در سایه بحران انسانی در غزه، سناتور آمریکایی از «الگوی برلین» برای اسرائیل حمایت کرد

«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه، بدون ارائه راهحلی برای حل وضعیت بحران زده غزه، گفت: اسرائیل در نهایت این باریکه را به زور تصرف خواهد کرد و همان کاری را با آن انجام میدهد که ما در پایان جنگ جهانی دوم با توکیو و برلین انجام دادیم.
جهان صنعت نیوز، از شبکه خبری ان بی سی، این چهره نزدیک به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، با ترسیم یک راهبرد جدید برای رژیم صهیونیستی در جنگ با حماس، احتمال دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک برای این درگیری را بیش از پیش بعید دانست و گفت: اسرائیل برای پایان دادن به جنگ، غزه را با زور تصرف خواهد کرد.
وی با اشاره به چگونگی پایان جنگ جهانی دوم افزود: «فکر میکنم اسرائیل به این نتیجه رسیده است که نمیتواند به هدف پایان جنگ با حماس که برای امنیت خود رضایتبخش است، برسد. آنها قصد دارند همان کاری را در غزه انجام دهند که ما در توکیو و برلین انجام دادیم. با زور آنجا را تصرف کنند و سپس دوباره از نو شروع کنند، آیندهای بهتر برای فلسطینیها رقم بزنند و امیدوار باشند که اعراب کنترل کرانه باختری و غزه را به دست بگیرند».
اشاره گراهام به بمبارانهای گسترده برلین و توکیو توسط آمریکا و اشغال کامل آنها پیش از پایان جنگ جهانی دوم است که مرگ صدها هزار غیرنظامی را رقم زد.
اظهارات این سناتور آمریکایی در حالی مطرح میشود که وضعیت انسانی در غزه به سطح بحرانی رسیده است. آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرده است که از هر پنج کودک در غزه یک نفر دچار سوءتغذیه است. در عین حال، شمار جانباختگان ناشی از گرسنگی همچنان در حال افزایش است و گزارشهایی درباره مرگ کودکان بیشتری بر اثر قحطی دریافت شده، بهگونهای که شمار کودکان قربانی گرسنگی از مرز ۱۰۰ نفر گذشته است.
ورود کمک ها به غزه
از سوی دیگر، در میانه افزایش درخواستها برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، ارتش اسرائیل از دیروز یکشنبه جنگ در سه مرکز اصلی جمعیتی این باریکه را متوقف کرده تا تحویل کمکهای بشردوستانه را افزایش دهد. گزارشها حاکی است ارسال کمکهای هوایی نیز از سر گرفته شده است.
اما ناظران باوجود تلاش های کنونی برای توقف بحران در غزه، احتمال صلح را تیره و تار می دانند.
کاخ سفید هفته گذشته مذاکرات دیپلماتیک با حماس را ترک کرد و استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه ادعا کرد که به نظر نمی رسد گروه حماس هماهنگ باشد یا با حسن نیت عمل کند.
ترامپ هم روز جمعه خارج از کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم آنها میخواهند بمیرند».
گراهام نیز ضمن تائید اظهارات ترامپ در مذاکره با حماس، اضافه کرد: «فکر میکنم رئیس جمهوری به این باور رسیده است، و من به طور قطع به این باور رسیدهام که هیچ راهی برای مذاکره برای پایان این جنگ با حماس وجود ندارد».
وی سپس با تکرار ادعاهای مقامات واشنگتن عنوان کرد: «حماس یک سازمان تروریستی است که برای نابودی اسرائیل تشکیل شده است. آنها نازیهای مذهبی هستند».
ایرنا
سیاسیلینک کوتاه :