آمریکا در صدر کشورهای تامین کننده سلاح برای اسرائیل

گرچه ممکن است برخی از کشورها کمک پنهانی هم به رژیم صهیونیستی داشته باشند، اما دادههای رسمی نشان میدهد ایالات متحده بزرگترین تأمینکننده تسلیحات به رژیم صهیونیستی در طول پنج دهه گذشته محسوب میشود که پس از زمان حملات 7 اکتبر 2023، میزان تأمین تسلیحات رژیم را به طور چشمگیری افزایش داده است.
جهان صنعت نیوز، بررسیها از آخرین گزارش مؤسسه واتسن، حاکی از آن است که در سالهای اخیر، آمریکا بزرگترین تأمینکننده مالی و نظامی رژیم صهیونیستی است؛ طبق گزارش SIPRI، حدود دوسوم از واردات تسلیحاتی رژیم صهیونی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ توسط آمریکا صورت گرفته است.
شورای روابط خارجی آمریکا میگوید رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود در حدود ۷۷ سال گذشته، بزرگترین دریافتکننده کمکهای خارجی ایالات متحده بوده و درمجموع به قیمت امروز حدود ۳۱۰ میلیارد دلار (با احتساب تورم) کمکهای اقتصادی و نظامی دریافت کرده است.
گفتنی است چیزی حدود ۶۸ درصد از تسلیحات نظامی اسرائیل از ایالات متحده تأمین میشود. طبق آخرین آمارها، فقط در یک سال اخیر، ایالات متحده حداقل رقمی حدود ۲۳ میلیارد دلار برای کمکهای نظامی به رژیم صهیونیستی، تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ هزینه کرده است. رابطه رژیم صهیونیستی به عنوان فرزند نامشروع آمریکا، در طول عمر ناچیز چند دههای خود همواره دارای استثنائات زیادی نسبت به سایر جهان بوده است؛ رژیم صهیونیستی بزرگترین دریافتکننده کمکهای همه جانبه ایالات متحده است، طبق گزارش شورای روابط خارجی CFR، رژیم صهیونیستی علاوه بر کمکهای اقتصادی قابل توجه بین سالهای ۱۹۴۶ تا ۲۰۲۴، بالغ بر ۲۲۸ میلیارد دلار (معادل ۲۰۰ میلیارد یورو) حمایت نظامی از ایالات متحده دریافت کرده است.
درباره رابطه استثنایی آمریکا با این رژیم نکته جالب این جاست که رژیم صهیونیستی وقتی اولین اپراتور بینالمللی جنگنده مشترک F-35 ساخت آمریکا شد ۵۰ مدل از آن را سفارش داد که به عنوان پیشرفتهترین جنگندهای که تاکنون ساخته شده، شناخته میشود. گفتنی است در سالهای اخیر، بیشتر کمکهای خارجی ایالات متحده به رژیم صرف هزینههای نظامی میشود. از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی با حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده قانونی را تصویب کرده است که حداقل ۱۲.۵ میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم به این رژیم ارائه میدهد که شامل ۳.۸ میلیارد دلار از یک لایحه در مارس ۲۰۲۴ (مطابق با MOU فعلی) و ۸.۷ میلیارد دلار از یک قانون تخصیص اضافی درآوریل ۲۰۲۴ است.
فشنگ آمریکایی
افزون بر این باید گفت، تحویل سلاحها از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شامل ۵۷ هزارپوسته توپخانه، ۳۶ هزار دور مهمات توپ، ۲۰ هزار تفنگ M4A1،۱۳هزار و ۹۸۱ موشک ضد تانک و ۸ هزار و ۷۰۰ بمب MK 82،۵۰۰ پوند بوده است. همچنین، در تاریخ ۱۳ آگوست ۲۰۲۴، دولت بایدن توافقهای تسلیحاتی اضافی به ارزش ۲۰.۳ میلیارد دلار با اسرائیل برای سالهای آینده انجام داد.
از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، دولت آمریکا حداقل ۱۸ میلیارد دلار کمکهای مالی و نظامی به رژیم را تصویب کرده است، اما این تنها بخشی از حمایت مالی است که در طول و برای این جنگ ارائه شده است. به طوری که دولت بایدن از اکتبر ۲۰۲۳ حداقل ۱۰۰ معامله تسلیحاتی با اسرائیل انجام داده که بخشی از آن شامل ۵۰ هواپیمای جنگی Boeing F-15 با هزینه ۱۸.۸ میلیارد دلار است. روزنامه واشنگتن پست گزارش داده قراردادهایی که به کنگره اطلاعرسانی نشدهاند، حداقل به «هزاران مهمات هدایتشونده دقیق، بمبهای کوچکقطر، بمبهای نفوذی، سلاحهای کوچک و دیگر کمکهای مرگبار» میرسند. به موازات این مطلب، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده است: «در حال حاضر ۶۰۰ مورد فعال از انتقال یا فروش نظامی بالقوه به ارزش بیش از ۲۳ میلیارد دلار بین ایالات متحده و اسرائیل وجود دارد.»
همچنین بخش عمدهای از تسلیحاتی که آمریکا برای رژیم صهیونیستی تأمین میکند، شامل مهمات، از جمله گلولههای توپخانه، بمبهای ۲۰۰۰ پوندی و مهمات هدایتشونده دقیق بوده است. واشنگتن همچنین میلیاردها دلار دیگر برای پلتفرمهای تسلیحاتی بزرگ که در آینده تحویل خواهند شد، اختصاص داده و تأیید کرده است که در برخی موارد ممکن است سالها به طول بینجامد.
به طور کلی این تسلیحات از طریق کانالهای مختلفی تأمین شدهاند، از جمله موجودیهای تسلیحاتی ایالات متحده شامل جنگندههای چند میلیارد دلاری WRSA-I است که در اسرائیل قرار دارد، فروشهای تجاری تأیید شده توسط وزارت امور خارجه، فروشهای نظامی خارجی (FMS) که توسط وزارت امور خارجه تأیید و توسط پنتاگون مذاکره و واسطهگری شده، تأمین مالی نظامی خارجی (FMF) که کمکهایی برای خرید اقلام و خدمات دفاعی ایالات متحده ارائه میدهد، و برنامه اقلام دفاعی اضافی (EDA) که سیستمهای استفاده شدهای را که دیگر توسط نیروهای ایالات متحده نیاز نیست، به صورت رایگان یا با تخفیف زیاد ارائه میدهد.
اتحادیۀ اروپا در رتبۀ دوم تامینکنندگان سلاح صهیونیستها
طبق گزارشهای AZA (شبکه خبری QDS)، حداقل پنج کشور اروپایی در سال ۲۰۲۴ به رغم جنایات رژیم صهیونی در غزه معاملات تسلیحاتی خود را افزایش دادهاند؛ گفتنی است این روند مطابق دادههای رسمی پیمان تجارت اسلحه (ATT) در حال تداوم است و در حال حاضر ۲۳کشور اروپایی موظف به تأمین مالی و نظامی رژیم صهیونیستی هستند. براساس گزارش مؤسسه SIRPI، سال ۲۰۲۳ کشورهای اتحادیه اروپا ۶۵۵ مجوز برای صادرات اسلحه به اسرائیل را تصویب کردند که به ارزش کل ۹۴۸ میلیون یورو بود. در این میان آلمان با ۳۲۶ میلیون یورو صادرات اسلحه در صدر است و پس از آن یونان (۱۸۳ میلیون یورو)، فرانسه (۱۶۷ میلیون یورو) و رومانی (۵۹ میلیون یورو) رژیم صهیونیستی را تأمین مالی میکنند. در رابطه با فرانسه و ارتباطاتش با رژیم باید گفت در اواخر اکتبر ۲۰۲۳، فرانسویها ۱۰۰ هزار گلوله مهمات مسلسل به رژیم صادرکردند.
