آیا کاهش بهای نفت ادامه خواهد یافت؟
جهان صنعت نیوز| سمانه عابدی: اگرچه هدف اصلی دولت امریکا در دور جدید تحریم ها علیه ایران به صفر رساندن صادرات نفت ایران بوده، اما کشورهای چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه را از تحریم های نفتی معاف کرده است. هرچند این نکته مثبتی در دور جدید تحریم هاست،اما به نظر برسد تاجر امریکایی هدف دیگری را دنبال می کند و آن پایین نگه داشتن بهای نفت جهانی که این یعنی تحریم ها تاثیرات هرچه بیشتر خود را بر اقتصاد ایران بگذارد.
درحالی که پایان سال ۲۰۱۸ نزدیک است و دولت امریکا در تعطیلات به سر می برد، اما این کشور اکنون با تولید ۱۱٫۶ میلیون بشکه در روز بیشترین نفت جهان را تولید می کند.
افزایش تولید و کاهش قیمت نفت از یک سو و تحریم های شبکه ای امریکا از سوی دیگر اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده است. چنانچه گزارشها حاکی از آن است که دیپلماتهای این کشور مامور مذاکره با شرکتهای بزرگ هستند تا به هر ترفندی شده همه راههای مبادلاتی اقتصاد ایران را مسدود کنند.
تحلیلگران اقتصادی دلایل افزایش تولید نفت شیل را با چشم انداز برهم زدن بازار نفت جهانی نمی دانند، بلکه آنها سیاست های نفتی امریکا متاثر از اوضاع اقتصادی این کشور می دانند و بر این باور هستند که زنگ خطر اقتصاد امریکا به صدا در آمده است . همین موضوع حاکی از آن است که سال جدید میلادی با نوسانات شدید در بازار نفت جهانی روبرو خواهد بود و عواملی چون کمرنگ شدن ایران در بازار جهانی به دلیل تحریم ها، تداوم جنگ تجاری امریکا و چین ، رقابت امریکا با روسیه به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در این نوسانات موثر خواهد بود و باید دید در این شرایط اوپک چه خواهد کرد؟ آیا کاهش تولید را در پیش خواهد گرفت؟
هرچند شرایط فعلی به زیان ایران است، اما به نظر می رسد این نقشه شوم ترامپ گریبانگیر اقتصاد جهان خواهد شد و تنها ایران را تحت فشار قرار نمیدهد. چنانچه براساس پیش بینی فوربس، اگر ترامپ روند فعلی را در پیش بگیرد و جنگ تجاری ادامه یابد، جهان با رکود و کاهش رشد اقتصادی مواجه خواهد شد.
بنابراین، تهدید نفتی ایران و کاهش نفت ونزوئلا باعث افزایش بهای نفت شد ذر عین حال که تعهد نفتی ترامپ برای کاهش بهای نفت و افزایش تولید نفت از سوی این کشور و عربستان باعث کاهش بهای نفت در هفته اخیر شده است.
البته فوربس پیش بینی کرده که اگر روند کاهش بهای نفت ادامه یابد امریکا به لحاظ داخلی دچار مشکل خواهد شد، چرا که رای دهندگان به ترامپ غالبا از ایالات نفت خیز این کشور بوده و سرمایه گذاران نفتی از روند فعلی دولت ترامپ ناراضی هستند.
در نتیجه شرایط به سوی خواهد رفت که افزایش بهای نفت به بالای ۶۰ دلار را شاهد خواهیم بود. چرا که کاهش بهای نفت برای حامیان آمریکا مثل عربستان به نظر نمیرسد ادامه دار باشد و عربستان به رویکرد فعلی خود در همراهی با امریکا در بازار نفت ادامه نخواهد داد.
پیشنهاد ویژهلینک کوتاه :