رمزگشایی از دوگانه بورس و دلار | جانشینِ ارزانتر دلار؛ تتر چگونه معادلات را تغییر داد؟

کاهش اثر جانشینی دلار با افت قیمت تتر باعث شد بازار ارز و بورس در دو مسیر متفاوت حرکت کنند.
جهان صنعت نیوز، بورس تهران معاملات این هفته را با رشد چشمگیر آغاز کرد. روز گذشته، شاخص کل بورس با افزایش ۴۰ هزار و ۱۰۷ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۶۵۸ واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز بدون احتساب صندوقهای سهامی با رشد ۲۰ درصدی نسبت به پایان هفته گذشته، در حدود ۴۲۰۰ میلیارد تومان ثبت شد. با اینحال، روند خروج پول حقیقی که از ۱۳ خرداد آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
در این روز، سهمهای شاخصساز نقش اصلی در رشد بازار را ایفا کردند. با توجه به شرایط پرریسک اخیر بازار، این روند منطقی ارزیابی میشود؛ چراکه در مواقع بروز ریسکهای سیستماتیک، شاخصسازها زودتر به تعادل میرسند و راحتتر معامله میشوند. با این حال برخی تحلیلگران بر این باورند که تعادل بازار در شرایط کنونی اهمیت بیشتری نسبت به رشد شاخص دارد.
افت دلار همزمان با صعود بورس
در حالیکه بازار سهام روزی مثبت را تجربه میکرد، بازار ارز روندی منفی در پیش گرفت. قیمت دلار تهران در محدوده ۸۷ هزار تومان معامله شد؛ محدودهای که پیشتر نیز در ۱۷ تیرماه لمس شده بود. درهم امارات نیز با کاهش قیمت تا سطح ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان عقبنشینی کرد. حباب درهم که از اختلاف قیمت آن با دلار آزاد محاسبه میشود، دیروز به منفی ۳۲۹ تومان رسید و نسبت به روز پنجشنبه ۱۶۹ تومان کاهش یافت.
تتر، زبان مشترک رمزارزها و بازار ارز
افزایش قیمت بیتکوین در معاملات روز گذشته بار دیگر نگاهها را به سمت تتر معطوف کرد. تتر که جانشین دلار در بازار رمزارزها محسوب میشود، حالا در بازار ارز داخل نیز نقشآفرینی میکند؛ بهویژه برای نوسانگیرانی که از آن بهعنوان جایگزین دلار استفاده میکنند. رشد بیتکوین باعث افزایش عرضه تتر شده و در نتیجه، قیمت تتر کاهش یافته است. این روند، اثر جانشینی دلار با تتر را کاهش داده و شکاف قیمتی تتر و دلار را به بیش از ۱۶۰۰ تومان رسانده است. تتر اکنون در نیمه کانال ۸۵ هزار تومانی قرار دارد. در چنین شرایطی، نوسان احتمالی بیتکوین میتواند بازار ارز را نیز دچار تغییر کند.
همگرایی طلا با دلار؛ چشمپوشی از رشد اونس جهانی
در بازار طلا نیز قیمتها همراه با دلار روند اصلاحی در پیش گرفتند. سکه امامی به ۷۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و طلای آبشده به ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. رشد اونس جهانی طلا در روز آخر معاملاتی هفته گذشته، تأثیری بر بازار داخلی نگذاشت. در این میان، حباب طلای آبشده وارد محدوده منفی شد و حباب سکه امامی نیز با کاهش یک درصدی به ۱۳ درصد رسید.
شروط پنجگانه بانک مرکزی برای فعالیت آنلاین فروش طلا
بانک مرکزی در نامهای به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، پنج شرط را برای بازگشایی درگاههای پرداخت فروشگاههای آنلاین طلا اعلام کرده است. این شروط شامل:
- ذخیرهسازی کامل طلا نزد بانک کارگشایی،
- احراز کیف پول درونبرنامهای با بانک عامل،
- ثبت همه معاملات در سامانه تجارت،
- تسویه تعهدات ریالی در کمتر از ۴۸ ساعت،
- دریافت تأییدیه امنیتی از پلیس فتا.
این الزامات، تلاشی برای قانونمند شدن خرید و فروش اینترنتی طلا و افزایش شفافیت در این حوزه محسوب میشود.
منبع: اکوایران
بورسطلا و ارزلینک کوتاه :