xtrim

طرح جهش تولید برنج در دیمزارها کلید خورد

طرح «جهش تولید برنج» با هدف افزایش بهره‌وری و پایداری در دیمزارها آغاز شد.

جهان صنعت نیوز – در راستای افزایش پایداری تولید برنج و بهره‌وری منابع در کشور، وزارت جهاد کشاورزی اجرای طرح «جهش تولید برنج» را در اراضی دیم آغاز کرده است. مجید آنجفی، معاون زراعت این وزارتخانه، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای تامین نیاز داخلی برنج گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن برنج در کشور تولید شود.

پایان ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت

به گفته آنجفی، به‌دنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، دولت تصمیم گرفت ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج در فصل برداشت را لغو کند تا بازار مصرف دچار کمبود و نوسان قیمت نشود. این تصمیم با هدف حمایت از امنیت غذایی و حفظ تعادل در بازار اتخاذ شده است.

طرح جهش تولید برنج، مجموعه‌ای از اقدامات از جمله پروژه خشکه‌کاری، توسعه مکانیزاسیون، بهبود تغذیه گیاهی و انتقال فناوری‌های نوین به کشاورزان را شامل می‌شود. این طرح قرار است در استان‌های شمالی کشور شامل گلستان، مازندران و گیلان اجرا شود و هدف آن، هم کاهش مصرف آب و هم افزایش تولید در واحد سطح است.

اصلاح الگوی کشت با رویکرد اقلیمی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیت منابع آبی کشور، اعلام کرد که استفاده از ارقام کم‌مصرف آبی و انتقال کشت به اراضی دیم در دستور کار قرار گرفته است. در همین راستا، توسعه کشت علوفه و حبوبات در مناطق دیم نیز پیگیری می‌شود تا علاوه بر مقابله با خشکسالی، تناوب مطلوب و بهره‌وری منابع محقق شود.

آنجفی تاکید کرد که یکی از رویکردهای اصلی معاونت زراعت، ارائه حمایت فنی و کارشناسی مستمر به کشاورزان برای عبور از بحران اقلیمی است. وی افزود با افزایش ضریب نفوذ دانش و بهره‌وری منابع می‌توان تولید بخش کشاورزی را به ثبات رساند.

برنج؛ محصولی استراتژیک با تولید محدود

طبق آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که حدود ۹۱ میلیون تن آن مربوط به محصولات زراعی است. نیاز سالانه کشور به برنج حدود ۳.۵ میلیون تن برآورد شده که بخش عمده آن از تولید داخلی تامین می‌شود و باقی‌مانده از طریق واردات جبران خواهد شد.

 

کشاورزی
شناسه : 519829
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *