۵ درصد پزشکان آبروی همه را می برند
جهان صنعت نیوز– محمدطالب پور افزود: انکار نمیکنم پزشکانی هستند که وجدانشان را زیر پا گذاشتند و نفس عمل را خطا انجام میدهند؛ به عنوان مثال دلیلی ندارد که شخصی را عمل کند، ولی پزشک مربوطه عمل میکند. دارویی لازم نیست، ولی می نویسد چون شرکت مربوطه آنها را ساپورت میکند.
وی گفت: با همه این تفاسیر من فکر میکنم که نباید این موارد را پر رنگ و در جامه پخش کنیم و نظر جامعه را نسبت به جامعه پزشکان منفور کنیم.
آبروی شیشه ای پزشکان
این پزشک متخصص افزود: به هر حال پزشکان افراد باهوش و توانمندی هستند و آبرویی شیشهای دارند و در معرض قضاوت همگان هستند. اینان هیچ گاه آبروی خود را برای مبالغ هزینه نمیکنند. ولی اگر قرار باشد فشار مضاعفی به پزشکان وارد شود، بازتاب رفتاری آنان پیش از هر کسی به ضرر مردم است.
طالب پور افزود: واقعیت این است که حق مردم است که گیر آن پنج درصد پزشک نیفتند و در این زمینه همه، از جمله پزشکان و رسانهها و قوای سه گانه و … موظف هستند که تلاش کنند تا آن پنج درصد نتواند هیچ کار خلافی انجام دهند.
رئیس قدیمی ترین بیمارستان کشور گفت: برای رسیدن به این هدف نباید همه جامعه پزشکی را زیر سوال بریم و جو عمومی را علیه جامعه پزشکی بشورانیم چون آن پنج درصد وجود دارند و در همه صنوف هم تخلفاتی هست. البته که این پنج درصد آبروی همه پزشکان را میبرند و قبول داریم ولی همه باید مقابله کنیم که این اتفاق نیافتد.
وی ادامه داد: اینکه پزشکی بیماری را بیدلیل عمل میکند چه معنایی دارد؟ اینکه به واسطه عدم اطلاع از یک عمل که حتی نام آن را نشنیدید، آن عمل را انجام میدهید چه مفهومی دارد؟
راه مقابله با پزشکان متخلف، تشویش اذهان عمومی نیست
به گفته وی، این ذهنیتها اگر در وجود یک پزشک رشد کند، باید کاملا طرد شود. نهادهای نظارتی باید جلوی این افراد را بگیرند، ولی اینکه راه مقابله با آن پنج درصد یک راه عمومی و تشویش اذهان عموم مردم باشد، به نظر من اشتباه است.
طالب پور افزود: اگر برای یک عملی یک هزینه غیر متعارف از کسی مطالبه می کنند، باید نظام پزشکی و وزارت بهداشت و قوه قضائیه مقابله کند؛ ولی اینکه افراد را بازجویی کنیم که چرا چنین مبالغی گرفتید و باید به تعزیرات بروید و…، این کم لطفی به پزشکان است.
بیمارستانهای دولتی باید استاندارد شوند
رئیس بیمارستان سینا گفت: تمام هدف این است که مردم از مراکز دولتی نترسند و فکر نکنند که این بیمارستانها خوب نیستند، بلکه به یقین برسند که امکانات و پزشکان این بیمارستانها حاذق هستند.
وی ادامه داد: ما باید تمام توانمان این باشد که مراکز دولتی خود را استاندارد کنیم. پزشکان در این مراکز کار میکنند و عمدتا فرهیختگان جامعه به دانشگاه میآیند و این یک واقعیت است چون علاقهمند به علم هستند و کسی که علاقهمند به علم است، علم را حامی خود میداند نه پول.
اخراج پزشکان متخلف
طالب پور گفت: در دانشگاه تهران و بیمارستان امام و سینا و شریعتی و بیمارستانهای اصلی دانشگاهی اگر در موردی زیرمیزی گرفته میشد، اگر بیمارستان متوجه شده باشد، آن پزشک سریع اخراج میشد و هنوز همین روحیه و سنت در دانشگاه وجود دارد. قطعا این قانون در مراکز دانشگاهی معتبر تهران و شهرهای بزرگ دیگر نیز وجود دارد.
درآمدزایی هدف بیمارستان های خصوصی
این پزشک متخصص گفت: پایه فعالیت مراکز خصوصی بحث مالی است؛ یعنی ۵۰ تا ۱۰۰ پزشک جمع شده اند و بیمارستانی را ساختهاند که بابت آن کلی هزینه شده و هدف این است که کار خدماتی انجام شود، ولی درآمدزایی داشته باشد. در این مراکز ساختار با یک مرکز دولتی عملا فرق دارد و هدف درآمدزایی است.
وی افزود: شخص ممکن است که تا ۱۰ شب در مطب شخصی بنشیند و ۲ میلیارد هزینه مطبی باشد که خریده یا اجاره کرده تا بیمار را در مرکز خصوصی ببیند و عمل کند و درآمد کسب کند. لذا هدف نهایی هدف مالی است و کسی نمی تواند این موضوع را انکار کند.
طالب پور گفت: باید از دیدگاه اقتصادی نفس این کار ارزش آن را داشته باشد. البته با توجه به اینکه شبها باید کشیک دهید و اگر عارضه داد باید جوابگو باشید واگر کسی فوت کند باید جواب همراهان او را بدهید و این همه استرس و نگرانی از سودی که حاصل می شود، بسیار کمتر است و به اصطلاح اگر پول را در بانک بگذارید، سود بیشتری دارد.
وی افزود: من یکی از دلایل گرفتن هزینههای جدا را حقی می دانم که افراد برای خود باور دارند و میگویند که حق من بیشتر از این است و خودم برای خودم این حق را تعریف کردهام و معتقدم به من ظلم میشود؛ لذا دست به اقداماتی چون دریافت مبلغ زیاد از بیمار میزنند.
پزشکی فقط پول نیست
رئیس بیمارستان سینا گفت: درک بیماران و شرایط اقتصادی آنها و ماهیت طبابت، فقط پول نیست و شما باید با بیمار تعامل کنید و اگر امکان تأمین هزینه را ندارد با او کنار بیایید.
وی افزود: این مسائل در دروس پزشکی تدریس میشود و می توانم ادعا کنم که بالای ۹۵ درصد پزشکان در عمل این چنین هستند. من از نزدیک شاهد این رویه توسط پزشکان هستم. هر کسی یک وجدانی دارد و در عمل پزشکی، وجدان یا اخلاق پزشکی افراد را وادار میکند که این تعاملها را ایجاد کنند.
منبع: ایسنا
عمومیلینک کوتاه :