xtrim

آب تهران دیگر برای آشامیدن مناسب نیست؟

در پی خشکسالی و کاهش منابع آبی تهران، کیفیت آب شرب پایتخت با وجود فشارها همچنان در سطح استاندارد ملی قرار دارد.

جهان صنعت نیوز، تهران برای تأمین آب شرب، از ترکیبی از منابع زیرزمینی و سطحی استفاده می‌کند؛ حدود ۵۰ درصد از آب شرب پایتخت از منابع زیرزمینی و مابقی از سدها و منابع سطحی تأمین می‌شود. این تنوع منبع در کنار شبکه‌ آبرسانی‌ای با بیش از ۲۱ هزار کیلومتر طول و زیرساخت‌هایی با قدمت بعضاً ۷۰ ساله، مدیریت آب در تهران را به چالشی چندوجهی تبدیل کرده است.

با وجود این پیچیدگی‌ها، مسئولان وزارت نیرو تأکید دارند که کیفیت آب در اولویت قرار دارد. به گفته سخنگوی صنعت آب، نزدیک به هزار واحد آزمایشگاهی در سطح کشور فعال‌اند که بخشی از آن‌ها به‌صورت ثابت و سیار، در استان تهران مستقر شده و بر کیفیت آب نظارت دارند. او اطمینان داده که آبی که به دست مردم می‌رسد از نظر سلامت مطابق با استاندارد ملی است و حتی کارکنان صنعت آب نیز از همین آب مصرف می‌کنند.

در شرایط کم‌بارشی و کاهش آبخوان‌ها، امکان جبران کمیت آب با پول وجود ندارد؛ اما کیفیت را می‌توان با سرمایه‌گذاری، تجهیزات و مدیریت مناسب کنترل کرد. به‌روزرسانی زیرساخت‌های فرسوده، مدیریت مصرف، و بهره‌گیری از پساب برای مصارف غیرشرب، از جمله راهکارهای پیشنهادی در این زمینه‌اند.

طبق پیش‌بینی‌ها، باید مصرف آب استان تهران از ۳.۷ میلیارد مترمکعب فعلی به ۲.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۷ کاهش یابد. همچنین یکی از اقدامات کلیدی در این مسیر، کاهش برداشت از منابع زیرزمینی است. سهم مصرف آب در بخش کشاورزی استان نیز که حدود ۴۵ درصد است، باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

در کنار پایش رسمی، شهروندان در صورت مواجهه با افت کیفیت آب می‌توانند از طریق سامانه ۱۲۲ موضوع را گزارش کنند. در حال حاضر ۲۵۰ تا ۳۰۰ نیروی انسانی در این سامانه فعال‌اند و در صورت نیاز، تعداد آن‌ها افزایش خواهد یافت تا رسیدگی سریع‌تری به مشکلات صورت گیرد.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 523086
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *