ترغیب ۶۰۰ واحد صنعتی به استفاده از نانوفیلترهای ساخت داخل
جهان صنعت نیوز: امیر حسین تقوی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تولید فیلتر و ماسک های نانویی، با بیان اینکه این شرکت دانش بنیان از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: این شرکت اکنون در کارخانه ای به وسعت حدود ۳ هزار متر در شهرک صنعتی ایوانکی مستقر است.
وی با بیان اینکه، این شرکت فناور دو محصول شامل نانوفیلتریا غبارگیر صنعتی، ماسک نانویی و همچنین یک خدمت را برای ارائه به بخش صنعت فراهم کرده است، افزود: یکی از محصولات ما فیلتر نانویی است که از قدرت جذب ذرات بسیار ریز تا ۳۰۰ نانومتر برخوردار است.
استفاده ۶۰۰ واحد صنعتی از نانو فیلترهای استاندارد وطنی
مدیر این شرکت فناور با اشاره به اینکه، بسیاری از صنایع کشور همچون فولاد، سیمان، آرد و روغن نباتی در روند کار خود غبار تولید می کنند که نیازمند کنترل و جمع آوری است، گفت: لذا یکی از محصولات ما فیلتر و غبارگیر صنعتی است که اکنون در بسیار از صنایع کشور استفاده می شود.
تقوی می گوید: نانوفیلترهای صنعتی تولیدی از سوی این شرکت دانش بنیان قادر است از ورود هرگونه آلاینده های صنعتی به محیط زیست به خصوص در شهرهای بزرگ جلوگیری کند.
به گفته وی، پیش از این نیز فیلترهایی در بازار وجود داشته که نه تنها استفاده از آنها برای صنعت به صرفه نیست، بلکه از کیفیت و راندمان لازم نیز برخورار نبوده، به طوری که این فیلترهای صنعتی قادر به دفع غبار و آلودگی های زیر ۱۰ pm و ۲.۵ میکرون نیستند.
تقوی می گوید: هرچند در برخی صنایع ممکن است ذرات ریز، ویروس ها و باکترهای در حد ۲۰۰ نانومتر باشد و استفاده از نانو فیلترها نیاز نباشد، اما برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از ورود هرگونه آلاینده به محیط زیست استفاده از این فیلترهای نانویی بسیار سودمند است.
وی تصریح کرد: این نانو فیلتر صنعتی که برای نخستین بار در کشور تولید شده است، موفق به دریافت گواهینامه نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.
مدیرعامل شرکت شرکت دانش بنیان نانو فناوران خاور با تصریح اینکه، اکنون بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی همچون کارخانه های فولاد، ذوب آهن، سیمان و تولیدکنندگان ماکارونی در حال استفاده از نانو فیلترهای صنعتی تولیدی این شرکت دانش بنیان هستند، گفت: این درحالی است که این کارخانجات تا پیش از این از میکروفیلترهای وارداتی و همچنین کالاهای نامرغوب داخلی استفاده می کردند که به هیچ عنوان قادر به جذب ذرات ریز و آلاینده نبودند.
وی با بیان اینکه، این شرکت دانش بنیان به یکی از تامین کنندگان اصلی فیلترهای صنعتی مورد نیاز صنایع کشور تبدیل شده است افزود: اکنون فقط آن هم در یک بخش، حدود ۷۰ درصد کارخانه های آردسازی کشور فیلترهای مورد نیاز خود را از این شرکت دانش بنیان تامین می کنند.
تولید ماسک تنفسی با قدرت جذب ۲۵ برابری ذرات
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در ادامه با اشاره به تولید نانوماسک های تنفسی به عنوان محصول دیگر تولیدی از سوی این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: در بازدیدهایی که از صنایع مختلف در کشور داشتیم متوجه شدیم که پرسنل و کارگران شاغل در این واحدهای صنعتی از ماسک های تنفسی استفاده می کردند که گاهی معمولی و بی کیفیت بودند.
تقوی افزود: لذا تصمیم گرفتیم نانو ماسک تنفسی باکیفیتی را برای کارکنان این واحدهای صنعتی طراحی و تولید کنیم که قدرت جذب ذرات آن ۳۰۰ نانو متر به بالا و بیش از ۲۵ برابر بهترین نوع ماسک های وارداتی است.
وی می گوید: در ماسک های فعلی معمولی برای جذب ذرات معلق آلاینده تنها تعداد لایه های موجود در ماسک ها افزایش یافته و این خود علاوه براینکه ماسک را سنگین می کند، تنفس را نیز برای کارگران سخت تر می کند و به همین دلیل است که بسیاری از کارگران به دلیل مشکل تنفسی ماسک را زیر چانه خود قرار می دهند.
مدیر عامل این شرکت فناور در ادامه اظهار داشت: ماسک های تولیدی این شرکت دانش بنیان بسیار سبک است؛ چرا که تعداد لایه ها اضافه نشده بلکه با یک لایه نانوالیاف کار جذب ذرات صورت می گیرد.
وی در توضیح بیشتری ادامه داد: ماسک های مدل NFK۱۰۵ مناسب محیط های صنعتی و مصارف عمومی و مدل NFK۱۰۸ با لایه کربن فعال برای محیط های صنعتی مناسب بوده و دارای قابلیت جذب گاز و بو است.
تقوی افزود: ماسک های نانولیفی این شرکت با استفاده از نانوالیافی با تخلخل میانگین ۵۰۰ نانومتر تولید شده و دارای دیافراگم سیلیکونی در سوپاپ است با کیفیت بالایی عرضه شده و قادر به فیلتراسیون ذراتی به کوچکی ۳۰۰ نانومتر است.
وی ادامه داد: البته شرکت ما برای محصول نانو ماسک خود نیز موفق به گواهی نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.
عرضه نانو الیاف به واحدهای تولیدی فیلتر و ماسک های صنعتی
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانویی در ادامه با بیان اینکه، این شرکت دانش بنیان خدمت دیگری را برای بخش صنعت کشور فراهم کرده است، افزود: ما در واقع تولیدکننده نانوالیاف صنعتی به روش الکتروریسی هستیم و به مراکز تولید فیلترهای صنعتی و ماسک های صنعتی خدمات رسانی می کنیم.
تقوی اظهار داشت: شرکت های تولید کننده ماسک و فیلترهای صنعتی می توانند برای ارتقاء هرچه بیشتر راندمان محصول خود از پوشش های نانوالیاف تولیدی ما استفاده کنند.
وی می گوید: این شرکت دانش بنیان تنها شرکتی است که در خدمات رسانی در خصوص خدمت پوشش نانو الیاف صنعتی فعالیت می کند و دستگاه طراحی شده برای این منظور نیز دارای گواهی نانو مقیاس از ستاد نانو است.
تقوی گفت: به دلیل اینکه قیمت این دستگاه تولیدی نانوالیاف صنعتی گران و حدود ۵۰۰ میلیون تومان به بالا است، شاید برای بسیاری از واحدهای صنعتی خرید دستگاه توجیه اقتصادی نداشته باشد و به همین دلیل ما ارائه خمات پوششی نانو الیاف را راه اندازی کرده ایم.
وی در خصوص تاثیرگذاری این واحد صنعتی در بومی سازی محصولات و تاکیدات روی تولید و کالای ایرانی نقش این واحد صنعتی در ترویج مصرف کالاهای ایرانی و جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز اظهار داشت: سعی ما بر این است که صفر تا صد محصولمان داخلی باشد به طوری که خروجی پتروشیمی ها داخلی مانند الیاف پلی استر را گرفته و به نانوالیاف تولید می کنیم و صفر تا صد محصول ما کاملا ایرانی است.
تقوی افزود: در واقع ما روی محصول مان فناوری نانو را پیاده سازی و این پلی استرها در کارخانجات تبدیل به الیاف می شود و لایه فیلتری تولید می شود که روی آن فناوری نانو پیاده سازی شده است.
وقتی برخی صنعتی ها اصرار دارند از محصولات خارجی استفاده کنند
اما تقوی در ادامه، مشکل فروش محصول و نداشتن بازار و در عین حال استقبال از خریدهای خارجی از سوی شرکت های هدف حتی شرکت های دولتی ها را یکی از دغدغه های اصلی شرکت های دانش بنیان و فناور عنوان کرد.
وی با ذکر مثالی ادامه داد: چندی پیش با یکی ازشرکت های بزرگ صنعتی برای فروش محصول نانو فیلتر مذاکره داشتیم و متاسفانه آنها اصرار داشتند به دلیل اینکه استفاده از محصول خارجی برای آنها مشکلی ایجاد نکرده است از نمونه فیلترهای خارجی استفاده کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: این در حالی است که شرکت های فناوری همچون شرکت ما در داخل کشور با افتخار بسیاری از محصولات وارداتی را بومی سازی کرده اند و اعلام می کنیم که صفر تا صد محصول نانو فیلتر شرکت ما به صورت کامل ایرانی است و بایستی در این زمینه حمایت شویم.
وی با ذکر مثالی در خصوص ترغیب یک واحد صنعتی بزرگ به منظور استفاده از فیلترهای ساخت داخلی گفت: در حالی که شرکت فولاد مبارکه اصفهان فیلترهای خود را از کشور ایتالیا وارد می کرد، به تدریج و با آشنایی بیشتر با محصول ما ترغیب به استفاده از فیلترهای شرکت ایرانی شد، به طوری که در ابتدا یک قرارداد ۳ هزارتایی با فولاد مبارکه بسته شد و هم اکنون راضی هستند و هیچ مشکلی ندارند چراکه محصول ما دارای گواهینامه نانو مقیاس است.
تقوی ضمن اظهار خرسندی از سخت گیری ستاد ویژه فناوری نانو در ارائه گواهی نانو مقیاس اظهار داشت: خودمان از این ارزیابی های سختگیرانه بسیار استقبال می کنیم؛ چرا که شرکت های دانش بنیان ترغیب می شوند که محصولات با کیفیت تولید کنند.
اخبار برگزیدهدانش و فناوریلینک کوتاه :