دوران آبیاری سنتی سرآمدهاست
جهان صنعت نیوز: محمد علی طهماسبی روز چهارشنبه افزود: آب مایه حیات برای تولید است به همین دلیل در این شرایط باید با استفاده از روشها و فناوریهای جدید از آب موجود بهترین استفاده را کرد.
وی بیان کرد: شیوه آبیاری سنتی غرقابی دراین شرایط جایز نیست و باید به سمت آبیاری نوین رفت چون تنها در این صورت است که میتوان هر ۳ یا ۷ روز نخیلات را آبیاری کرد.
طهماسبی اضافه کرد: آبیاری سنتی نخیلات هر سه ماه یک بار در استخرهای بزرگ هدر دادن آب است، در صورتی که با استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار و تشکلهای آبران میتوان این آب را مدیریت و نیاز آبی نخل را که آب فراوان است، تامین کرد.
وی ادامه داد: در روشهای سنتی برای آبیاری نخیلات باید ۳۰ هزار مترمکعب آب مصرف کرد این درحالی است که در روشهای نوین حدود۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب آب مصرف میشود و با این روش، تنشی که از تشنگی به نخل وارد میشود را میتوان از بین برد و درخت بازده خوبی خواهد داشت.
طهماسبی با اشاره به اجرای طرح نخلستان در استان بوشهر اضافه کرد:این طرح از جمله طرحهای بزرگ آبیاری است که تنها در نخلستانهای استان بوشهر درسطح ۳۴ هزار هکتار در شهرستان دشتستان و در گام بعد در تنگستان اجرا میشود و در زمان حاضر این طرح در سطح ۱۰ هزار هکتار از نخیلات و ۷ تا ۸ هزار هکتار از زمینهای زارعی این استان در دست اجراست.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: باغداران بدانند حمله آفت چوبخوار به نخیلات دلیل کمبود آب و در نتیجه آبیاری نامنظم این باغها است و درمنطقه تنگستان که این آفت وجود دارد به دلیل کمبود آب ونبود نظم و نسق در آبیاری است.
وی در باره فروش محصول خرمای تولیدکنندگان گفت: تولید کنندگان با تشکیل زنجیره مشکل فروش نخواهند داشت و وزارت جهاد کشاورزی نیز یک خط صادراتی ۱۴.۵ درصدی از طریق بانک کشاورزی ایجاد کرده تا کسانی که میخواهند صادرات داشته باشند بتوانند برای تامین گردش نقدینگی خود از این خط استفاده کنند.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به ورود دستگاههای جدید در زمینه بستهبندی خرما و تغییر و تحولهای خوب ایجاد شده امیدواریم شاهد بهبود وضعیت در عرصه جهانی باشیم.
وی با بیان اینکه خرما و درخت نخل به صورت کامل قابل استفاده است ادامه داد: ایجاد صنایع کشاورزی تغییر کاربری به حساب نمیآید و میتوان تغییرات خوبی را در این زمینه انجام داد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خرما انجمن دارد گفت: دولت نمیتواند تاجر بزرگی باشد فلسفه خرید تضمینی این است که اگر به هر دلیلی اتفاقی رخ دهد و رقم محصول کاهش یابد برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان، دولت وارد میشود.
وی بیان کرد: محصولات کشاورزی فصلی و دایم در خط تولید نیست و با توجه به انبوه تولید قیمتها نوسان پیدا میکند و تابع عرضه و تقاضاست.
طهماسبی گفت: تولیدکنندگان باید در قالب زنجیره و تشکلی که لازم است سرمایهگذاری کنند زیرا دولت تمایل زیادی برای ورود به بازار ندارد و فقط در حاشیه بازار برای تحریک تقاضا حضور دارد.
وی بیان کرد: در زمان حاضر خرما بهصورت تر، نیمه تر و خشک وجود دارد که در ایران بیشتر خرمای نیمهتر مانند پیارم و مجول به عنوان برند است و در دنیا به دلیل بستهبندی، نگهداری، حمل و نقل و مصرف از استقبال بیشتری برخورد دار است.
طهماسبی گفت: در کشور چند صد رقم خرما وجود دارد که از این شمار تنها ۱۰ تا ۱۵ رقم آن تجاری است و با انجام کار تحقیقات و نوآوری هر روز رقمهای جدیدی معرفی و خالصسازی میشود.
وی در باره گلخانهها بیان کرد: امسال پنج هزار و ۸۰۵ هکتار گلخانه در کشور ایجاد که از این میزان ۳۰۰ هکتار در استان بوشهر اجرا میشود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :