

عوام‌فریبی برخی تمامی ندارد. قانون پالرمو مصوب مجلس دهم در مجمع تشخیص به درخواست رئیس جمهور بررسی، تصویب و به قانون تبدیل شده است؛ ابلاغ آن الزام قانونی دارد و به دلخواه کسی نیست. قانون حجاب نیز طبق الزام قانونی نامه کتبی دبیرخانهٔ شعام فعلا ابلاغ نشده است. انصاف هم بد چیزی نیست.

مورد دوم؛ خدا ازت نگذرد

امیر سیاح، سرپرست سابق معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی و فعال حوزه کارآفرینی در توییتی در خصوص مسکن مهر می‌نویسد: خدا ازش نگذرد که ساخت مسکن مهر را کُندکرد، خانه‌دارشدن هزاران مستاجر را سالها به تاخیر انداخت.
نظرات کاربران زیر این توییت جالب و خواندنی است؛ یکی از ساکنین مسکن مهر، این خانه‌ها را مصداق خانه‌های کمونیستی دانسته و زندگی در آن‌ها را باعث تحقیر سبک زندگی ایرانی می‌خواند. یکی دیگر از مسئولین خواهش کرده تا به فاز ۱۱ پردیس بروند، و از نزدیک شاهد کیفیت پایین زندگی در نبود فضای سبز، حمل‌ونقل عمومی، بیمارستان و مغازه باشند. بحث‌های کاربران زیر این توییت بسیار متنوع و خواندنی است.

مورد سوم؛ جایزه جعفر پناهی

نام جعفر پناهی حالا در بین برندگان سه جایزه اصلی سه جشنواره بزرگ سینمایی دنیا (نخل طلا، شیر ونیز و خرس برلین) قرار گرفته است. اکثریت کاربران از حس افتخار به این جایزه نوشته‌اند، و آن را نقطه عطفی برای سینمای ایران می‌دانند. عده‌ای دیگر اما در حال فحاشی و توهین به پناهی هستند؛ دلیل؟ می‌گویند سیاه‌نمایی کرده و اوضاع ایران را بد جلوه داده است.
عبدالله گنجی، روزنامه‌نگار منتسب به جبهه اصولگرا در این‌باره می‌نویسد: مظلومیت جمهوری اسلامی یعنی اینکه طرف در جغرافیای حکومتش فیلم ضد جامعه و حکومتش ساخته، برده از دشمنان جایزه گرفته است.حین جایزه هم ژست اپوزیسیون روشنفکر گرفته است. رضا پهلوی و نرگس محمدی و وزیر امور خارجه فرانسه و…هم ستوده اند و رسانه های اپوزیسیون و موساد دهها رپرتاژ برایش رفته اند.بعد با همراهان برگشته، اجازه استقبال هم داده شده است. فرضا هیچ کدام اشکال هم نداشته باشد اما مساله این است که در ایران آزادی نیست! همین.

مورد چهارم؛ چین کلاهمان را برداشت

خبرگزاری انتخاب به نقل از ایلنا می‌نویسد: کلاه ۴۶۰۰ میلیارد تومانی بر سر «هما»؟ یک شرکت چینی دو هواپیما به قیمت ۶۰ میلیون دلار را به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، به قیمت ۱۱۶ میلیون دلار فروختند.
نکته جالب توجه اینکه، مدتی پیش مهراد بذرپاش، وزیر راه وشهرسازی در دولت مرحوم رئیسی در توییتی با اعلام این خبرو تبریک به ملت، گفته بود که خرید این دو هواپیما در دولت گذشته انجام شده و آن را دستاوردی مهم خوانده بود. احسان بداغی، روزنامه‌نگار با مقایسه عملکرد دولت روحانی در زمینه خرید هواپیما این‌گونه نوشت: همانها که می‌گفتند دولت روحانی با خرید هواپیمای نو برای فرانسه شغل ایجاد کرده، بابت خرید ۲فروند ایرباس دست دوم توسط دولت قبل جشن گرفتند.

اخبار برگزیدهخواندنی
شناسه : 512915
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *