xtrim

نان سنگک ۷۶۰۰ تومانی کجاست؟ ؛ واقعیت بازار ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان

قیمت نان در تهران از اوایل مرداد ۵۲ درصد افزایش یافته و در سامانه نانینو ثبت شده است، اما همچنان کیفیت پایین، چندنرخی بودن و تخلفات نانوایی‌ها صدای مردم را بلند کرده است.

جهان صنعت نیوز، نان، قوت اصلی سفره مردم، بار دیگر با افزایش قیمت چشمگیر مواجه شد. بر اساس اعلام معاون اقتصادی استانداری تهران، نرخ نان از اوایل مردادماه ۵۲ درصد افزایش یافته و نرخ‌های جدید در سامانه نانینو ثبت شده است.

طبق مصوبه جدید، قیمت سنگک ۶۰۰ گرمی ۷۶۰۰ تومان، بربری ۵۳۵۰ تومان، لواش ۱۴۰۰ تومان، تافتون ماشینی ۲۰۰۰ تومان، تافتون تنوری ۲۳۰۰ تومان و نان خراسانی ۳۷۵۰ تومان تعیین شده است. با این حال، شهروندان تهرانی می‌گویند هیچ‌گاه نان را به این قیمت‌ها نخریده‌اند؛ قیمت سنگک در عمل ۱۰ تا ۵۰ هزار تومان، بربری ساده ۱۵ هزار تومان و کنجدی تا ۲۰ هزار تومان است.

چندنرخی بودن؛ بستر تخلفات گسترده

تفاوت قیمت میان نان یارانه‌ای و آزادپز باعث ایجاد زمینه برای تخلف نانوایان شده است. برخی از آرد یارانه‌ای استفاده می‌کنند اما نان را به قیمت آزاد می‌فروشند. همین مسئله موجب کاهش کیفیت، کوچک‌تر شدن چانه‌ها و افزایش نارضایتی مردم شده است.

استاندار تهران اعلام کرد سهمیه آرد ۱۳۷ نانوایی متخلف که با وجود دریافت آرد یارانه‌ای، نرخ مصوب را رعایت نکردند، قطع و رئیس اتحادیه مربوطه نیز برکنار شده است. در شهرستان‌های اطراف تهران نیز افزایش ۴۲ درصدی نرخ نان اعمال شده است.

مطالبه برای تک‌نرخی شدن نان

رییس اتاق اصناف تهران چندنرخی بودن نان را عامل اصلی رانت و تخلفات دانست و تأکید کرد تنها با تک‌نرخی شدن نان می‌توان بر بازار نظارت دقیق داشت. او گفت نرخ نان باید همانند حقوق کارمندان در ابتدای هر سال مشخص شود تا هم مردم دچار بلاتکلیفی نشوند و هم نانوایان متضرر نگردند.

با وجود افزایش رسمی ۵۲ درصدی قیمت نان، مردم همچنان شاهد رشد مداوم قیمت‌ها و کاهش کیفیت هستند. این وضعیت پرسش جدی ایجاد کرده است که چرا باید قوت غالب مردم هر روز با نرخ و کیفیتی متفاوت عرضه شود و چرا نظارت مؤثری بر بازار وجود ندارد.

کشاورزی
شناسه : 528524
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *