روزانه ۶ انفجار گازی در کشور | علت چیست؟

شرکت ملی گاز ایران با اشاره به ثبت روزانه ۶ حادثه گازسوز اعلام کرد که ۹۰ درصد انفجارها ناشی از عوامل داخلی و قابل پیشگیری بوده و ارتباطی با اقدامات خرابکارانه ندارند.
جهان صنعت نیوز، پس از وقوع چند انفجار گازی در روزهای اخیر، شرکت ملی گاز ایران برای نخستینبار به صورت رسمی نسبت به آمار بالای این حوادث واکنش نشان داد. علیرضا شکوهیان، مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز، با اعلام ثبت ۲۱۹۶ حادثه گازی در سال ۱۴۰۳، گفت: این آمار به معنای وقوع روزانه ۶ حادثه در سراسر کشور است که زنگ خطری جدی برای ایمنی مصرف گاز خانگی به شمار میرود.
شکوهیان با استناد به تحلیلهای میدانی و کارشناسی تأکید کرد: ۹۰ درصد این حوادث، یعنی بیش از ۱۹۰۰ مورد، در داخل منازل رخ دادهاند و به هیچ عنوان ارتباطی با خرابکاری یا عوامل تروریستی ندارند. وی با اشاره به روند افزایشی این حوادث از سال ۱۳۹۹ تا کنون، افزود: در سال ۱۳۹۹ تعداد حوادث ۱۷۱۶ مورد بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۲۱۰۵ و در سال ۱۴۰۳ به ۲۱۹۶ مورد رسیده است؛ افزایشی که همزمان با مصرف بیشتر گاز در فصول سرد رخ داده است.
عامل اصلی: نشت گاز و تجهیزات غیراستاندارد
تحلیل آماری شرکت گاز نشان میدهد که ۷۲ درصد از کل حوادث ناشی از نشت گاز است. از این میان، ۴۴ درصد مربوط به شیلنگهای فرسوده، ۱۸.۷ درصد مربوط به نشت سایر بخشها، ۱۱.۷ درصد ناشی از استفاده از وسایل غیراستاندارد، و مابقی به دلایلی نظیر نبود ترموکوبل، نقص شیر گاز و قرار دادن پرده یا مواد قابل اشتعال در نزدیکی شعلهها مربوط میشود.
مدیر HSE شرکت گاز با تصریح بر محدود بودن مسئولیت قانونی شرکت گاز، گفت: مسئولیت تأسیسات داخلی ساختمانها، اعم از لولهکشی، نصب وسایل و ایمنی آنها، بر عهده مالک یا بهرهبردار ملک بوده و طبق مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان باید زیر نظر مهندسان ناظر انجام شود.
به گفته شکوهیان، ارتقای ایمنی مصرف گاز تنها با آموزش عمومی و همکاری رسانهها و نهادهای فرهنگی امکانپذیر است. وی از آغاز طرحهای گسترده اطلاعرسانی درباره استانداردسازی، تهویه مناسب و فاصله ایمن از وسایل گازسوز خبر داد.
نفت و پتروشیمی
لینک کوتاه :