xtrim

جزئیات بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه

با گذشت دو هفته از اعلام آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی، روند بازسازی منازل آسیب‌دیده در تهران آغاز شده، اما نگرانی‌ها درباره ناکافی بودن اعتبارات و هزینه‌های بالای ساخت‌وساز همچنان پابرجاست. نماینده شورای شهر جزئیاتی را در این خصوص به جهان صنعت ارائه داده است.

جهان صنعت نیوز: با گذشت ۱۵ روز از اعلام آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی (اسرائیل) و ایران، بسیاری از مردم به زندگی روزمره خود بازگشته و کسب‌وکارها نیز به روال عادی ادامه یافته‌اند. با این حال، این وضعیت شامل همه شهروندان نمی‌شود. در جریان این جنگ، بیش از ۳۰۰ خانوار یا به‌طور کامل خانه‌های خود را از دست داده‌اند یا منازل‌شان به‌شدت آسیب دیده‌اند، به‌گونه‌ای که دیگر امکان سکونت در آن‌ها وجود ندارد.

شهردار تهران پیش‌تر با تأکید بر ضرورت اسکان اضطراری آسیب‌دیدگان، اعلام کرده بود که پیشنهاد شده است مبلغ ۸ میلیون تومان برای تعمیر هر مترمربع از منازل آسیب‌دیده اختصاص یابد. وی همچنین یادآور شد که با وجود آنکه مسئولیت اسکان اضطراری طبق مصوبه مربوطه بر عهده شهرداری نبود، شهرداری تهران از همان روزهای نخست به‌صورت داوطلبانه وارد عمل شده است.

دو هتل متعلق به شهرداری تهران برای اسکان موقت آسیب‌دیدگان تخلیه شده و در روزهای بعد نیز تعداد بیشتری از هتل‌ها به این منظور اختصاص یافته‌اند تا امکان اسکان موقت برای آسیب‌دیدگان فراهم شود.

با این حال، یکی از نگرانی‌های اصلی، کافی نبودن مبلغ اختصاص‌یافته برای تعمیرات است. علی کریمی، به نقل از خبرگزاری تسنیم، با اشاره به تفاوت هزینه‌های اعلام‌شده از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان با واقعیت بازار ساخت‌وساز، اظهار کرد: «طبق استعلامی که از انجمن انبوه‌سازان گرفته‌ایم، هزینه ساخت هر مترمربع مسکن از ۱۲ میلیون تومان به بالا است.»

آنچه آسیب‌دیدگان جنگ ۱۲ روزه باید بدانند

ناصر امانی، عضو شورای شهر، در گفت‌وگو با جهان صنعت درباره جزئیات بازسازی و تعمیر خانه‌ها و اموال آسیب‌دیده مردم در طول جنگ، اظهار داشت:

شهردار تهران، در جلسه روز سه‌شنبه شورای شهر گزارش داد که بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در تجاوز رژیم صهیونیستی به شهرداری تهران واگذار شده است. این واحدها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

۱- واحدهایی که نیاز به تعمیرات جزئی مانند در و پنجره دارند که توسط شهرداری انجام خواهد شد.
۲- واحدهایی با آسیب‌های متوسط که تعمیر آن‌ها توسط مالک و با تأمین هزینه از سوی شهرداری صورت می‌گیرد.
۳- واحدهایی که نیاز به مقاوم‌سازی دارند و این وظیفه بر عهده سازمان نوسازی است.
۴-  واحدهایی که باید به‌طور کامل نوسازی شوند؛ این کار توسط مالک یا پیمانکار شهرداری انجام خواهد شد.

به گفته شهردار، تعمیرات جزئی (دسته اول) تا پایان تیرماه انجام خواهد شد، مشروط به حضور و همکاری مالکان. درباره دسته‌های دیگر، زمان‌بندی دقیقی ارائه نشده، اما اعلام شده است که تیم‌های کارشناسی در نواحی شهری مناطق درگیر، کار شناسایی و برآورد خسارت را آغاز کرده‌اند. حدود ۳۰ چادر در این مناطق برپا شده تا شهروندان بتوانند مراجعه و وضعیت خود را ثبت کنند. همچنین امکان تماس و پیگیری از طریق شماره ۱۳۷ فراهم است.

زاکانی، شهردار تهران، عنوان کرد که دولت تنها برای اسکان موقت بودجه اختصاص داده است. برای بازسازی، مقرر شده منابع مالی از طریق افزایش تراکم شناور تأمین شود که توسط شهرداری اجرا خواهد شد. همچنین شورای اسلامی شهر تهران در مصوبات هفته گذشته، مجوز هزینه‌کرد ۴ درصد از مجموع اعتبارات تملک سرمایه‌ای و هزینه‌ای را به شهرداری تهران داده است که معادل حدود ۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

با این حال، چون هنوز آمار نهایی واحدهای نیازمند بازسازی مشخص نشده و معلوم نیست که هر یک در کدام‌ یک از چهار گروه ذکرشده قرار می‌گیرند، فعلاً امکان برآورد دقیق هزینه‌ها وجود ندارد. به گفته شهردار، اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای اسکان موقت در تهران کفایت نمی‌کند، اما شهرداری مسئولیت این موضوع را بر عهده گرفته و بخشی از آن نیز تاکنون انجام شده است. تاکنون حدود ۳۰۰ خانواده در ۷ هتل اسکان داده شده‌اند و در حال حاضر، قراردادهایی برای اجاره واحدهای مسکونی جهت اسکان سایر خانواده‌ها در حال انعقاد است.

در همین رابطه، فرشید ایلاتی، کارشناس حوزه مسکن نیز، در گفت‌وگو با جهان صنعت گفت:

 «ممکن است مبلغ اعلام‌شده، یعنی ۸ میلیون تومان برای تعمیر یا بازسازی هر مترمربع از خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه، به‌ویژه منازلی که آسیب‌های جدی دیده یا کاملاً تخریب شده‌اند، کافی نباشد و نیاز به افزایش داشته باشد.»

وی افزود: «برخی منازل باید از لحاظ سازه‌ای مورد بررسی قرار گیرند تا مشخص شود که آیا نیاز به تخریب کامل و ساخت مجدد دارند یا قابلیت بازسازی دارند. بخشی از هزینه‌ها می‌تواند از طریق بیمه‌ها جبران شود. اخیراً برخی شرکت‌های بیمه، پوشش‌های مرتبط با جنگ و بمباران را به خدمات خود افزوده‌اند. به‌طور کلی، بیمه ساختمان باید به‌عنوان یک اصل در نظر گرفته شود تا در برابر حوادثی مانند زلزله، جنگ یا سایر بلایای طبیعی و غیرطبیعی، بخش عمده‌ای از خسارات از سوی بیمه‌ها جبران شود.»

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 520451
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *