xtrim

بزرگ‌شدن غول نقدینگی در سایه سپرده‌های مدت‌دار بانکی

جهان صنعت نیوز: حجم بالای نقدینگی در جامعه که اکنون به مرز ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده به عنوان مقصر اصلی تورم و ایجاد بی ثباتی در نظام اقتصادی به شمار می رود.

نقدینگی عظیم سرگردان هر از چند گاه روانه یک بازار (ارز، خودرو، مسکن و …) شده و تعادل بازارها را به هم می ریزد، همچنین با رشد تقاضا در برخی مقاطع، باعث افزایش قیمت قیمت و تورم نیز می شود.

مهم ترین منبع تامین این حجم از نقدینگی به نظر اغلب کارشناسان، سودهای بانکی است. بنابراین تا زمانی که این معظل رفع نشود، نمی توان امیدی به کاهش نقدینگی داشت.

در افزایش حجم سرمایه گذاری در شبکه بانکی هم مردم نقش دارند و هم بانک ها دخیل هستند. از یکسو بانک با هدف جذب سرمایه های بیشتر مردمی و رفع مشکل ناترازی مالی خود تلاش می کنند سودهای بالایی را برای سپرده های کوتاه و بلند مدت ارایه کنند و از سوی دیگر مردم نیز با هدف کسب سود مطمئن و پایدار اقدام به سرمایه گذاری در بانک ها می‌کنند.

بررسی آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد میزان سرمایه گذاری های مدت‌دار در خرداد ۹۸ به ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰.۱ درصد و نسبت به پایان سال ۹۷ حدود ۴.۵ درصد داشته است.

 سرمایه‌گذاری مدت‌دار در خرداد ۹۷ معادل ۱۲۷۳ هزار میلیارد تومان و در اسفند پارسال ۱۴۶۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

رشد ۳۹ درصدی سرمایه‌گذاری کوتاه مدت

سرمایه گذاری کوتاه‌مدت در بانک‌ها در خرداد ۹۸ حدود ۶۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۳۹.۳ درصدی داشته است.

 حجم سرمایه گذاری کوتاه مدت در شبکه بانکی در خرداد پارسال به ۴۳۷ هزار میلیارد تومان و در اسفند ۹۷ به ۵۸۴ هزار میلیارد تومان رسیده بود.

نکته قابل توجه در بررسی آمار سرمایه گذاری کوتاه مدت در سال های اخیر نشان می دهد که این نوع سرمایه گذاری در سال منتهی به خرداد ۹۷ (دوره زمانی خرداد ۹۶ تا خرداد ۹۷) حدود ۲۴ درصد کاهش داشته اما در دوره زمانی بعد، به یکباره جهش ۳۹.۳ درصدی را تجربه می کند.

میزان رشد سرمایه گذاری کوتاه مدت در دوره سه ماهه اسفند ۹۷ تا خرداد ۹۸ حدود ۴.۳ درصد (معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان) بوده است.

افزایش ۴۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه گذاری بلندمدت

سرمایه گذاری بلند مدت نیز در خرداد امسال ۹۲۰ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش را نشان می دهد.

میزان رشد سرمایه گذاری بلند مدت در شبکه بانکی در فصل بهار امسال ۴.۶ درصد بوده که نشان می دهد در دوره سه ماهه اسفند ۹۷ تا خرداد ۹۸ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان به حجم این نوع سرمایه گذاری افزوده شده است.

در حالی که در دوره یکساله منتهی به خرداد ۹۷ میزان سرمایه گذاری کوتاه مدت افت ۲۴ درصدی داشته، اما حجم سرمایه گذاری بلند مدت در آن دوره زمانی افزایش ۷۰ درصدی را ثبت کرده بود.

حجم سایر روش های سرمایه گذاری نیز در خرداد ۹۸ حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان بوده که رشد ۹.۱ درصدی نسبت به خرداد ۹۷ داشته است.

تغییر سیاست‌های بانک مرکزی درباره نرخ های مصوب سودهای روزشمار، کوتاه و مدت مدت بانکی از عوامل تاثیر گذار در استقبال مردم از انواع مختلف سپرده‌ها بوده است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 54146
لینک کوتاه :