xtrim

خط فقر در تهران بیش از ۲۵ درصد است

جهان صنعت| عبدالله مشکانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی خط فقر در تهران آن را کمتر از افزایش خط فقر واقعی برآورد کرد و گفت: باید مشخص شود در این طرح از کجای شهر تهران در مورد خط فقر سوال شده است. همه می‌دانیم که در شهر تهران اختلاف بین بالای شهر و پایین شهر بسیار زیاد است و به نظر می‌رسد با این اوضاع قیمت‌ها خط فقر مخصوصا در مناطق پایین شهر تهران احتمالا بسیار بیشتر از ۲۵ درصد باشد.

او با اشاره به گرانی مسکن در تهران و تاثیر آن بر گسترش خط فقر، اظهار کرد: مالیات بر مسکن طرحی است که می‌تواند به کاهش قیمت مسکن در بلندمدت کمک کند، اما واقعیت این است که در کوتاه‌مدت مسکن به طور مستقیم متاثر از رشد نقدینگی است.

مشکانی همچنین با بیان این‌که قیمت مسکن به طور مستقیم متاثر از قیمت زمین است، ادامه داد: برای کنترل قیمت زمین باید در وهله‌ اول رشد نقدینگی را کنترل کنیم. کنترل رشد نقدینگی و قیمت زمین تنها در بلندمدت است که می‌تواند جواب دهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی طرح مالیات بر مسکن را در کاهش قیمت‌ها در کوتاه‌مدت موثر ارزیابی کرد و گفت: طرح مالیات بر مسکن علاوه بر این‌که می‌تواند در کاهش قیمت مسکن اثرگذار باشد همچنین می‌تواند در افزایش درآمدهای مالیاتی دولت هم موثر باشد.

مرکز پژوهش‌های مجلس، طی گزارشی از اوضاع شاخص‌های اقتصادی، خط فقر را در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۷ برآورد کرده است که بر آن اساس بالاترین خط فقر ماهیانه برای شهرستان تهران به دست آمده که در سال ۱۳۹۵ برای یک خانوار چهار نفره دو میلیون و ۷۶ هزار تومان محاسبه شده و در تابستان ۱۳۹۷ در حدود دو میلیون و ۷۲۸ هزار تومان برآورد شده است.

بر این اساس خط فقر تهران تنها در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به بهار ۱۳۹۷، در حدود ۳۰۰ هزار تومان برای یک خانوار چهار نفره افزایش داشته که این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده قرار گرفتن افراد بیشتری در زیر خط فقر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال‌های قبل باشد.

اخبار برگزیده
شناسه : 5322
لینک کوتاه :