xtrim

تسویه حساب با شیعیان

جهان صنعت نیوز: اما امسال در آستانه ی سفر زوار اربعین و درست در زمانیکه ایران در تدارک مانوری شیعه است درگیری هایی در عراق صورت می گیرد درگیری هایی که با توجه به گسترش اعتراضات داخلی، بیشتر بوی توطئه می دهد و به نظر می رسد نقش کشورهای خارجی از جمله آمریکا،اسراییل و عربستان در آشفتگی های عراق بی تاثیر نیست.

واقعیت هم آن است که دست هایی در کار است تا ایران به عنوان مقصر مشکلات به مردم عراق معرفی کند و احتمالاً طراحان چنین اتفاقاتی بدنبال این هستند تا نقش نیروها و گروه های سیاسی طرفدار ایران در نقش داشتن در امور داخلی دولت عراق کاهش یابد و یا از بین برود این در حالیست که ایران تلاش های فراوانی در سال های گذشته برای کمک به عراق در رهایی از داعش و گروه های افراطی، داشت .

اما مقامات رسمی تهران بارها اعلام کردند که بنا به خواست دولت عراق در این کشور حضور دارند و البته که نفوذ ایران در عراق بیشتر در حد حمایت از دولت شیعه این کشوراست اما به هرحال این حضور منافعی هم برای ایران داشته و آن جلوگیری از کارشکنی های اعراب و سنی ها در منطقه و کشورهای مجاور است . چرا که در سالهای اخیرعربستان سعودی و امارات متحده عربی و آمریکا تلاش کردند تا عراق را به قطع روابط با تهران مجاب کنند و چون در نیل به این هدف ناکام ماندند دست به نفوذ میان گروه های سیاسی عراق زدند که اکنون نمایی از آن در آستانه اربعین دیده می شود.

opal

اکنون تلاش هایی برای ایجاد آشفتگی های سیاسی میان گروه های مردمی در عراق با ابعاد ضد ایرانی صورت گرفته است طبیعتا این تلاش ها بی نتیجه هم نیست و موجب درگیری هایی در سطح عراق شده ضمن اینکه مرزهای خسروی و چذابه نیز بخاطر عمق درگیری ها بسته شده و این ها همه شمه ای از همان تلاش های گروه افراطی در عراق است درگیری هایی که بیشتر منشا و ماهیتی ضد ایرانی دارد و سفارت انگلیس و آمریکا هم با هدف ضد ایرانی خود در این رابطه بیانیه دادند و از معرتضین در عراق حمایت کردند به علاوه رسانه های سعودی نیز به تحریک معترضین ادامه می دهد. البته بهانه اصلی معترضین فساد و عدم مدیریت دولتی است ولی به هرحال نوک حمله اصلی به ایران است و مخالفان تلاش می کنند با کمک و نفوذ کشورهای متخاصم ، ایران را محکوم می کنند.

به هرحال اربعین مانور شیعی به سبک ایران است و ایران بدنبال تبلیغ این سنت است رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای قبل برگزاری مراسم اربعین با موکل داران دیدار می کنند و بعد از پایان این مراسم پیام می دهند و یا در اولین سخنرانی شان از مشارکت کنندگان و موکب داران قدردانی می کنند.

مراسم اربعین تبدیل به مانور شهروندی ایران و شیعیان شده است و این نشان از قدرت این کشور است که می تواند میلیون ها نفر را جمع کند و همانند مراسم حج قدرت مذهبی و فرهنگی و سیاسی خود را نشان دهد. البته باید تاکید داشت که ایران نمی خواهد حج را تحت الشعاع قرار دهد ولی می تواند به همان میزان زائر در مرکز زیارتی خود به میدان بیاورد از این رو تلاش می کند با تبلیغ تعداد قابل توجهی زائر را برای مراسم روز اربعین فرابخواند و نکته مهمش این است که ترکیب جمعیتی نیز با مراسم حج مشابه است از کودک ، جوان و پیر ، مرد زن در هر دوی این مراسم حضور دارند و تنهای اختلاف این دو آن است که انجا سنی ها متولی امر هستند و اینجا تقریبا همه شیعه هستند.

در مناسک حج سنی ها طرفدار ایران و عربستان نیستند اما در عراق شیعیان طرفداران ایران هستند واقعیت آن است کشورهای سنی نشین که با شیعه اختلاف دارند با این اتفاق هرساله اربعین و مانور قدرتی شیعه مشکل دارند از این رو با رویکردی منفی نسبت به ایران دست به نفوذ در میان گروه های سیاسی میزنند تا بتوانند بواسطه تنش های ایجاد شده از قدرت نفوذ ایران در عراق بکاهند و شعله آتشی میان تهران و بغداد به پا کنند تا نتیجه آن تنش و جنگ منطقه ای شود هرچند دولت ایران و عراق برادر هم هستند و به مشترکات خود پایبندند اما اعتراضات مردمی می تواند زنگ هشداری برای این دو کشور محسوب شود.

سیاسی
شناسه : 52886
لینک کوتاه :