xtrim

عبور از بحران آب با فرمول باستانی : قنات های تهران احیا می شوند

احیای قنات‌ها راهکاری مؤثر برای مقابله با خشکسالی و جلوگیری از فرونشست زمین در تهران است؛ شهرداری بر ساماندهی و بهره‌برداری اصولی از این منابع تأکید دارد.

جهان صنعت نیوز، در ادامه برنامه‌های زیست‌محیطی شهرداری تهران، محمدصابر باغخانی‌پور، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری، در جریان بازدید از قنات‌های منطقه ۷، احیای این میراث آبی را راهکاری کلیدی برای مقابله با خشکسالی و تأمین منابع آب پایدار عنوان کرد. وی تأکید کرد که قنات‌ها، که در گذشته نقش حیاتی در تأمین آب شهر داشتند، امروز نیز می‌توانند در آبیاری فضای سبز و مصارف غیرشرب نقش‌آفرینی کنند؛ به شرط آن‌که ساماندهی و بهره‌برداری اصولی از آن‌ها صورت گیرد.

تهیه اطلس قنات‌ها؛ گامی به‌سوی مدیریت بهینه منابع زیرزمینی

باغخانی‌پور با اشاره به طرح «پرچمداری محیط زیست و قنوات» در منطقه ۷، تهیه اطلس جامع قنات‌های تهران را اقدامی ضروری برای شناسایی وضعیت موجود، جلوگیری از فرونشست زمین و هدایت صحیح بهره‌برداری از منابع آبی دانست. به گفته وی، استفاده غیراصولی و برداشت بیش‌ازحد از سفره‌های زیرزمینی باعث خشکی بسیاری از قنات‌ها و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی شده است.

در این بازدید، که از تأسیسات متعددی مانند نیروگاه خورشیدی شهرداری، مظهر قنات فخرالدوله و مسیل باختر انجام شد، استفاده از انرژی‌های نو نیز در دستور کار قرار گرفت. باغخانی‌پور بر لزوم نصب توربین‌های برق‌آبی و احداث تصفیه‌خانه در مسیرهای آب جاری تأکید کرد و این اقدامات را مکمل سیاست‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی و حفظ محیط زیست شهری برشمرد.

مدیرکل محیط زیست شهرداری در پایان با اشاره به بحران خشکسالی تهران گفت: کاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی، سبب تشدید کم‌آبی و خشک‌شدن قنات‌ها شده است. احیای قنات‌ها، شناسایی وضعیت آن‌ها و برنامه‌ریزی برای استفاده اصولی، از ملزومات عبور از این بحران آبی در کلانشهر تهران است.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 521299
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *