xtrim

هشدار درباره مصرف جگر خام : آهن دارد، اما زهر هم دارد!

مصرف جگر خام نه‌تنها کم‌خونی را درمان نمی‌کند، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی خطرناک را افزایش می‌دهد.

جهان صنعت نیوز ،  باور رایجی که در برخی افراد وجود دارد، این است که مصرف جگر خام می‌تواند به‌سرعت کم‌خونی را برطرف کند. اما وزارت بهداشت با رد این باور، هشدار داده است که این ادعا فاقد هرگونه پشتوانه علمی است و می‌تواند پیامدهای خطرناکی برای سلامت افراد داشته باشد.

منبع آهن بله؛ اما فقط در صورت پخت کامل

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرده است که جگر و گوشت قرمز، از جمله منابع غنی آهن و مفید در رفع کم‌خونی هستند؛ اما این فایده تنها زمانی حاصل می‌شود که به‌صورت کامل پخته شده باشند. پخت ناقص یا مصرف خام این مواد غذایی، نه‌تنها مؤثر نیست بلکه بسیار خطرناک است.

خطر بیماری‌های مرگ‌بار با مصرف خام

مصرف جگر خام یا نیمه‌پز، به دلیل احتمال بالای آلودگی با عوامل بیماری‌زا، می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری‌های عفونی و انگلی شود. از مهم‌ترین این بیماری‌ها می‌توان به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو و سیاه‌زخم (آنتراکس) اشاره کرد که هر دو از جمله بیماری‌های شدید و در برخی موارد کشنده به حساب می‌آیند.

برای بهره‌مندی از خواص مفید جگر و تأمین آهن مورد نیاز بدن، وزارت بهداشت تأکید می‌کند که پخت کامل جگر الزامی است و مصرف آن به‌صورت خام یا نیم‌پخته، به‌شدت منع می‌شود.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 514760
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *