ریزش شاخص بورس برای چهارمین روز متوالی

بازار سرمایه که از زمان بازگشایی در روز شنبه روند کاهشی به خود گرفته است، امروز چهارمین افت پیاپی خود را تجربه کرد و شاخص کل با کاهش بیش از ۵۷ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۳۱ هزار واحد رسید.
جهان صنعت نیوز، روز سهشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۵۷ هزار و ۴۱۱ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۷۳۱ هزار و ۶۸۲ واحد رسید. این چهارمین روز بازگشایی بازار سهام پس از تجاوز رژیم صهیونیستی است که به نبرد ۱۲ روزه و شکست این رژیم جعلی منجر شد. دو روز قبل شاخص کل کانال ۲.۹ میلیون را که ۲۴ فروردین تصاحب کرده بود از دست داد و دیروز هم از کانال ۲.۸ میلیون عقبنشینی کرد.
امروز شاخص هموزن نیز ۹۳۷۲ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۶۱ هزار و ۸۱۴ واحد ایستاد.
افت چهار روز اخیر بازار سرمایه در شرایطی رقم خورد که طی پنج روز کاری قبل از جنگ هم بازار سهام به ترتیب ۲۳ هزار، ۶۰ هزار، ۵۷۷۸ واحد، ۴۶ هزار و ۱۳۲۴ واحد کاهش یافته بود. روز ۱۷ خردادماه کانال ۳.۱ میلیون را که یکم اردیبهشتماه تصاحب کرده بود از دست داد. ۱۹ خرداد هم به پایین کانال سه میلیون واحد رسیده بود.
امروز در چهارمین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۴ عدد و سهام منفی ۳۲۶ عدد بود. تعداد خریداران ۲۹ هزار نفر بود و به طور کلی بازار ۲.۰۶ درصد کاهش داشت. همچنین امروز ۴۵۲ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
این روزها که نمادهای بازار سرمایه روند کاهشی دارند صندوقهای سرمایهگذاری طلا و سکه رو به رشد هستند.
روز سهشنبه فارس، فملی و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به وتجارت، وبملت و خساپا اشاره کرد.
امروز شاخص فرابورس ایران هم کاهش ۳۸۳ واحد را تجربه کرد و به ۲۵ هزار و ۱۶۶ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۱۳۴ هزار فقره و ارزش آن ۸۴۴۱ میلیارد تومان بود.
تاثیر منفی بر شاخص فرابورس
کگهر، مارون و بپاس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند. فزر، نان و وکبهمن نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشهای از روز سهشنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفتوگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز ۲۳ فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفت.
پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دیماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز ۲۳ دیماه کانال ۲.۹ میلیون را از دست داد. در هفتههای پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد که ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۲.۸ میلیون صعود کرد. ۲۴ فروردین پس از حدود ۹۰ روز مجددا از مرز ۲.۹ میلیون واحد گذشت. روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به ۳.۱ میلیون واحد رسید، ۲۳ اردیبهشت کانال ۳.۲ میلیون واحد را فتح کرد اما ۳۰ اردیبهشت آن را از دست داد. روز ۱۷ خرداد نیز کانال ۳.۱ میلیون را از دست داد. همچنین روز ۱۹ خردادماه به پایین کانال سه میلیون واحد سقوط کرد. روز ۸ تیر نیز به کاشنال ۲.۸ میلیون واحد افتاد و ۹ تیر به کانال ۲.۷ میلیون عقبگرد کرد.
تا قبل از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در روز ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشت. امیدواری به رفع تنشهای سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شد و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتوانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بینالمللی از یکسو با کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی منجر میشود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار میسازد.
عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و تا کانال ۳.۲ میلیون واحد رشد کرده بود.
منبع: ایسنا
بورسلینک کوتاه :