از حیفا تا فروپاشی اقتصادی؛ چگونه حمله به بنادر میتواند اسرائیل را فلج کند؟

در حالی که بیش از ۹۹ درصد تجارت خارجی رژیم صهیونیستی از طریق دریا انجام میشود، بنادر حیفا و اشدود به گلوگاههای حیاتی اقتصادی این رژیم تبدیل شدهاند. تنها چند روز اختلال در عملکرد این بنادر اقتصاد متزلزل رژیم صهیونیستی با بدهی ۳۵۷ میلیارد دلاری را در آستانه فروپاشی قرار میدهد.
جهان صنعت نیوز، بندر حیفا شب گذشته مورد اصابت موشکهای ایرانی قرار گرفت.
اسرائیل با دسترسی محدود به بازارهای زمینی منطقه، برای بقای اقتصادی خود بهشدت به بنادر دریایی متکی است.
در شرایطی که بیش از ۹۹ درصد واردات و صادرات اسرائیل از مسیر دریا انجام میشود، تنها چند بندر عمده مانند حیفا، اشدود و ایلات بار اصلی تجارت خارجی را به دوش میکشند. به همین دلیل، هرگونه اختلال در عملکرد این بنادر میتواند ضربهای شدید و فلجکننده به اقتصاد آن وارد کند.
بندر حیفا بزرگترین بندر این رژیم در شرق مدیترانه است که سالانه بیش از ۳۰ میلیون تن کالا و بیش از ۱.۴ میلیون کانتینر (TEU) را جابهجا میکند و به عنوان دروازه تجارت این رژیم با دنیا شناخته میشود. از سوی دیگر، بندر اشدود نیز با ظرفیت حدود ۲۳ میلیون تن کالا و نقش حیاتی در واردات خودرو، مواد غذایی و تجهیزات صنعتی، قلب تپنده واردات در جنوب فلسطین اشغالی به شمار میرود.
این دو بندر مجموعاً نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد از تجارت کانتینری کشور را پوشش میدهند.در جریان جنگ غزه، کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی فعالیت کانتینری و افزایش زمان تخلیه و بارگیری در بنادر، زنگ خطر جدی برای این رژیم بود. حملات پهپادی به مسیرهای دریایی در دریای سرخ باعث شد فعالیت بندر ایلات بهشدت کاهش یابد و کشتیها مجبور به تغییر مسیر به حیفا و اشدود شوند، فشار مضاعفی بر زیرساختهای موجود وارد کرده و زمان تحویل کالاها را بهطور قابلتوجهی افزایش داد.
زنجیره تامین
لینک کوتاه :