هزینه میلیون دلاری آمریکا برای رهگیری هر موشک ایران : هر موشک ۸ میلیون دلار

نشریه نیوزویک از ناکارآمدی سامانه پاتریوت در برابر موشکهای ایران پرده برداشت و نوشت آمریکا برای مقابله با ۱۴ موشک، ۳۰ موشک پدافندی به ارزش ۱۱۱ میلیون دلار شلیک کرده است.
جهان صنعت نیوز، نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی با اشاره به حمله موشکی ایران به بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه، از ناکارآمدی سامانه دفاع موشکی پاتریوت پرده برداشت و نوشت که برای رهگیری تنها ۱۴ موشک ایرانی، سامانههای پاتریوت ۳۰ موشک پدافندی شلیک کردهاند.
این گزارش با استناد به تحلیل محققان اندیشکده یهودی امنیت ملی آمریکا، هزینه این عملیات دفاعی را حدود ۱۱۱ میلیون دلار اعلام کرده است.
برخورد موشکها به اهداف حساس آمریکایی
نیوزویک همچنین یادآور شده است که علیرغم این حجم از شلیکهای پدافندی، برخی از موشکهای ایرانی موفق شدهاند از سامانههای دفاعی عبور کرده و به اهدافی حساس برخورد کنند. بر اساس گزارشهای پیشین و تصاویر ماهوارهای، یکی از این اهداف یک گنبد ژئودزیک بوده است؛ سازهای کروی شکل که محل استقرار تجهیزات ارتباطی و راداری آمریکا برای برقراری ارتباطات امن محسوب میشود.
گنبد ژئودزیک از ترکیب مثلثهای بههمپیوسته ساخته شده و نقش مهمی در پشتیبانی ارتباطی عملیاتهای نظامی ایفا میکند.
عملیات بیسابقه پدافند در پایگاه العدید قطر
نیوزویک در ادامه، به نقل از منابع نظامی آمریکایی گزارش داده که این حمله تلافیجویانه ایران، که در واکنش به حملات آمریکا به مراکز هستهای ایران انجام شد، باعث فعالسازی یکی از بزرگترین عملیاتهای دفاع هوایی آمریکا در یک میدان واقعی شد. این عملیات در پایگاه العدید قطر صورت گرفته است که یکی از مهمترین مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه به شمار میرود.
حضور واحدهای پدافندی از شرق آسیا در میدان خاورمیانه
بر اساس این گزارش، سامانههای پدافندی پاتریوت که برای این مقابله به کار گرفته شده بودند، از پایگاههایی در کره جنوبی و ژاپن به منطقه منتقل شده بودند. این نیروها که بهطور معمول برای مقابله با تهدیدات کره شمالی و چین در منطقه شرق آسیا مستقر هستند، با شرکت در این عملیات در خاورمیانه، به گفته مقامات نظامی آمریکا، تجربیات بسیار ارزشمندی بهدست آوردهاند.
نگرانیهای امنیتی فراتر از خاورمیانه
در تحلیل نیوزویک آمده است که این تجربه از این جهت اهمیت دارد که ژاپن و کره جنوبی بهطور مستقیم با تهدیدات موشکی فزاینده از سوی کره شمالی مواجهاند. همچنین، گسترش توان موشکی دوربرد چین نیز تهدیدی جدی برای پایگاههای آمریکا در ژاپن به شمار میرود. ایالات متحده آمریکا در حال حاضر حدود ۵۵ هزار نیرو در ژاپن و ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیرو در کره جنوبی مستقر دارد
سیاسیلینک کوتاه :