آلمان بزرگترین تامینکننده تسلیحات رژیم در اروپا
گرچه آلمانیها با هولوکاست، محکوم به نسلکشی نزدیک به شش میلیون یهودی اروپایی در اردوگاههای مرگ آلمان نازی هستند، اما جالب است که حاکمیت فعلی آلمان ازجمله کشورهایی است که در بین اروپاییها بیشترین حمایت را از موجودیت و حتی جنایتهای صهیونیستها داشته است. بررسیها نشان میدهد از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، آلمان حدود یکسوم از تأمین تسلیحات ورودی اسرائیل را تأمین کرده است که عمدتاً شامل ناوهای جنگی و زیر دریایی میشود؛ چراکه بنابر توافقات پس از جنگ جهانی دوم، تأمین مالی این بخش را برعهده گرفته است. گفتنی است آلمان با تأمین حدود ۳۰ درصد از تسلیحات صهیونیستها، یکی از عناصر تأمینکننده جدی به شمار میآید.
طبق آخرین آمارهای جهانی، این کشور در سال ۲۰۲۳ معادل ۳۲۶.۵ میلیون یورو (۳۵۳.۷ میلیون دلار) تجهیزات و تسلیحات به اسرائیل تحویل داده است. همچنین اعلام شد که آلمان حدود ده هزار گلوله تانک برای اسرائیل تأمین خواهد کرد. بر اساس وزارت فدرال همکاری اقتصادی و توسعه (BMZ)، آلمان اجزای سیستمهای دفاع هوایی و تجهیزات ارتباطی به اسرائیل ارائه میدهد.
تسلیحات صادرشده شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاحهای خودکار یا نیمهخودکار بوده است. بیشتر مجوزهای صادرات برای وسایل نقلیه زمینی و فناوری توسعه، مونتاژ، نگهداری و تعمیر تسلیحات صادر شده است. در سپتامبر ۲۰۲۴، گزارشی از خبرگزاری رویترز نشان داد که صادرات تسلیحات به اسرائیل از آلمان در سال ۲۰۲۴ به دلیل چالشهای قانونی کاهش یافته است. با این حال، در اکتبر ۲۰۲۴، دادههای وزارت امور خارجه آلمان نشان داد که این کشور در سه ماه گذشته ۱۰۰ میلیون دلار صادرات نظامی را مجاز کرده است. بین اوت و اکتبر ۲۰۲۴، آلمان تسلیحاتی به ارزش ۹۴ میلیون یورو به اسرائیل فروخته است. در اکتبر ۲۰۲۴، رهبر CDU، فریدریش مرز، با موفقیت از دولت آلمان خواست تا تحویل تسلیحات به اسرائیل را از سر بگیرد، از جمله قطعات یدکی برای تانکها.
رکورد فروش تسلیحات انگلستان به رژیم صهیونیستی در ۳ ماه
در یک سال اخیر حمایت نظامی انگلیس از رژیم صهیونیستی شتاب بیسابقهای گرفته است. آمارها نشان میدهد دولت فعلی انگلیس تنها طی ۳ ماه بیش از کل میزان دولت پیشین در ۴ سال به رژیم صهیونیستی تسلیحات فروخته است. انگلستان از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، بالغ بر ۱۴۴ میلیون دلار فروش اسلحه به رژیم صهیونیستی را مجاز اعلام کرد که مجموع سالانه آن در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۹ میلیون دلار، در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰ میلیون دلار، در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۲ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۳ رقمی بالغ بر ۲۳ میلیون دلار (۱۸ میلیون پوند) بوده است. البته گفتنی است دولت انگلستان بهطور مستقیم تسلیحات به اسرائیل نمیدهد، بلکه مجوزهایی برای شرکتهای انگلیسی صادر میکند تا تسلیحات بفروشند. شرکتهای انگلیسی کمتر از یک درصد از واردات نظامی اسرائیل را تأمین میکنند. علاوه بر این، رژیم از تسلیحات و تجهیزات تأمینشده توسط انگلستان در جنگها استفاده میکند. چیزی حدود ۱۵ درصد از اجزای هر جنگنده F-35 متعلق به اسرائیل توسط شرکتهای انگلیسی، ازجمله BAE Systems، تولید میشود.
قاتلان کودکان غزه؛ از ایتالیا تا صربستان و کانادا
دادههای آماری میگوید در ردههای بعدی کشورهایی مانند ایتالیا، انگلیس و استرالیا از جدیترین تامینکنندگان مالی و تسلیحاتی رژیم به شمار میآیند. البته که ایتالیا تنها یک درصد از تسلیحات اسرائیل را تأمین میکند، بهطوریکه پس از آغاز درگیریها در اکتبر ۲۰۲۳، این رقم شامل ۲.۱ میلیون یورو (۲.۴ میلیون دلار) در سهماهه آخر سال ۲۰۲۳ گزارش شده است. رسانههای ایتالیایی اذعان کردهاند ایتالیا در سال ۲۰۲۴ حدود ۵.۲ میلیون یورو تسلیحات به اسرائیل فروخته است.
پس از ایتالیا، جمهوری چک و صربستان ازجمله کشورهایی هستند که سلاحهایی را به دولت اسرائیل صادر کردهاند. جمهوری چک در سال ۲۰۲۴، ۱۵۸ سلاح تهاجمی به اسرائیل ارسال کرده و صربستان نیز فروش ۲۴ سیستم توپخانه با برد بلند را به این کشور مجاز کرده است. صربستان نیز تا سپتامبر ۲۰۲۴، تسلیحات نظامی به ارزش ۲۳ میلیون یورو به اسرائیل فروخته است. در همین حال، لهستان، هلند و یونان نیز اسلحههای ساخته شده اسرائیل را وارد کردهاند. لهستان ۴۴۲ تپانچه و ۲۳ تفنگ از اسرائیل خریداری کرده، یونان ۳۱۰ تپانچه و ۳۰ اسلحه وارد کرده و هلند شش مسلسل سبک و یک اسلحه زیردریایی وارد کرده است.
برخی رسانهها گزارش میدهند هندیها در طول جنگ در منطقه، به صورت مستقیم و غیرمستقیم به رژیم صهیونیستی کمک کردهاند. خصوصا در اوج جنگ غزه از ۷ اکتبر به بعد راکتها، پهپادهایی مانند Elbit Hermes900 ، مواد منفجره و سایر تجهیزات نظامی به رژیم صهیونی صادر کردهاند. افزون بر این برخی گزارشها میگوید یک کشتی باری که بیش از ۳۰ تن از این مواد منفجره را برای نیروهای دفاعی اسرائیل حمل میکرد، در سواحل اسپانیا گزارش شده است. این کشتی که از جنوب شرقی هند حرکت کرده بود، به سمت اشدود در حال حرکت بود.
جاستین ترودو، نخستوزیر سابق کانادا در اواخر ژانویه ۲۰۲۴ اعلام کرد کانادا صادرات نظامی به اسرائیل را در مراحل اولیه جنگ غزه مجاز کرده و دولت حداقل ۲۱ میلیون دلار مجوز جدید برای صادرات نظامی به اسرائیل در ماههای اولیه جنگ را تأیید کرده است. برخی از محصولات فروختهشده شامل بمبها، اژدرها، راکتها، دیگر دستگاههای انفجاری و تجهیزات و لوازم مرتبط است. در آگوست ۲۰۲۴، ایالات متحده با فروش تسلیحاتی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار به اسرائیل موافقت کرد که شامل ۶۰ میلیون دلار مهمات تولید شده در کانادا بود.
خبرآنلاین
سیاسیلینک کوتاه :