xtrim

توسعه ماهواره‌های مخابراتی ایرانی

سالاریه گفت: پیشرفت در حوزه فضایی نشان‌دهنده پیشرفت در سایر حوزه‌ها است و ایران می‌تواند با اتکا به تخصص داخلی خود، بسیاری از علوم پیشرفته را کسب کند.

جهان صنعت نیوز، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور، در خصوص پرتاب موفق ماهواره ناهید۲ که جمعه سوم مرداد انجام شد، گفت: روز گذشته ماهواره ناهید۲ که یک ماهواره مخابراتی در باند فرکانسی KU است و برای نخستین بار توسط دانشمندان ایرانی و به صورت کاملاً بومی ساخته شده، تست مداری خود را آغاز کرد.

وی افزود: ماهواره‌های مخابراتی معمولاً در باند‌های فرکانسی KU و KA فعالیت می‌کنند و عمدتاً در ارتفاع‌های بالای ۳۶ هزار کیلومتری مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین طی چند سال گذشته توجه ویژه‌ای به ارتفاع پایین برای این ماهواره‌ها شده است که در این حالت باید به صورت منظومه‌ای مورد استفاده قرار گیرند.

سالاریه با اشاره به تجربیات کشور در حوزه مخابرات، تصریح کرد: دانش بومی ماهواره در کشور تجربیات ارزشمندی را طی سال‌های گذشته کسب کرده است، اما این ماهواره که اکنون ارسال شده، یک ماهواره باند فرکانسی KU است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این نخستین ماهواره‌ای است که از این سری در مدار قرار گرفته و هدف اصلی آن تست و ارزیابی طراحی‌ها و ساخت زیر سامانه‌ها است.

وی ادامه داد: ما با ارزیابی دقیقی که انجام می‌دهیم، طی هفته‌ها و ماه‌های آتی قصد داریم نمونه دومی از همین ماهواره را نیز پرتاب کنیم. مسیر توسعه صنعت ماهواره‌ای کشور در حوزه مخابراتی با هدف رسیدن به مدار ارتفاع بالای ژئو و ماهواره‌های مخابراتی سنگین با قوت در حال طی شدن است. نمونه نسل جدیدتری از این دو ماهواره ناهید اکنون در فاز طراحی قرار دارد و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد.

سالاریه همچنین تأکید کرد: دانش فضایی در کشور طی دو دهه به تدریج شکل گرفته و کاملاً بر مبنای دانشمندان و متخصصین داخلی و دانش بومی است. این مسیر توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و به ویژه بخش خصوصی که نقش بسیار جدی و پررنگی در صنعت فضایی دارد، ادامه پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دانش فضایی و فناوری‌های پیشرفته به دلیل پیچیدگی‌های بالایی که دارد، کمتر کشوری به سمت آن حرکت می‌کند، گفت: کشور‌هایی که در این زمینه شروع به فعالیت می‌کنند، به ویژه به صورت بومی، سعی می‌کنند فناوری‌ها را توسعه دهند و به همین دلیل توجه بسیاری از کشور‌های به خصوص پیشرو، به آن‌ها جلب می‌شود.

سالاریه خاطرنشان کرد: پیشرفت در حوزه فناوری فضایی نشان‌دهنده پیشرفت در بسیاری از حوزه‌های دیگر است و نشان می‌دهد که ایران می‌تواند با اتکا به تخصص داخلی خود، بسیاری از علوم و فناوری‌های پیشرفته را کسب کند. این موضوع نگرانی‌هایی را برای رقبای ایران ایجاد می‌کند، به ویژه با توجه به تحریم‌ها که تلاش می‌کنند این پیشرفت را کند کنند.

او همچنین تأکید کرد: ما بی‌توجه به مسائل حاشیه‌ای و با اتکای بر دانش بومی و فضل الهی، این مسیر را با قوت ادامه خواهیم داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دانش و فناوری
شناسه : 523883
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *