xtrim

نقشه‌برداری ملی وارد فاز هوایی شد

رئیس سازمان نقشه برداری کشور از آغاز تصویربرداری های جدید هوایی برای به روز رسانی نقشه ها خبر داد و گفت: فرآیند تصویربرداری ها برای استان هایی چون لرستان و تهران آغاز شده است و تلاش می شود به دیگر مناطق کشور نیز گسترش یابد.

جهان صنعت نیوز، سید اسکندر صیدایی به تشریح نقش حیاتی این سازمان در مدیریت منابع مکانی و داده‌ها پرداخت و اظهار داشت: سازمان نقشه‌برداری کشور به عنوان متولی اصلی پایش منابع مکانی، سرمایه‌ای ارزشمند از داده‌های مرتبط با نقشه‌ها، تصاویر ماهواره‌ای و اطلاعات مکانی از دهه ۳۰ تاکنون را در اختیار دارد که نقش کلیدی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مدیران ایفا می‌کند.

وی یادآورشد: این سازمان در طول نزدیک به هفت دهه فعالیت، ضمن تولید و به‌روزرسانی نقشه‌ها و داده‌های مکانی، بستری برای شناخت گذشته و برنامه‌ریزی دقیق برای آینده فراهم کرده است.

صیدایی با اشاره به سند اجرایی ۱۴۰۴ سازمان نقشه‌برداری که برنامه‌محوری رویکردی بنیادین برای این نهاد است، اظهار داشت: برای تدوین برنامه‌های سازمان، از خرد جمعی و تخصص ۴۵۰ کارشناس با سابقه بهره برده‌ایم تا نیازهای ملی و استانی به تفکیک مشخص و منابع و اعتبارات اجرایی برای تمامی پروژه‌ها تعیین شوند. هدف ما حرکت از وضع موجود به سمت وضعیت مطلوب تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

رئیس سازمان نقشه برداری تاکید کرد که این رویکرد، علاوه بر شفافیت در تخصیص منابع، موجب بهبود همکاری میان سازمان نقشه‌برداری و استان‌ها شده است.

تصویربرداری هوایی و فضایی؛ به‌روزرسانی اطلاعات برای مدیریت بهتر

وی با تاکید بر ضرورت به‌روزرسانی اطلاعات مکانی، اعلام کرد: براساس استانداردهای جهانی، باید هر ۵ سال یکبار تصویربرداری هوایی و فضایی جامع انجام شود. متاسفانه آخرین اطلاعات کامل نقشه‌برداری ما مربوط به سال ۱۳۸۰ است. اکنون تصویربرداری‌های جدیدی برای استان‌هایی مثل لرستان و تهران آغاز شده است و تلاش می‌کنیم این فرآیند را به دیگر مناطق نیز گسترش دهیم.

صیدایی خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف، تنها به ظرفیت‌های سازمان خود متکی نبوده‌ایم بلکه از مشارکت بخش خصوصی و همکاری با سازمان فضایی کشور نیز بهره برده‌ایم.

فرونشست؛ زنگ خطری برای کلان‌شهرها

رئیس سازمان نقشه یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که سازمان نقشه‌برداری کشور با آن روبه‌روست را پدیده فرونشست زمین دانست و هشدار داد: فرونشست زمین یک بحران چندبعدی و خطرناک است که برای مقابله با آن باید از پایش مستمر، مطالعات علمی، و نظارت دقیق استفاده کرد. متاسفانه در کشور ما، دلایلی همچون برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی، کاهش قنوات، و توسعه‌های بدون برنامه، موجب تشدید این پدیده شده است.

وی با اشاره به اینکه استان‌هایی مثل تهران، البرز، خراسان و اصفهان در وضعیت بحرانی‌تر قرار دارند، اظهار داشت: در برخی مناطق نرخ فرونشست سالیانه به ۳۱ سانتی‌متر نیز می‌رسد.

صیدایی ادامه داد: طی سال‌های اخیر در تهران، با توجه به انسداد قنوات و ساخت مترو، روند فرونشست بیش از پیش تشدید شده است. متأسفانه پایین رفتن سطح زمین، سازه‌ها، خطوط لوله، و دیگر زیرساخت‌ها را با خطر تخریب همراه کرده است.

رئیس سازمان نقشه برداری اضافه کرد: سازمان نقشه‌برداری با استفاده از ابزار دقیق، دانش روز، و رویکرد برنامه‌محور، تلاش می‌کند که علاوه‌بر کنترل بحران‌ها، زیرساخت‌های لازم برای توسعه پایدار کشور را فراهم کند. ما نیازمند همکاری بیشتر با نهادهای دولتی و استانی هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود بهترین استفاده را ببریم.

۷ خرداد، برای اولین‌بار به نام روز ملی نقشه‌برداری گرامی داشته می‌شود

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به تصویب رسمی ۷ خرداد به عنوان روز ملی نقشه‌برداری، این روز را گامی مهم در توجه به نقش زیربنایی تصویربرداری دقیق از سرزمین ایران دانست و گفت: امسال برای نخستین‌بار این روز با برگزاری مراسم‌ها و نشست‌های علمی و تخصصی گرامی داشته می‌شود.

صیدایی اظهار داشت: این رویداد حاصل مطالبه جدی و دیرینه جامعه چند هزار نفره مهندسان، فعالان و انجمن‌های علمی نقشه‌برداری بود که با تلاش شورای فرهنگ عمومی کشور محقق شد و از امسال، ۷ خرداد جایگاهی ویژه در تقویم رسمی کشور یافته است.

وی با بیان اینکه هر سازمانی ماموریت محوری و ریشه‌ای دارد، افزود: هستی‌شناسی و ماهیت اصلی سازمان نقشه‌برداری بر تصویربرداری دقیق و به روز از کشور استوار است؛ اطلاعاتی که زیربنای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی صحیح در سطح ملی و محلی را فراهم می‌کند.

صیدایی با اشاره به برنامه‌های ویژه این روز یادآور شد: برای نخستین بار، روز ملی نقشه‌برداری را با گردهمایی گسترده مدیران، اساتید، پیشکسوتان و کارآفرینان این حوزه و نشست‌های علمی برگزار می‌کنیم. کارگروه‌هایی با حضور دانشگاه‌ها، شرکت‌ها، انجمن‌های علمی و جامعه مهندسی نقشه کشور تشکیل شده تا این روز به شایستگی گرامی داشته شود و جایگاه نقشه‌برداری در افکار عمومی و میان مدیران بیشتر برجسته شود.

رئیس سازمان نقشه‌برداری با تاکید بر استفاده از جدیدترین فناوری‌ها و تجهیزات، افزود: ما تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت هواپیماها و کشتی‌ها و همکاری دیگر دستگاه‌ها، دقیق‌ترین و به‌روزترین تصویر را از وضعیت جغرافیایی کشور ارائه دهیم تا ابزار تصمیم‌سازی برای مدیران فراهم باشد.

صیدایی در پایان با دعوت از همه فعالان نقشه‌برداری و دستگاه‌های ذی‌ربط برای حضور و مشارکت فعال در برنامه‌های این روز تاریخی گفت: ۷ خرداد، فرصتی برای پاسداشت تلاش‌های جامعه نقشه‌برداری و معرفی اهمیت این علم در پیشرفت کشور است.

منبع: ایرنا

مسکن
شناسه : 513252
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *