آب کم است؛ پمپ آب بخرید

به دنبال افت فشار شدید آب و قطعی مکرر در برخی نقاط، شرکت آب و فاضلاب پیشنهاد خرید پمپ آب توسط شهروندان را مطرح کرده است. اما شهروندان میگویند رویکرد این شرکت در قطعی آب میان محلات مختلف تبعیضآمیز بوده و تنها شامل برخی محلات جنوب شهر شده است.
هما میرزایی- جهان صنعت نیوز: تابستان داغ امسال وضعیت بحرانی برای شهروندان شهرهای مختلف در زمینه آب ایجاد کرده است. شرکت آب و فاضلاب استان تهران اینبار توپ را در زمین ساکنین منازل مسکونی انداخته و پیشنهاد داده است تا شهروندان نسبت به نصب مخزن و بعد از آن پمپ در طبقه همکف و یا طبقات زیرزمین اقدام کنند.
شرکت آب و فاضلاب استان تهران در بیانیه خود میگوید: خشکسالیهای پنج سال اخیر و کاهش بارشهای استان تهران در سال آبی جاری که در ۶۰ سال اخیر بیسابقه بوده است، به شدت منابع آبی تهران را تحت تاثیر قرار داده بهگونهای که هماکنون ذخایر موجود در سدهای تامینکننده آب تهران در پایینترین وضعیت خود در یک قرن اخیر قرار دارد. با تداوم شرایط اقلیمی در ماههای گرم پیش رو که به طور طبیعی ماههای خشک و کمبارش محسوب میشوند، امکان بهرهبرداری مستمر از منابع آبی سدهای تهران به کمترین میزان ممکن خواهد رسید. در این اطلاعیه بر لزوم صرفهجویی دستکم ۲۰ درصدی در مصارف آب و پرهیز از مصارف غیر ضروری در شرایط سخت کمآبی موجود تاکید و استفاده از لوازم کاهنده مصرف روی شیرآلات با قابلیت صرفهجویی ۳۰ درصدی مصرف آب توصیه شده است.
باز هم تبعیض بین مناطق شهری؟
مسالهای که در این میان باعث اعتراض برخی از مردم شده، افت شدید فشار و یا قطعی کامل آب در برخی مناطق جنوب شهر است. عدهای از تبعیض در محلات میگویند، و میپرسند چرا در مناطق شمال شهر خبری از این افت فشار و قطعی آب نیست؟ اعتراض مشابهی که در مورد قطعی برق در ماههای گذشته نیز به گوش رسید، و باعث شد وزارت نیرو و شرکت توزیع برق تهران بیانیهای در رد این ادعا منتشر کنند. حالا و در ژرونده آب نیز وزارت نیرو قطعی و سهمیهبندی آب در مناطق مختلف را رد کرده و میگوید تنها افت فشار وجود دارد. اما بررسیهای میدانی و صحبت با ساکنین برخی محلات چیز دیگر میگوید. بنا بر گزارش ساکنین محلاتی همچون سی متری جی، کهریزک و برخی نقاط ورامین در هفته گذشته با قطعی آب مکرر روبهرو بودهاند. اتفاقی که در سایر محلات تهران مشاهده نشده است.
صاحبخانه پول پمپ نمیدهد؛ ما مستاجران چه کنیم؟
محمد، که در یک آپارتمان ۸۰ متری در منطقه ۱۰ تهران مستاجر است، به خبرنگار جهانصنعت نیوز میگوید: خانه ما در طبقه سوم است، و مدتهاست که با افت شدید فشار آب دست به گریبانیم. اما در روزهای اخیر علاوه بر افت فشار، قطعی چند ساعته هم داشتهایم. همسایگان طبقات چهارم و پنجم با شراکت یکدیگر پمپ آب خریدهاند، و مشکل خودشان را حل کردهاند. اما سایر واحدها که مستاجر هستیم، این امکان را نداریم و صاحبخانهها هم قبول نمیکنند که پمپ آب بگذاریم. شاید باور نکنید اما برای یک دوش گرفتن ساده ناچار شدهایم به خانه پدر و مادر برویم. این وضعیت قابل تحمل نیست. قطعی برق به اندازه کافی به مردم ضرر زده؛ قطعی آب دیگر واقعا زندگی روزمره ما را مختل کرده است.
یکی دیگر از ساکنین رباط کریم نیز اینگونه میگوید: ساعات زیادی از شبانهروز آب نداریم. گاهی شبها تا نزدیک صبح و گاهی هم صبح تا عصر. زمان مشخصی هم نیست و هر لحظه ممکن است ببینیم آب قطع شده است. همکارانم که در مناطق دیگر ساکن هستند، اصلا این مشکل را ندارند. این موضوع اصلا عادلانه نیست. چرا باید هزینه خرید پمپ آب به هزینههای زندگی ما اضافه شود؟
انکار قطعی آب توسط شرکت آب و فاضلاب
برخلاف گزارشهایی که از مردم به گوش میرسد، شرکت آب و فاضلاب هرگونه قطعی آب را انکار میکند و میگوید هیچگونه برنامه قطعی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد و هیچ منطقهای در پایتخت با قطعی آب مواجه نیست. اما میتوان از شواهد اینگونه برداشت کرد که شهروندان با سهمیهبندی آب فاصله چندانی ندارند. توصیه مسئولین امر به خرید پمپ آب را میتوان سندی بر همین مدعا دانست. مشخص نیست وزارت نیرو، شرکت برق و شرکت آب و فاضلاب به جز توصیه به صرفهجویی چه برنامهای برای کنترل ناترازیهای مختلف دارند. زمانیکه برق قطع میشود، پمپ آب نیز از کار میفتد، و چرخه زندگی روزمره شهروندان مختل میشود. هوا گرم است و نیاز به برق و آب بیش از هر زمان دیگری جدی است. تحمل چنین شرایطی بهخصوص اگر با نابرابری در محلات شمال شهر و جنوب شهر همزمان شود، برای شهروندان ناراضی بسیار دشوار خواهد بود. شهروندانی که در حال حاضر با انواع نابرابری در جنبههای مختلف زندگی از درآمد تا اینترنت قرار گرفتهاند، و به اندازه کافی تحت فشارهای روحی و مالی قرار دارند.
اخبار برگزیدهصنعت و معدنلینک کوتاه :