۲.۵ میلیارد یورو طرح در حوزه مس در کشور در دست اقدام است
جهان صنعت نیوز: رضا رحمانی روز سه شنبه در آیین افتتاح پنج طرح در مجتمع صنعتی مس سرچشمه رفسنجان که به صورت ویدئو کنفرانس در محل سالن فجر مجتمع سرچشمه و ارتباط با رئیس جمهوری صورت گرفت بیان کرد: امروز پنج طرح در حوزه مس در سرچشمه رفسنجان با اعتبار بالغ بر ۷۵۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: غیر از این طرح ها ما ۲.۵ میلیارد یورو طرح های دیگری در حوزه مس در کشور در دست اقدام داریم که شامل کارخانجات جدید در کرمان، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان و یزد هستند.
رحمانی ادامه داد: احداث کارخانه ذوب مس در خاتون آباد و طرح جدید تولید اسید در خاتون آباد کرمان را داریم که تا چند ماه آینده به بهره برداری خواهند رسید همچنین طرح های جامع آب، پالایشگاه و ذوب سونگون نیز از جمله طرح هایی بخش صنعت مس کشور در دست اقدام هستند.
رحمانی به انتقال آب از خلیج فارس به استان های یزد و کرمان هم اشاره و بیان کرد: این طرح ابرپروژه انتقال آّب در کشور است که برای اجرای آن ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل منابع مالی شرکت مس سرچشمه، گل گهر سیرجان و چادرملوی یزد هزینه می شود.
وی خاطرنشان کرد: تا پایان امسال فاز اول این پروژه آماده بهره برداری خواهد بود و آب به سیرجان می رسد و اواسط سال آینده تا سرچشمه خواهد رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: برای این پروژه ۸۲۵ کیلومتر لوله گذاری در حال انجام است که در تاریخ کشور ماندگار خواهد ماند.
وی به طرح اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح و هزینه کرد ۴۵۰ میلیارد ریال ( ۱۱۰ میلیون یورو) سیستم کوره از ریورب به فلش تغییر کرد و از مزیت های مهم این طرح تولید اسید سولفوریک نیز کاهش آلایندگی اسیدی است.
رحمانی با بیان اینکه می توان از این اسید تولیدی، کود شیمیایی تولید و در باغات کشاورزی از آن استفاده کرد گفت: دوستداران محیط زیست بدانند صنعت کشور حامی و حافظ محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: امروز میزان so۲ از کوره فلش مان میلی گرم بر نرمال مترمکعب ۵۴۹ است در حالی که استاندارد آن ۱۸۰۰ است ضمن اینکه ذرات خروجی از کوره فلش ۸.۷ میلی گرم بر نرمال مترمکعب است که استاندارد جهانی آن ۱۵۰ است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: اعتباری بالغ بر یکهزار و ۶۲۷ میلیارد تومان برای طرح های بخش صنعت مس در استان کرمان گذاشته شده شامل طرح ریخته گری آند، طرح انتقال نوار سرچشمه و بازیافت آب است که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران تأمین شده و تقدیم مردم استان کرمان می شود.
وی خاطرنشان کرد: نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی برای راه اندازی کارخانه اسید سولفوریک در راستای کاهش آلایندگی بسیار تلاش کرد و با راه اندازی این کارخانه ضمن تولید اسید سولفوریک و کاهش آلایندگی، می توان واحد تولید کود شیمیایی مورد نیاز باغات کشاورزی را از اسید سولفوریک به دست آورد.
رحمانی افزود: در سفر به استان کرمان ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان طرح صنعتی افتتاح شد که شامل طرح آهن اسفنجی ۲ میلیون تنی در گل گهر سیرجان، طرح فولاد ۱ و نیم میلون تنی در جهان فولاد، طرح آهن اسفنجی در شرکت احیا فولاد بافت، نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی گوهران در مجتمع گل گهر با ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری این شرکت است.
وی تصریح کرد: همچنین از دیگر این طرح ها می توان به کارخانه اکسیژن شرکت جهان فولاد، تولید بریدنت سرد در جهان فولاد، افتتاح ۴ پست برق در شرکت گل گهر، طرح واحد خردایش گهر زمین، طرح خدمات ماشین کاری و مته و ۱۶ طرح زیرمجموعه گل گهر اشاره کرد که مورد بهره برداری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه امروز در مجتمع عظیم مس سرچشمه شاهد افتتاح مهمترین پروژه زیست محیطی کشور هستیم گفت: مس به عنوان عنصر استراتژیک در دنیا بر اهمیت آن روز به روز افزوده می شود و کشور ما در ذخایر مس رتبه هشتم جهان را دارد و امسال پیش بینی خواهیم کرد که به رتبه هفتم جهان دست یابیم.
رحمانی ادامه داد: در حال حاضر ما ۳۴.۵ میلیون تن مس خالص در معادن مس کشور داریم که تا پیش از اکتشافات جدید ۲۲.۵ میلیون تن مس داشتیم و با اکتشافات جدید این تولید به ۳۴.۵ میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: ما در تولید مس در ۶ ماهه نخست امسال ۱۵ درصد نسبت به سال قبل رشد داشتیم که از برنامه تولید هم ۱۸ درصد جلو هستیم ضمن اینکه امسال در تولید مس کاتدی در کشور با ظرفیت ۲۶۰ هزار تن و در سال آینده با ۳۰۰ هزار تن بیشترین رکورد تاریخ را رقم خواهیم زد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: بهره برداری های جدید در بخش صنعت مس، امروز فتح الفتوح است و دشمن فکر می کرد صنعت مس تعطیل می شود در حالی که افزایش تولید مس را داریم.
وی خاطرنشان کرد: کشور چین ۴۷ میلیارد دلار واردات مس دارد و به ایران پیشنهاد داده است که بخشی از مس مورد نیاز خود را از ایران خریداری کنند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
لینک کوتاه :