xtrim

مرگ یکی از ۴ کاپیتان تاریخی پرسپولیس/بیوگرافی

جهان صنعت نیوز: جعفر کاشانی رئیس هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس به علت بیماری صبح امروز (چهارشنبه) در ۷۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.

او  از بازیکنان سابق پرسپولیس و تیم ملی فوتبال ایران بود.روز گذشته هم چهارمین درگذشت هادی نوروزی یکی دیگر از کاپیتان های پرسپولیس که در مهرماه درگذشت برگزار شد.

بیوگرافی :

نام چعفر اشرف کاشانی

opal

تولد ۲۹ فروردین ۱۳۲۳ ( تهران )

رشته فوتبال

پست مدافع

باشگاه شاهین – پیکان – پرسپولیس

سابقه ملی ۱۳۴۷ الی ۱۳۵۳

افتخارات جعفر کاشانی

——————————

قهرمان آموزشگاههای تهران ۱۳۴۲

قهرمان جام حذفی تهران شاهین ۱۳۴۲

قهرمان باشگاههای تهران شاهین ۱۳۴۴

قهرمان جام ملتهای آسیا تیم ملی ۱۳۴۷

قهرمان باشگاههای تهران پیکان ۱۳۴۸

عنوان سوم ارتشهای جهان تیم ارتش ۱۳۴۸

قهرمان جام دوستی پیکان ۱۳۴۸

قهرمان جام منطقه ای تیم ملی ۱۳۴۹

قهرمان جام کوروش کبیر تیم ملی ۱۳۵۰

قهرمان جام منطقه ای پرسپولیس ۱۳۵۰

صعود به المپیک مونیخ تیم ملی ۱۳۵۱

قهرمان جام ملتهای آسیا تیم ملی ۱۳۵۱

حضور در جام جهانی کوچک تیم ملی ۱۳۵۱

حضور در المپیک مونیخ تیم ملی ۱۳۵۱

قهرمان جام تخت جمشید پرسپولیس ۱۳۵۲

نائب قهرمان جام تخت جمشید پرسپولیس ۱۳۵۳

جعفر اشرف کاشانی متولد ۲۹ فروردین ۱۳۲۳ تهران – منطقه گلوبندک …. با گذشت سه یا چهارسال , خانواده ی کاشانی به محله ی فوتبال خیز چهارصد دستگاه , نقل مکان میکنند . ایتدا به فوتبال علاقمند شد اما سپس آن را رها نمود و به رشته های دیگر همچون والیبال – کشتی – پینگ پنگ … گرایش پیدا کرد .

استاد کاشانی در باب آنروزها میگوید :

……. کلاس هشتم یا نهم دبیرستان بودم که در سالن دانشگاه، زیر نظر مرحوم احمد اسفندیاری کشتی می‌گرفتم. چون از درسم عقب می‌افتادم دیگر نرفتم. والیبالم هم خیلی خوب بود. بیاد دارم که مدتی در امجدیه با آقای مقصود حاج جعفر که عضو تیم ملی والیبال بود , تمرین می‌کردم

سال اول یا دوم دبیرستان بودم که به سراغ حسن آقا حبیبی ( سرپرست تیم چهارصد دستگاه ) رفتم …… اون روزها جست و خیزم خیلی خوب بود و همان یکی دو هفته اول , بچه ها همه هم نظر بودند که باید دروازه بان شوم ! چراکه آنروزها تیم مان دروازه بان خوب نداشت بنابر این , بعنوان دروازه بان انتخاب شدم .

مدت زیادی از حضور جعفر کاشانی در تیم چهارصد دستگاه نگذشت که همین تیم چهار صد دستگاه در مسابقات محلی جام مکری , به مقام قهرمانی رسید و همین پیروزی منجر به ان شد که توجه باشگاه های تهران به آنها جلب گردد .

بابا جون توهم میخوای با ما بازی کنی ؟

این جمله ای است که در جوانی , زندگی جعفر کاشانی را در تحت شعاع خود قرار داد … گوینده آن , شخصی نیست جز دکتر عباس اکرامی بنیانگذار باشگاه شاهین . جعفر کاشانی در خاطرات خود میگوید :

…… من دبیرستان ناصر خسرو می رفتم . سر راه بازگشتم از جلوی زمین شماره ۳ میگذشتم که بعضی روزها بچه های شاهین در آن تمرین میکردند بهزادی – دهداری – شیرزادگان و …….. من همیشه به تماشای تمرین آنها می رفتم یک روز در حالیکه در کنار زمین مشغول تماشای تمرین بچه ها بودم دکتر اکرامی مرا صدا زد و گفت :

بابا جون دلت میخواد بیای باشگاه شاهین بازی کنی ؟

از اینکه او مرا میشناسد و میداند بازی میکنم حیرت کردم بعد ها دریافتم که بازی مرا در مسابقات محلات و آموزشگاهها دیده ….. من که شنیدن چنین پیشنهادی را باور نداشتم بی درنگ قبول کردم اما او جمله ای دیگر نیز بمن گفت که همیشه آویزه گوشم کردم دکتر گفت :

* بابا جون , آنقدر خوب بازی کن که خودشون بیان دنبالت .

از آن روز دیگر همه چی در زندگیم تغییر کرد چرا که برای من رویای فوتبال با همه وسعتش آغاز شد …..

 پیوستن به شاهین …..

اگر چه در اغلب منابع , زمان پیوستن استاد کاشانی را به جمع شاهینی ها , سال ۱۳۴۳ ذکر میشود اما , در حقیقت او در ماه های آخر سال ۴۲ در حالیکه در آستانه ۲۰ سالگی قرار داشت , عملا عضوی از باشگاه شاهین بود و در چند دیدار دوستانه نیز حضور یافت …. اما حضور ثابت او در مسابقات باشگاهی از سال ۴۳ آغاز شد.

نخستین حضور استاد کاشانی , در یک رقابت دوستانه میان شاهین تهران و شاهین خرمشهر بود و محل برگزاری مسابقه نیز خرمشهر ….. بو برای نخستین بار در ترکیب اصلی قرار گرفت و از قضا شاهین با نتیجه خیره کننده هشت بر یک به پیروزی رسید که سه گل آن را , جعفر کاشانی بثمر رساند …. آنروز او در پست گوش چپ , برای شاهین بازی کرد .

اما نخستین بار که در یک مسابقه ی رسمی باشگاهی , برای شاهین بازی کرد مقابل راه آهن بود , که بر حسب اتفاق دروازه بان های شاهین ( جمشید محمدی و اصغر بابایی ) ۸هر دو غیبت کردند و بناچار , او در درون دروازه ایستاد و عجب که آنروز دروازه شاهین را برابر مهاجمان راه آهن , بسته نگاه داشت .

از سال ۱۳۴۳ به ترکیب اصلی شاهین پیوست و تقریبا در تمام پستها , بازی کرد …. سپس در پایان سال , شاهین برای انجام چند مسابقه ی دوستانه , عازم شوروی سابق شد و در همان مسابقه ی دوم برای تیم لوکوموتیو تفلیس بود که , سرانجام پست اصلی خود را شناخت . در دیداری که نهایتا شاهین با یک گل مغلوب شد , او بعنوان یک ستاره در قلب دفاع شاهین درخشید و از آن پس جز در مواقع خاص , همواره یک مدافع وسط برای شاهین بود.

پیوستن کاشانی به صورتی که شرح آن اشاره شد , اعتراض های بسیاری با خود بهمراه داشت چرا که بر اساس سلسله مراتب باشگاه , بازیکنان ابتدا می بایست بعضویت تیمهای پایه شاهین ( پولاد – داریوش – دماوند ……. ) پذیرفته میشدند و پس از گذراندن مراحل مختلف در صورت کسب رضایت مربیان برای حضور در تیم اول شاهین معرفی میشد . آنچنانکه چند صد نفر ( شاهین ۱۵ تیم پایه در اختیار داشت ) کاندید حضور در تیم اول بودند اما دکتر اکرامی به انتخاب خود ایمان داشت و آنچنانکه امروز میدانیم تشخیص او نسبت به توانایی های کاشانی درست بود .

اواسط فصل فوتبالی ۴۴ – ۱۳۴۳ جعفر کاشانی برای اولین بار , به اردوی تیم ملی ایران نیز دعوت میشود اما همیشه بر روی نیمکت ذخیره ها جای میگیرد و هرگز فرصتی برای نشان دادن شایستگی هایش نمی یابد او خود در این رابطه چنین میگوید :

……. در تیم ملی من همیشه رزرو بودم و به من اجازه ورود به بازی را نمیدادند و میگفتند اگر میخواهی در تیم ملی بازی کنی باید عضو باشگاه دارایی شوی . ولی من همیشه روی رنگ پیراهن باشگاه و نام آن تعصب داشتم و دارم چگونه میتوانستم ؟ چاره ای نداشتم – باید صبر میکردم تا بلاخره نوبت نیز بمن برسد .

اولین قهرمانی با شاهین

سال ۱۳۴۴ برای جعفر کاشانی و هواداران شاهین سالی فراموش نشدنی بود چرا که پس از دو سال وقفه مسابقات جام باشگاههای تهران پیگیری میگردد و تیم شاهین در یک رقابت فشرده با رقیب سرسخت خود دارایی در نهایت به قهرمانی میرسد تا جعفر کاشانی اولین قهرمانی باشگاهی اش را در بیست و یک سالگی جشن بگیرد .

با بسته شدن باشگاه شاهین در تابستان ۱۳۴۶ عملا پرونده حضور جعفر کاشانی در باشگاه شاهین به تاریخ میپبوندد تا تبدیل به یکی از تلخ ترین خاطرات فوتبال ایران گردد لغو پروانه شاهین پایانی است بر فعالیت تیمی که در اوج محبوبیت و شایستگی بود و در کنار دارایی – تهرانجوان و ….. وظیفه سازندگی در فوتبال مارا بر دوش میکشید جعفر کاشانی هر چند که تنها چیزی حدود ۳ سال سابقه عضویت شاهین را در کارنامه خویش دارد اما عشق به شاهین و آرمان هایش ارزشمندش حتی با گذشت نیم قرن از ذهن و خاطر او پاک نشده است و کماکان خود را یک شاهینی تمام عیار میداند و …..

پرسپولیس ……….

با لغو پروانه باشگاه شاهین , شور و هیجان فوتبال باشگاهی نیز فروکش کرد و جای خود را به سستی و رخوت داد !…………و سپس انحلال باشگاه دارایی نیز بر شدت آن افزود . در شرایطی که خرداد مله آینده , ایران میزبان چهارمین دوره جام ملتهای آسیا بود . بنابر این ستاره های محبوب و چهر های تاثیر گذار شاهین که اغلب ملیپوش نیز بودند , مصمم به عضویت در یک باشگاه بودند تا به شرایط آرمانی دست یابند .

امضاء قرار داد با پاس

زمستان ۱۳۴۶ در اقدامی هماهنگ جعفر کاشانی – همایون بهزادی و حسین کلانی ……. بواسطه ارتباط نزدیک و صمیمی با بازیکنان پاس , پای یک قرار داد دوساله را با باشگاه پاس , امضاء کردند و در تمرینات باشگاه مذکور حضور یافتند .. دیگر همگان آنها را بازیکن پاس می دانستند اما از سوی دیگر زنده یاد علی عبده مدیر متمول مجتمع بولینگ و باشگاه پرسپولیس , خواهان حضور شاهینی ها در تیم فوتبال خویش بود پافشاری علی عبده برای بازگشت ۳ شاهینی صاحب نام , سرانجام موثر افتاد و با موافقت باشگاه پاس و قرارداد ها فسخ شد تا جمع شاهینی ها در باشگاه پرسپولیس کامل باشد .

اولین حضور جعفر کاشانی با پیراهن پرسپولیس , یک دیدار دوستانه بود برابر تاج مورخه ۱۶ فرورودین ۱۳۴۷ …… روزی که علاقمندان شاهین پس از ۶ ماه , بار دیگر ستارگان خویش را در کنار یکدیگر مشاهده کردند .

جعفر کاشانی – پرسپولیس فروردین ۱۳۴۷

از خاطرات شیرین استاد جعفر کاشانی در سال ۴۷ , ایستادن او در درون دروازه سرخپوشان مقابل عقاب بود ……. امتناع عزیز اصلی از حضور در درون دروازه بجهت اختلاف با مدیریت باشگاه و غائب بودن دروازه بان ذخیره , شرایط ویژه ای را پدید آورد تا مربی پرسپولیس ( زنده یاد پرویز دهداری ) از او بخواهد در درون دروازه بایستد و گلری کند ! …………. اما برغم تصور و انتظار , استاد بسیار درخشان و مسلط از دروازه سرخپوشان حراست نمود و این چنین در یک برد قاطع ۵ بر صفر برای سرخپوشان سهیم شد . البته این دومین تجربه دروازه بانی او بود

فتح تورنمنت پنج جانبه انتخابی باشگاههای آسیا , نخستین افتخار استاد با پیراهن پرسپولیس بود که در نخستین سال فعالیت سرخپوشان بدست آمد . .دستاوردی که با بی تدبیری , به آسانی از کف رفت .

 

 

ورزشی
شناسه : 52329
لینک کوتاه :