xtrim

همکاری نهادی برای ارتقای ارتباط دانشگاه با صنعت

با امضای یک تفاهم‌نامه مابین وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری با هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه اصفهان، همکاری‌های گسترده‌ دانشگاه‌ها و این صنایع بزرگ در قالب اعتبار مالیاتی آغاز می‌شود، این تفاهم‌نامه گام مهمی در تقویت ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه و صنعت است.

جهان صنعت نیوز، همکاری دانشگاه‌ها با صنایع بزرگ کشور می‌تواند مزایا و نتایج بسیار مفیدی داشته باشد از یک سو صنایع در این تعامل می‌توانند به افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات بپردازند و از یک سو دانشگاه‌ها می‌توانند با جهت‌دهی پژوهش و فعالیت‌های علمی به سمت تقاضای واقعی، اثربخشی بهتری در بهبود شرایط کشور داشته باشند.

این همکاری یک موضوع اساسی و بنیادی است و نه تنها در ارتباط با صنعت بلکه در ارتباط با جامعه نیز دانشگاه‌ها باید نقش موثری داشته باشند.

بر این اساس و با توجه به اینکه در وزارت علوم حوزه‌های تخصصی مختلف همچون فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی، هنر و علوم پایه وجود دارد، ضروری است ابزارها و روش‌های متناسب و مختلفی به‌کار گرفته شود تا در همه زمینه‌ها بتوان با مخاطبین ارتباط سازنده‌ای شکل داد.

در این راستا خوشبختانه با استفاده از تجارب و الگوهای مختلف ملی و بین‌المللی در حال حاضر دانشگاه‌ها روش‌های متعددی را برای این منظور استفاده می کنند و به طور حتم سرجمع این روش‌ها می‌تواند به یک تعامل و همکاری همه جانبه و پایدار با جامعه و صنعت منجر شود.

روش‌های متنوع می‌توانند ارتباط بین مراکز علمی و اجرایی را تسهیل کرده و بستر مناسب برای استفاده حداکثری از توانمندی‌های علمی کشور را فراهم کنند.

در همین راستا و در مراسم مشترکی که امروز دوشنبه؛ پنجم خردادماه در وزارت علوم برگزار شد؛ دو تفاهم‌نامه با هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه اصفهان به امضای طرفین رسید.

طبق توافقات صورت گرفته در این تفاهمنامه، همکاری‌های گسترده‌ای با دانشگاه‌ها توسط صنایع آغاز و محورهای مهمی همچون تخصیص گرنت به اعضای هیات علمی، تعریف و اجرای پروژه‌های پژوهشی مورد نیاز، حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی، مشارکت در برگزاری رویدادهای تخصصی، استفاده از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت، تقویت دوره‌های مهارتی و شغلی و همچنین سرمایه‌گذاری در تجاری‌سازی و توسعه فناوری‌های جدید پوشش داده خواهند شد.

طبق این تفاهم‌نامه‌ها اعتبار مالیاتی پیش‌بینی شده در ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به صورت موثر برای این امور بهره‌برداری خواهد شد.

بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقده؛ شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به میزان هزار میلیارد تومان و گروه فولاد مبارکه اصفهان به میزان پنج هزار میلیارد تومان نسبت به ایجاد خط اعتباری ویژه در راستای مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با هدف تأمین مالی طرح‌های منتخب تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منتخب متناسب با حوزه‌های اولویت‌دار اقدام می‌کنند.

جزییات تفاهم‌نامه‌ سه جانبه وزارت علوم، معاونت علمی و پتروشیمی خلیج فارس

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امروز به امضای حسین سیمایی؛ وزیر علوم، حسین افشین؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و شریعتمداری؛ مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس رسید این شرکت نسبت به ایجاد خط اعتباری ویژه به میزان ۱۰۰۰ میلیارد تومان در راستای مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با هدف تأمین مالی طرح‌های منتخب تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری در مؤسسات منتخب متناسب با حوزه‌های اولویت‌دار اقدام می‌کند.

اهداف مشترک این تفاهم‌نامه در محورهای زیر تعریف شده‌اند:

– تعریف و اجرای طرح‌های تحقیق و توسعه مشمول اعتبار مالیاتی مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با محوریت اعضای هیات علمی مستقر در مؤسسات و در راستای اولویت‌های پژوهشی، نوآوری و فناوری هلدینگ؛
توسعه و تقویت همکاری صنعت و دانشگاه در زنجیره ارزش پتروشیمی؛
زمینه‌سازی شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از طریق تعریف و اجرای طرح‌های تحقیق و توسعه در مؤسسات؛

– توسعه زیرساخت‌های فناوری، کارگاه‌های ساخت، فب‌لب‌ها و آزمایشگاه‌های ملی مرجع در چارچوب قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیازهای شرکت‌های تابعه هلدینگ؛

– توسعه و تقویت فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در شرکت‌های تابعه هلدینگ با هدف تبادل علوم و فناوری‌های نوین؛

– استفاده از ظرفیت محققان پسادکتری کاربردی، فناوری و صنعتی برای تقویت فعالیت‌ها

– شناسایی، تعریف و اجرای طرح‌های تحقیق و توسعه در حوزه‌های اولویت‌دار هلدینگ مانند دانش‌ فنی فرآیند، تجهیزات ثابت و دوار، تحول دیجیتال، برق و ابزار دقیق، مواد شیمیایی و کاتالیست‌ها، بهره‌وری و بهبود فرآیند و اقتصاد چرخشی، چالش‌های اجتماعی و زیست محیطی

جزییات تفاهم‌نامه سه‌جانبه وزارت علوم، معاونت علمی و گروه فولاد مبارکه

بر مبنای تفاهم‌نامه‌ای که امروز در محل وزارتخانه علوم به امضای سیمایی وزیر علوم، افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و زرندی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان رسید این شرکت نسبت به ایجاد خط اعتباری ویژه به میزان ۵ هزار میلیارد تومان در زمینه تحقیق و توسعه با مشارکت دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری اقدام می‌کند.

این تفاهم‌نامه با هدف همکاری مشترک در توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری در زنجیره ارزش صنعت فولاد کشور و زیرساخت‌های مورد نیاز به منظور خلق ارزش افزوده بیشتر با استفاده از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به امضا رسید.

اهداف مشترک این تفاهم‌نامه:

– تعریف و اجرای طرح‌های تحقیق و توسعه مشمول اعتبار مالیاتی ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با محوریت اعضای هیتت علمی مؤسسات، هسته‌ها و واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مؤسسات در راستای اولویت‌های پژوهشی، نوآوری و فناوری گروه

– بهره‌گیری از ظرفیت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز در مؤسسات

– توسعه و تقویت همکاری صنعت و دانشگاه در صنعت فولاد

– زمینه‌سازی شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از طرح‌های تحقیق و توسعه دانشگاهی

-توسعه زیرساخت‌های فناوری، کارگاه‌های ساخت، فب‌لب‌ها و آزمایشگاه‌های ملی مرجع در چارچوب قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیازهای شرکت‌های تابعه گروه

-توسعه و تقویت فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در شرکت‌های تابعه گروه با هدف تبادل علوم و فناوری‌های نوین

-ایجاد ظرفیت فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی و محققان پسادکتری برای تقویت فعالیت‌ها

-تخصیص پژوهانه (گرنت) پژوهشی و فناورانه به پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویی و هسته‌ و انجمن‌های علمی مرتبط با زنجیره فولاد

– ساخت و بهره‌برداری از خوابگاه‌های متأهلی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی

-برنامه‌ریزی و اجرای بازدیدهای علمی اساتید و دانشجویان از خطوط تولید، مراکز تحقیق‌ و توسعه، واحدهای تخصصی گروه

– اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان برتر در مقاطع تحصیلات تکمیلی در زمینه‌ مورد نیاز گروه

– کمک به ترویج، توسعه و تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری خصوصا در زمینه علوم‌ انسانی

-حمایت از هسته‌های آموزشی مساله‌محور و انجمن‌های علمی در راستای حل ساختارمند چالش‌های صنعت فولاد

-هدایت نظام‌مند پایان‌نامه‌ و رساله‌های دانشجویان در مسیر اولویت‌های پژوهشی اعلام شده توسط گروه و ایجاد بانک اطلاعاتی پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویی مرتبط با چالش‌های فناورانه گروه

-برگزاری دوره‌های مهارتی و توسعه فردی در جهت توانمندسازی و آشنایی دانشجویان علاقه‌مند به فعالیت در زنجیره فولاد

-برگزاری رویدادهای مشترک مساله یا تقاضامحور یا شبیه‌سازی‌شده برای جذب ایده‌های مرتبط با چالش‌های زنجیره فولاد

– طراحی و اجرای دوره یا دروس مشترک با همکاری کارشناسان و خبرگان صنعت فولاد با معرفی و تأیید گروه

-سرمایه‌گذاری مشترک مؤسسات به همراه گروه در طرح‌های دانش‌بنیان زنجیره آهن و فولاد

– طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی و آگاهی‌رسانی کوتاه و میان‌مدت برای مدیران و کارکنان گروه توسط مؤسسات وابسته به وزارت نظیر سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

-توسعه و راه‌اندازی مراکز نوآوری و مراکز توسعه کسب و کار در مؤسسات؛
پشتیبانی موثر از تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش، تاب‌آوری و توسعه فناوری‌ها و هوشمندسازی، ارتقای بهره‌وری و کاهش ناترازی در سطح گروه

-تولید دانش فنی و افزایش کیفی نیروی متخصص مورد نیاز گروه با تکیه بر ظرفیت‌های علمی مؤسسات

– سرمایه‌گذاری در توسعه شرکت‌های فناور مستقر در مؤسسات با محوریت صندوق خطرپذیر شرکتی (cvc) گروه

– تعریف برنامه‌های مشترک و تعریف طرح‌های اجرایی و مدل تأمین مالی متناسب با شرایط و ماهیت طرح و شرایط طرفین

-مشارکت‌دهی شرکت‌های دانش‌بنیان در طرح‌های کلان مرتبط با توسعه زنجیره فولاد با هدف بازارسازی و ارتقای مقیاس

– همکاری در تعریف و اجرای طرح‌های ‌مطالعات محیط زیستی، اجتماعی، فرهنگی و هنری

-همکاری در تأسیس صندوق های سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) مشترک بین مؤسسات و گروه با هدف سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فناور زنجیره فولاد.

حوزه‌های اولویت‌دار

– شناسایی، تعریف و اجرای طرح‌های تحقیق و توسعه در حوزه‌های اولویت‌دار گروه شامل تحول دیجیتال و هوش مصنوعی، اقتصاد چرخشی و توسعه محصولات جدید، فولاد سبز، دانش‌ فنی فرآیند، تجهیزات ثابت و دوار، برق و ابزار دقیق، مواد مصرفی و فرآیندها و فناوری‌های فرآوری معادن کم‌عیار، بهره‌وری و بهبود فرآیند، کاهش مصرف مواد و انرژی و تولید انرژی‌های نو.

منبع: ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 513056
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *