xtrim

دعوا بر سر فاضلاب تهران !

در حالی‌که شهرداری تهران میلیاردها تومان برای تصفیه‌خانه‌ها هزینه کرده، هنوز اداره آب و فاضلاب از تحویل پساب برای آبیاری فضای سبز خودداری می‌کند.

جهان صنعت نیوز، با وجود سال‌ها سرمایه‌گذاری گسترده شهرداری تهران در احداث و تجهیز تصفیه‌خانه‌های آب در نقاط مختلف پایتخت، هنوز منابع ارزشمند پساب تصفیه‌شده به درختان و فضای سبز شهر نمی‌رسد؛ موضوعی که به گفته مسئولان شهری، عامل اصلی آن مقاومت اداره آب و فاضلاب است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران، مهدی پیرهادی، در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد که چاه‌های فضای سبز تهران خشک شده‌اند و در حالی که شهرداری تهران با صرف بودجه‌ای بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان زیرساخت تصفیه‌خانه‌ها و خطوط لوله را تکمیل کرده، اداره آب و فاضلاب از تحویل پساب خودداری می‌کند. او با گلایه شدید گفت: «خجالت هم نمی‌کشند؛ چرا وقتی شهرداری هزینه می‌کند، آب را وصل نمی‌کنند؟»

درگیری بر سر آب؛ نامه به سران قوا

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به تلاش اداره آب و فاضلاب برای حفر چاه جدید در شهر، از مکاتبه رسمی با سران قوا برای جلوگیری از این اقدام خبر داد و گفت: «مگر از روی جنازه من رد شوند تا چنین طرحی اجرا شود.»
شهرداری تهران در سال‌های اخیر هزینه‌ هنگفتی برای ساخت تصفیه‌خانه‌هایی در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران از جمله پروژه‌های فیروز بهرام و جنوب تهران اختصاص داده است. با این حال، به گفته پیرهادی، برخی افراد برای وصل کردن نهایی لوله‌ها، خواستار دریافت پول شده‌اند. این در حالی است که ظرفیت این تأسیسات می‌تواند سهم بزرگی از نیاز آبی فضای سبز شهر را بدون برداشت از منابع زیرزمینی تأمین کند.

برداشت بی‌رویه از چاه‌ها، تهران را می‌بلعد

طبق آمارهای شهرداری، بیش از ۵۰ درصد از منابع آبی تهران برای فضای سبز از طریق چاه‌های آب زیرزمینی تأمین می‌شود؛ روندی که به‌ویژه در شرایط کاهش بارندگی و افت سطح سدهای اطراف تهران، تهدیدی جدی برای منابع طبیعی و پایداری اکوسیستم محسوب می‌شود.
کارشناس منابع آب، احمدرضا صابری، با اشاره به کاهش ورودی سدها، هشدار داد: «چاره‌ای جز استفاده از منابع زیرزمینی نداریم، اما این کار تهران را با بحران روبه‌رو می‌کند.»
در مقابل، حامد بختیاری، کارشناس محیط‌زیست، استفاده مداوم از منابع زیرزمینی را غیراصولی دانست و گفت: «این فشار مداوم قنات‌ها را می‌خشکاند و بی‌آبی دائمی را در پی دارد.»

فرونشست ۳۰ سانتی‌متری تهران؛ زنگ هشدار برای آینده

تهران سالانه تا ۳۰ سانتی‌متر دچار فرونشست زمین می‌شود و کارشناسان تأکید دارند که تنها راهکارهای فوری همچون کنترل برداشت چاه‌ها، بازچرخانی فاضلاب، تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها و استفاده از منابع جایگزین می‌توانند شهر را از مسیر خشکسالی نجات دهند.

محیط زیست
شناسه : 523724
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *