xtrim

مخابره اولین پیام از فضای بین ستاره‌ای توسط کاوشگر وویاژر ۲

جهان صنعت نیوز: در فاصله ۱۲ میلیارد مایلی از زمین، مرز مبهمی وجود دارد که حاشیه قلمرو خورشید و شروع فضای بین ستاره ای را نشان می دهد. بیش از ۴۰ سال پس از پرتاب کاوشگر وویاژر ۲  زمانیکه این کاوشگر وارد فضای بین ستاره ای شد سیگنال ضعیفی ارسال کرد که اکنون دانشمندان آن را رمز گشایی کرده اند.

کاوشگر وویاژر ۲ در سال ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شد و سال گذشته از «هلیوسفر» یا «حباب خورشید» گذر کرد. هلیوسفر زمین و سیاره های اطراف آن را در بر می گیرد. این کاوشگر یک ماه قبل از «وویاژر۱» به آسمان پرتاب شد.  اما یکی از ابزارهای«وویاژر۱» خراب شد و «وویاژر۲» توانست انبوهی از اطلاعات حتی با جزئیات بیشتر از فاصله  ۱۱ میلیارد مایلی به زمین ارسال کند. «وویاژر۲» در کمتر از یک روز از هلیوسفر گذر کرد اما این گذر برای وویاژر ۱ ۸۰ روز طول کشید.

اکنون وویاژر ۲ دقیق ترین نگاه را از لبه منظومه شمسی ارسال کرده است این در حالی است که محققان ناسا در آغاز این ماموریت تصور نمی کردند که این کاوشگر بتواند دوام بیاورد و این چشم انداز را مشاهده کند.

opal

هلیوسفر را می توان به عنوان یک جبهه آب و هوایی کیهانی تصور کرد، مرز مشخصی که ذرات باردار با سرعت مافوق صوت از خورشید بیرون می روند و با یک باد خنک تر میان ستاره ای که از ابرنواخترهایی که میلیون ها سال پیش منفجر شده اند، ملاقات می کنند. زمانی تصور می شد که این باد خورشیدی به تدریج با فاصله از بین می رود ، اما کاوشگر وویاژر ۱ تأیید کرد که در اینجا مرزی وجود دارد که با افت ناگهانی دما و افزایش تراکم ذرات باردار ، معروف به پلاسما تعریف شده است.

سری دوم اندازه گیری های انجام شده توسط وویاژر ۲ ، بینش جدیدی در مورد ماهیت محدوده های هلیوسفر ارائه می دهد زیرا در کاوشگر وویاژر ۱ یک ابزار مهم که برای اندازه گیری مستقیم این خصیصه های پلاسما طراحی شده بود در سال ۱۹۸۰ شکسته شد.

 اندازه گیری های منتشر شده در پنج مقاله جداگانه در Nature Astronomy نشان می دهد که وویاژر ۲ با یک مرز هلیوسفر بسیار واضح تر و شفاف تر از وویاژر ۱ روبرو شده است. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که عبور کاووشگر وویاژر ۱ در زمان اوج فعالیت خورشیدی بوده و یا خود این کاوشگر در یک مسیر کمتر عمودی گذر کرده است.

نکته دوم داده ها که بینش هایی در مورد شکل هیلوسفر ارائه می دهد، ترسیم یک لبه برجسته شبیه یک گلوله است .بیل کورت ، دانشمند تحقیقاتی دانشگاه آیووا و یکی از نویسندگان این مطالعات می گوید: این بدان معنی است که هلیوسفر حداقل در دو نقطه ای که فضاپیمای وویاژر عبور کرده، متقارن است.

وویاژر ۲ همچنین سرنخ های اضافی در مورد ضخامت هیلوسفر، منطقه خارجی هیلوسفر و نقطه ای ارائه می دهد که بادهای خورشیدی در برابر بادهای فضای بین ستاره ای جمع می شوند. شکل هیلوسفر به قدرت نسبی میدان های مغناطیسی داخل و خارج از هیلوسفر بستگی دارد و آخرین اندازه گیری ها نشان می دهد که هلیوسفر بیشتر شکل کروی دارد.

کاوشگر وویاژر ۲ همچنان از آن سوی هلیوسفر در حال ارسال سیگنال به زمین است و بیش از ۱۶ ساعت طول می کشد که این سیگنال به زمین برسد. انتظار می رود که انرژی این دو کاوشگر وویاژر در واسط دهه ۲۰۲۰ به اندازه قابل توجهی کاهش یابد و ارتباط آنها با زمین قطع شود . اما با این حال این دو کاوشگر مدت ها بعد از قطع ارتباط خود با زمین همچنان به سفر خود ادامه خواهند داد.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 58435
لینک کوتاه :