آمار ازدواج زودهنگام دختران در خراسان شمالی بالاست
جهان صنعت| فرحناز میناییپور گفت: رسانهها باید نقصهای آموزش و پرورش را در کنار مزیتهای آن تعریف کنند.
وی با بیان اینکه معلمان و کارمندان بازنشسته آموزش و پرور باید دین خود را به این نهاد ادا کنند افزود: همه کسانی که از آموزش و پرورش خدمت میگیرند باید تجربیات خود را در اختیار آموزش و پرورش بگذارند.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل میدهند تصریح کرد: قبل از انقلاب ۴۲ درصد از دختران راهی مدرسه میشدند اما بعد از انقلاب بیش از ۹۸ درصد از دختران در مدارس تحصیل میکنند. همچنین به دلیل فاصله تاریخی و ظلم نابحقی که در حوزه زنان در طول تاریخ صورت گرفته، زنان در بسیاری از شاخصها از آقایان عقب افتادند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون بیش از یک میلیون کارمند زن در کشور فعالیت دارند خاطرنشان کرد: نیمی از جمعیت بانوان کارمند کشور را بانوان آموزش و پرورش تشکیل می دهند. همچنین اکنون ۷ میلیون دانشآموز دختر در سطح مدارس کشور مشغول تحصیل هستند.
وی با تشریح وظایف دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش افزود: دفتر امور بانوان و خانواده وزارت آموزش و پرورش با هدف جبران فاصله و عقب ماندگی تاریخی در برخی از شاخصها فعالیت های خود را دنبال میکند و در چهار محور ورزش بانوان، سلامت بانوان، ارتقاء سطح شایستگی زنان و ارتقای سطح مدیریت بانوان تلاش میکند.
میناییپور از ورزش بانوان ویژه کارمندان فرهنگیان در طول هفته در ساعات اداری خبر داد و بیان داشت: اکنون برنامه ورزش بانوان ویژه زنان فرهنگی به مدت سه روز در هفته در تایم اداری مصوب شده و متولیان ورزش موظف هستند فضای مناسب ورزش بانوان را مهیا کنند. همچنین برنامههای کادرسازی بانوان برای مدیریت آینده آموزش و پرورش، طرح بستههای آموزش بهداشتی ویژه دانش آموزان دختر مدارس شبانهروزی و آموزش حقوق شهروندی به دختران متوسطه دوم در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است.
وی از برپایی دورههای مهارتآموزی ارتباطی و گفتگو در جامعه توسط این وزارت خبر داد و بیان داشت: اعضای هر خانواده باید در هر روز حدود ۱۵۰۰ کلمه با یکدیگر صحبت کنند اما اکنون این میزان ۵۰۰ کلمه است و زنگ خطری برای خانوادهها محسوب میشود. همچنین دورههای سواد زندگی با رویکرد ازدواج ویژه دانش آموزان دختر یکی دیگر از برنامههای مهم وزارت آموزش و پرورش است که به زودی اجرا میشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده وزارت آموزش و پرورش مهمترین دغدغه این نهاد را میزان پوشش تحصیلات دختران عنوان کرد و افزود: میزان پوشش تحصیلی دختران در مقطع ابتدایی در سطح کشور ۹۸ درصد، متوسطه اول ۹۲ درصد و متوسطه دوم ۸۱ درصد است و این میزان در خراسان شمالی در مقطع ابتدایی ۹۹ درصد، متوسطه اول ۹۴ و متوسط دوم ۸۷ درصد است.
وی مهمترین آسیب اجتماعی بین دختران را خشم عنوان کرد و اذعان داشت: اکنون مهمترین آسیب اجتماعی بین دانشآموزان دختر خشم است لذا باید فعالیتهای دیگر را در راستای بهبود این مهم برنامه ریزی کنیم.
میناییپور در پایان از ازدواج زودهنگام دختران در خراسانشمالی خبر داد و اضافه کرد: در خراسانشمالی در سال ۹۶، ۴۲ نفر از دانشآموزان دختر استان در مقطع ابتدایی ازدواج کردند. همچنین آموزش و پرورش نمیتواند مانع ازدواج دختران شود اما در سطوح مشورتی و مشاورهای میتواند کمک حال خانوادهها باشد.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :