xtrim

شوک هوش مصنوعی به برق جهانی؛ نوسانات بی‌سابقه زیر ذره‌بین دولت‌ها

مدیرعامل شرکت هیتاچی انرژی هشدار داد مصرف پرنوسان برق توسط مراکز داده هوش مصنوعی تهدیدی جدی برای پایداری شبکه‌های برق است و خواستار مداخله دولت‌ها شد.

جهان صنعت نیوز – آندریاس شیِرن‌بک، مدیرعامل شرکت هیتاچی انرژی و بزرگ‌ترین تولیدکننده ترانسفورماتور در جهان، هشدار داد که مصرف برق پرنوسان مراکز داده مرتبط با هوش مصنوعی می‌تواند پایداری شبکه‌های برق را تهدید کند. او گفت: هیچ صنعتی مجاز نیست با چنین نوسانات شدیدی برق مصرف کند، و اگر صنعتی مانند ذوب‌آهن قصد مصرف بالا دارد، باید از قبل با شرکت‌های خدماتی هماهنگ کند. به‌گفته‌ی وی، همین مقررات باید برای مراکز داده نیز اعمال شود.

مدیرعامل سابق شرکت انرژی آلمانی یونیپر، در این مصاحبه تأکید کرد که برخلاف مراکز داده اداری معمولی، مراکز داده مربوط به آموزش الگوریتم‌های هوش مصنوعی ناگهان و در عرض چند ثانیه مصرف برق خود را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهند. او این رفتار را «نوسان روی نوسان» خواند که در کنار ناپایداری منابع انرژی تجدیدپذیر، کار را برای مدیریت شبکه‌های برق دشوار کرده است.

پیش‌بینی افزایش دو برابری مصرف برق مراکز داده تا ۲۰۳۰

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف برق مراکز داده تا سال ۲۰۳۰ به ۹۴۵ تراوات‌ساعت خواهد رسید که بیش از مصرف برق فعلی کشوری همچون ژاپن است. برخی کشورها نظیر ایرلند و هلند نیز در واکنش به این افزایش تقاضا، توسعه مراکز داده جدید را محدود کرده‌اند.

تحلیلگران مؤسسه تحقیقاتی ریستاد انرژی مستقر در اسلو پیشنهاد داده‌اند که شرکت‌های فناوری با تعیین سقف مصرف و زمان‌بندی آموزش الگوریتم‌ها در هنگام وفور انرژی تجدیدپذیر، می‌توانند به پایداری شبکه کمک کنند.

هیتاچی انرژی که در پی خرید ۱۱ میلیارد دلاری ABB Power Grids در سال ۲۰۲۰ تشکیل شده، هم‌اکنون با بحران کمبود ترانسفورماتور مواجه است. شیِرن‌بک اعلام کرد این کمبود احتمالاً تا سه سال آینده ادامه دارد و بخشی از آن به دلیل کمبود پیمانکاران متخصص برای ساخت زیرساخت‌های سنگین تولید این تجهیزات است. این شرکت ژاپنی قصد دارد با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری و استخدام ۱۵ هزار نفر تا سال ۲۰۲۷، ظرفیت تولید خود را افزایش دهد. وی همچنین گفت که در اروپا مشکلی برای جذب نیرو ندارد، زیرا مهندسان بسیاری از صنایع خودرو و شیمیایی در حال بیکار شدن هستند.

دانش و فناوری
شناسه : 519952
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *