xtrim

هشدار جدی درباره تب کریمه کنگو در بندرعباس

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در خصوص فصل گرما و خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

جهان صنعت نیوز، اصغر زائری در این خصوص گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوای مساعد برای فعالیت کنه‌ها در فصل تابستان افزود: خطر انتقال این بیماری در فصل تابستان افزایش می‌یابد از این رو شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به هر نحوی با دام سر و کار دارند، حتماً نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با تاکید بر سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو در سال‌های گذشته در این شهرستان، تصریح کرد: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلاء به این بیماری در شهرستان، احتمال شیوع مجدد بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست.

وی از شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند، خواست تا نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

راههای انتقال بیماری

زائری یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه، تماس مستقیم با پوست و لاشه حیوان آلوده، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت‌های فرد بیمار، منتقل می‌شود.

وی، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست. زائری بر رعایت چند نکته اساسی از جمله خودداری از کشتار غیر مجاز دام در منازل، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی‌ها و مراکز معتبر دارای مهر تأیید سازمان دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده و رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

زائری توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری شود. از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی‌برد.

مهر

عمومی
شناسه : 514105
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *