xtrim

حماس خواستار بازگشایی گذرگاه رفح در توافق آتش‌بس شد

یک منبع فلسطینی نزدیک به مذاکرات آتش‌بس و آزادی اسیران صهیونیست در غزه گفت که حماس پاسخ خود را به پیش‌نویس توافق آتش بس به میانجی‌ها ارائه داده است.

جهان صنعت نیوز، خبرگزاری فلسطینی «معا»، پیش از این، گزارش‌ها حاکی از آن بود که حماس سه شنبه شب پاسخ اولیه‌ای به پیشنهاد میانجی‌ها ارائه داده اما مورد قبول میانجی‌ها قرار نگرفته است.

به گفته منابع آگاه، از حماس خواسته شده بود که بار دیگر پاسخ خود را بازبینی کند و امشب پاسخ به‌روز شده‌ای ارائه دهد.

به نوشته معا، «بشاره بحبح» تاجر فلسطینی – آمریکایی که بین حماس و دولت ترامپ میانجیگری می‌کند، در حساب فیسبوک خود به رفتار حماس حمله کرد و افزود: هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای به تعویق انداختن پاسخ یا به تعویق انداختن اصلاحات غیرضروری وجود ندارد زیرا ۶۰ روز مذاکره بدون کشتار و خونریزی وجود دارد که در طی آن می‌توان تمام جزئیات را مورد بحث قرار داد.

پیشتر، رادیو «ریشِت بِیت» گزارش داده بود که حماس خواستار باز شدن گذرگاه رفح به عنوان بخشی از مذاکرات تبادل اسیران شده است.

به گفته منابع فلسطینی، احتمال دارد که رژیم اسرائیل این درخواست را بپذیرد.

به گفته این منابع، این یک اقدام نمادین و میهن‌پرستانه از سوی حماس در پاسخ به طرح مهاجرتی ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است.

با این حال، مشخص نیست که آیا حماس مایل به بازگرداندن مقامات ارشد یا فعالان به غزه خواهد بود یا نه و این افراد چه کسانی خواهند بود.

حماس خواستار بازگشایی گذرگاه رفح در توافق آتش‌بس شد

اگر درخواست حماس پذیرفته شود، این اولین بار از آغاز جنگ غزه خواهد بود که به فلسطینی‌ها اجازه داده می‌شود از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه شوند.

این اقدام، از جمله به معنای نوعی تنش‌زدایی در حماس خواستار بازگشایی گذرگاه رفح در توافق آتش‌بس شد خواهد بود، اگرچه رژیم اسرائیل هنوز نیروهایی را در امتداد این محور حفظ کرده است.

پیشتر شبکه ۱۰ رژیم صهیونیستی پنجشنبه هفته گذشته گزارش داده بود که میانجیگران پیشنهادی در مورد تعداد اسیران فلسطینی که قرار است در ازای بازداشت‌شدگان مشمول این توافق آزاد شوند، ارائه کرده‌اند.

در همین حال، یک منبع فلسطینی آشنا با مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و حماس به سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت که حماس پیشنهاد اصلاح‌ شده این رژیم را که شامل انعطاف‌پذیری اسرائیل و عقب‌نشینی گسترده‌تر از نوار غزه است، پذیرفته و در حال بررسی آن است.

همچنین عصر چهارشنبه گزارش شد که میانجیگران نقشه‌هایی را به حماس ارائه دادند که شامل حضور محدود اسرائیل در رفح و همچنین عقب‌نشینی ارتش این رژیم از محور موراگ بود.

به گفته این منبع فلسطینی، هنوز مشخص نیست که آیا این پیشنهاد برای دریافت پاسخ مثبت از سوی حماس کافی است یا نه.

اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابی‌های گسترده‌ای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.

۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

دور جدید مذاکرات آتش بس غزه در دوحه از روز یکشنبه ۱۵ تیر ماه و پیش از دیدار روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید از سرگرفته شد.

منبع: ایرنا

سیاسی
شناسه : 523298
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *