کاهش قیمت برنج ممکن نیست؛ با این روند منتظر افزایش قیمت باشید!

دبیر انجمن برنج با انتقاد از سیاستهای ارزی و آماری نادرست، هشدار داد در صورت تداوم بیبرنامگی و عدم تخصیص ارز مناسب، کاهش قیمت برنج در بازار دور از انتظار خواهد بود.
جهان صنعت نیوز – مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران، در واکنش به نوسانات قیمتی اخیر، از سیاستهای ارزی بانک مرکزی و ارائه آمارهای غیرواقعی از سوی وزارت جهاد کشاورزی بهشدت انتقاد کرد. به گفته وی، این عوامل نهتنها توازن عرضه و تقاضا را بر هم زده، بلکه باعث افزایش روزافزون قیمتها شده است.
کشاورز با اشاره به اینکه در سال گذشته میزان تولید داخلی برنج را ۲.۷ میلیون تن اعلام کردند، گفت: «در حالیکه معاون جدید زراعت، میزان واقعی تولید را ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن برآورد کرده است.» این تفاوت آماری منجر به حذف یا تعویق واردات، اعمال ممنوعیتهای فصلی و در نهایت، گرانی برنج شد.
او با اشاره به حذف ممنوعیت فصلی واردات در سال جاری، تأکید کرد که حالا زمان آن رسیده تا با تسریع در فرآیند ثبت سفارش و تأمین ارز، از تکرار اتفاقات تلخ سالهای گذشته جلوگیری شود. کشاورز هشدار داد که فرصت خرید برنج در ابتدای فصل برداشت بسیار محدود است و تأخیر بیشتر به گرانی دامن میزند.
ارز ترجیحی یا آزاد؟ تصمیمی که قیمت برنج را تعیین میکند
یکی از موضوعات کلیدی، نوع ارز تخصیصی به واردکنندگان است. کشاورز توضیح داد: «تأخیر در تخصیص ارز ترجیحی با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان موجب شده بهای تمامشده برخی محمولهها حتی از نرخ ارز آزاد نیز بالاتر رود.» او پیشنهاد داد تا سیاست تخصیص ارز ترجیحی به کلی حذف و جای آن را ارز آزاد بگیرد تا واردات بدون مانع ادامه یابد.
با وجود نیاز دوبرابری کشور به واردات برنج، کشاورز گفت: «اگر بانک مرکزی مطالبات ارزی واردکنندگان را تسویه نکند، امکان ادامه واردات وجود ندارد و بازار بار دیگر دچار کمبود و افزایش قیمت خواهد شد.» وی تأکید کرد که در صورت شکست این سیاستها، وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی باید پاسخگوی نابسامانی بازار برنج باشند.
کشاورزیلینک کوتاه :