xtrim

آیا پودر نانویی می‌تواند فساد میوه و سبزیجات را مهار کند؟

کارشناس مرکز تحقیقات فناوری نانو از تولید پودر نانویی تازه‌نگهدارنده میوه و سبزیجات خبر داد که با جذب گاز اتیلنِ تولیدشده در فرآیند طبیعی رسیدن، از فساد زودهنگام محصولات جلوگیری می‌کند.

جهان صنعت نیوز، پانته‌آ خطیبی؛ کارشناس مرکز تحقیقات فناوری نانو با اشاره به یکی از شاخص‌ترین محصولات این مجموعه اظهار کرد: یکی از محصولات بارز ما، “فرش آنتی‌باکتریال” است. در این طرح ابتدا فرش تهیه شده و سپس در محلولی حاوی “نانو اکسید روی” آغشته می‌شود. این نوع فرش به‌گونه‌ای طراحی شده که می‌توان از آن در محیط‌هایی همچون مساجد، بیمارستان‌ها، مهدکودک‌ها و مکان‌هایی که نیاز به کنترل ورود و انتشار باکتری دارند استفاده کرد تا از انتقال عوامل بیماری‌زا جلوگیری شود.

وی ادامه داد: محصول جالب دیگر ما “پودر تازه‌نگهدارنده میوه و سبزیجات” است. همان‌طور که می‌دانید میوه‌ها طی فرآیند طبیعی، گازی به نام اتیلن تولید می‌کنند که باعث تسریع فساد و خرابی محصول می‌شود. این پودر که می‌تواند به‌صورت ساشه در سبدهای نگهدارنده یا به شکل پوشش در بسته‌بندی میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار گیرد، با جذب گاز اتیلن موجب افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از فساد زودرس آن می‌شود.

به گفته این پژوهشگر، این فناوری “کاربرد ویژه‌ای در صنعت صادرات میوه و سبزیجات” دارد و می‌تواند به حفظ تازگی، سلامت و ماندگاری محصولات صادراتی کمک کند.

وی درباره دیگر دستاوردهای ارائه‌شده در این مرکز افزود: نمونه‌هایی از “حسگرهای بر پایه نانوذرات طلا” نیز معرفی کرده‌ایم. این حسگرها به دلیل خاصیت تشدید پلاسمون سطحی در شناسایی مواد ضعیف و کاربرد در سیستم‌های پایش و مخازن صنعتی به کار می‌روند. از این حسگرها می‌توان برای شناسایی نوع و غلظت مایعات در مخازن، و حتی در برخی فرایندهای تشخیص پزشکی سریع استفاده کرد.

خطیبی در پایان گفت: تمام این محصولات نتیجه فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه فناوری نانو است که با هدف توسعه کاربردهای صنعتی و بهبود سلامت و کیفیت زندگی طراحی و ارائه شده‌اند.

منبع: تسنیم

دانش و فناوری
شناسه : 550048
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *