xtrim

۳۲۰ میلیارد دلار دود شد | وقتی سیاست از بازار قوی‌تر است

تحقیقات نشان داده است که از سال ۲۰۱۷ تاکنون، بی‌ثباتی ژئوپولیتیکی و اقتصادی بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از سود شرکت‌های بزرگ جهانی را از بین برده است.

جهان صنعت نیوز – بر اساس مطالعه‌ای از سوی یک شرکت مشاوره، تقریباً ۳۵۰۰ شرکت ثبت‌شده در سطح جهان که درآمد سالانه آن‌ها بالای یک میلیارد دلار است، در دوره‌هایی از نوسانات ژئوپولیتیکی و کلان اقتصادی، در مجموع ۳۲۰ میلیارد دلار از سود خود را از دست داده‌اند.

پس از سال‌ها پول ارزان و ثبات نسبی ژئوپولیتیکی، اکنون موجی از تحولات کلان از تنش‌های تجاری گرفته تا درگیری‌های جهانی موجب شده است که سیاست‌های دولتی و رخدادهای بین‌المللی بیش از چند دهه گذشته بر ارزش و سود شرکت‌ها تأثیرگذار باشند.

تأثیر رخدادهای ژئوپولیتیکی بر بازارها

مطالعه همچنین نشان داد که در سه سال گذشته دوره‌ای که با بازگشت تورم، حمله روسیه به اوکراین، بحران بازار اوراق قرضه بریتانیا، جنگ اسرائیل و حماس و بازگشت دونالد ترامپ به صحنه سیاسی همراه بوده، حدود ۴۰ درصد از تغییرات در ارزش کلی شاخص FTSE 100 در روزهایی رخ داده که رویدادهای بزرگ اقتصادی یا ژئوپولیتیکی اتفاق افتاده‌اند.

از میان حدود ۳۵۰۰ شرکت جهانی مورد بررسی، یک چهارم آن‌ها طی سه سال گذشته شاهد افتی ۵ درصدی یا بیشتر در حاشیه سود عملیاتی خود  بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ بوده‌اند.

چین بیشترین آسیب را دید

شرکت‌های چینی بیشترین شوک سودآوری را تجربه کردند؛ به‌طوری که از میان ۸۳۳ شرکت بررسی‌شده در چین، ۴۰ درصد مجموعاً با افتی ۷۳ میلیارد دلاری در سود مواجه شدند. عمده این کاهش سود مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه‌های املاک، فولاد و ساخت‌وساز بوده است.

در مقابل، عملکرد شرکت‌های بریتانیایی بهتر بوده است؛ البته تنها ۱۰۰ شرکت واجد شرایط درآمدی در این کشور وارد مطالعه شدند. تنها ۱۴ شرکت کاهش چشمگیر در حاشیه سود عملیاتی را تجربه کردند که در مجموع منجر به کاهش ۲.۵ میلیارد دلاری سود در دوره سه‌ساله شد.

شرکت‌های موفق در مقابله با بی‌ثباتی

با این حال، برخی شرکت‌ها توانسته‌اند خود را با شرایط کلان جدید تطبیق دهند و سودآوری خود را نسبت به رقبا افزایش دهند.

مطالعه نشان داد که تنها یک دهم از شرکت‌های جهانی که در سال ۲۰۱۴ در میان بالاترین حاشیه سود عملیاتی قرار داشتند، توانسته‌اند این جایگاه را تا سال ۲۰۲۴ حفظ کنند.

در بریتانیا، شرکت‌هایی مانند فروشگاه پوشاک Next، گروه شیمیایی Croda، شرکت معدنی Rio Tinto و شرکت مهندسی Spirax توانسته‌اند در برابر نوسانات کلان مقاومت کرده و سود خود را افزایش دهند.

در ایالات متحده نیز شرکت‌هایی مانند تولیدکننده صنعتی Caterpillar، شرکت لجستیکی UPS، داروسازان Pfizer و Merck و شرکت مصرفی Johnson & Johnson عملکرد بهتری نسبت به همتایان خود داشته‌اند.

این برندگان نشان می‌دهند شرایط جدید باعث ایجاد فرصت برای برخی و بحران برای دیگران شده است. شرکت‌هایی که توانسته‌اند حاشیه سود بالا را حفظ یا افزایش دهند، آن‌هایی هستند که موفق به تنوع‌بخشی به سبد محصولات، کنترل هزینه‌ها، شناسایی و درک تغییرات سیاستی و به‌روزرسانی حاکمیت شرکتی متناسب با دنیایی متفاوت شده‌اند.

اخبار برگزیدهبورس
شناسه : 522848
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *