xtrim

سرپرست حجاج: ۹۸ درصد زائران حج اولی‌اند

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه تاکنون ۸۱ درصد زائران وارد سرزمین وحی شده‌اند گفت: ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال حج اولی هستد.

جهان صنعت نیوز، نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در مکه مکرمه برای عملیات حج ۱۴۰۴، پیش از ظهر امروز به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و با حضور علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از معاونان و مدیران بعثه و ستاد حج و زیارت برگزار شد.

حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب در این جلسه ضمن قدردانی از زحمات خدمتگزاران حج و تاکید بر اهمیت تکریم زائران در تمام برنامه ریزی‌ها و اقدامات، افزود: علیرغم رضایتمندی مطلوب زائران، باید همین نواقص و مشکلاتی که وجود دارد پیگیری و برای رفع همه آنها اقدام شود.

وی همچنین با اشاره به برخی تغییراتی که توسط کشور میزبان در خدمات مربوط به ایام تشریق صورت گرفته است، بر ضرورت تمهید اقدامات و آمادگی‌های لازم برای این ایام و جلوگیری از بروز مشکل تاکید و تصریح کرد که ما آمادگی همه جانبه برای ایام تشریق داریم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با بیان اینکه نزدیک به ۹۸ درصد زائران اولین بار است که در حج حضور می‌یابند، گفت: باید کمک‌ها و راهنمایی‌های لازم به این زائران صورت بگیرد تا بدون دغدغه، اعمال خود را به سرانجام برسانند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین از روحانیون کاروان‌ها خواست تا توصیه‌های لازم را به زائران برای بهره مندی بیشتر از فرصت حضور در بیت الله الحرام در وقت نماز ظهر و عصر داشته باشند.

همچنین علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه با بیان اینکه تقریباً ۱۰ روز به اوج عملیات حج در ایام تشریق باقی مانده است، گفت: الحمدلله تا امروز همه خدمتگزاران حج با حداکثر قدرت و حساسیت کار را دنبال کرده‌اند و به یاری خداوند مشکل خاصی بروز نکرده است؛ لذا ان شاءالله همین توان حداکثری و حساسیت باید تا روز آخر دنبال شود و حتی کوچکترین نقطه ضعف و ایراد نیز جدی گرفته شده و برای حل آن اقدام شود تا شاهد بروز مشکلات بزرگتر نباشیم.

در ادامه اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز به ارائه گزارش مفصلی از روند خدمت رسانی به زائران بیت الله الحرام و مدینه النبی (ص) پرداخت و افزود: تا ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه)، ۸۱ درصد از زائران ایرانی به سرزمین وحی وارد می‌شوند و پروازهای رفت از ۱۵ ایستگاه پروازی در کشور به پایان می‌رسد.

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین از کاهش تاخیر پروازهای حج، که روند این پروازها را در سال جاری به وضعیت مطلوبی رسانده، اظهار رضایت و از مسئولان ذیربط در این حوزه تشکر کرد.

رضایی در بخش دیگری از گزارش خود به یک مساله نوپدید در کشور میزبان در خدمات امسال اشاره کرد.

دولت عربستان سعودی برای جلوگیری از برخی از اتفاق‌های سال‌های گذشته، مانند فوت نزدیک به ۶۰۰ زائر مصری که گفته می‌شد بخش اعظم آنها به صورت غیرمجاز وارد حریم عملیات حج شده بودند، صرفاً به افراد دارای کارت نسک و مجوزدار اجازه حضور در مکه در ایام حج را می‌دهد و بر همین اساس، کارگرانی هم که بدون مجوز حضور دارند، به بیرون از مکه هدایت می‌شوند.

رضایی با اشاره به عدم آمادگی‌هایی که در شرکت‌های عربستانی مربوط به خدمات کارگری در این زمینه وجود دارد، گفت که اخراج کارگران بدون مجوز، باعث کاهش نیروهای خدماتی و بروز مشکل در برخی هتل‌ها شده است.

همچنین محمد معصومی نماینده ایران ایر در عربستان نیز که در این جلسه حضور داشت، اعلام کرد که تاخیر پروازهای ایران ایر هم اکنون به ۱۳ دقیقه رسیده و مدام در حال کاهش است؛ بنابراین این موضوع نسبت به سال‌های گذشته بهبود قابل ملاحظه‌ای یافته است.

نماینده ایران ایر همچنین ابراز امیدواری کرد که با روند فعلی، میانگین تاخیرها در پایان عملیات حج ۱۴۰۴ به زیر ۱۰ دقیقه برسد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی اخویان مدیر آموزش و فرهنگی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های آموزشی و توجیهی بعثه برای زائران ایرانی در مدینه و مکه پرداخت.

وی در سخنان خود از برگزاری مجموعاً حدود پنج هزار جلسه آموزشی برای زائران – در ایران و مدینه و مکه – خبر داد.

در بخش دیگری از جلسه، حسین اسماعیلی مدیر دفتر نظارت و بازرسی بعثه مقام معظم رهبری به ارائه گزارشی از نظارت‌های این مدیریت بر فرآیند عملیات حج و خدمتگزاری به زائران پرداخت و بر ضرورت پیگیری جدی قراردادها با شرکت‌های کشور میزبان به منظور احقاق تمام حقوق زائران تاکید کرد.

موضوع کمبود کارگران شرکت‌های خدماتی کشور میزبان از جمله مسائلی بود که اسماعیلی هم به آنها اشاره کرد.

منبع: ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 513054
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *