xtrim
بلومبرگ بازنده و برنده نفت 100 دلاری را اعلام کرد

چه کسی از نفت ۱۰۰ دلاری می‌ترسد؟

جهان صنعت نیوز|نفت ۱۰۰ دلاری که در سال ۲۰۱۴ تجربه شده تا به امروز تکرار نشده است. این در حالی است که نفت برنت در ۱۲ ماه گذشته ۴۶ درصد افزایش داشته و در روزهای اخیر وارد کانال۴۰ دلار شده است. برخی معتقدند بخشی از این کاهش قیمت به دلیل وضعیت اقتصاد جهانی بوده است.برخی پیش بینی ها حکایت از آن دارد که افزایش قیمت نفت و یا قیمت  نفت بالا تاثیرات متفاوت تری را بر اقتصاد جهان نسبت به گذشته خواهد گذاشت. در این مقاله تاثیرات قیمت نفت بالا را در زمینه های مختلف را بررسی می کنیم.

حقیقت این است که که قیمت نفت بالا مانع افزایش رشد اقتصادی می شود. اقتصاددانان می گویند که برای دستیابی به رشد پایدار نیاز است که قیمت نفت افزایش یابد و این مرحله تثبیت شود.

اقتصاد اروپا و بسیاری از کشورهای واردکننده نفت از این افزایش ها آسیب خواهند دید و رشدهای خود را تعدیل خواهند کرد. چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت در انتظار تورم است و قیمت ها از ابتدای سال ۲۰۱۸ به میزان ۲٫۳ درصد افزایش یافته است. البته این اتفاق بستگی به کشورها نیز دارد. کشورهایی که به واردات نفت متکی هستند، با افزایش قیمت نفت دچار مشکل خواهند شد.

تاثیر بیرون رفتن ترامپ از توافق هسته ای با ایران

اقتصاددان های بلومبرگ می گویند در سال جاری قیمت نفت ۱۸ درصد افزایش داشته که نیمی از آن به دلیل افزایش تقاضای جهانی بوده است. نیمی دیگر نیز به دلیل شوک های تولیدی است که به بازار وارد شده است. تخمین زده می شود با تصمیم ترامپ از خروج توافق هسته ای، یک میلیون بشکه در روز کاهش عرضه در بازار در ماه های آینده داشته باشیم.البته شاید کشورهای دیگر این کاهش تولید را جبران کنند.

واضح است که عربستان سعودی از افزایش قیمت نفت بیش از بقیه کشور سود خواهد کرد. افزایش حدود ۱۰ دلاری بهای نفت به معنی درآمد مازاد روزانه معادل ۷۰ میلیون دلاری سعودی است همانطور که رسیدن قیمت نفت به ۷۵ دلار به این معنی است که درآمد نفتی عربستان به ۵۲۵ میلیون دلار در روز یا ماهانه حدود ۱۵٫۷ میلیار دلار می‌رسد.

کشورهای برنده دیگر نیجریه و کلمبیا هستند که با افزایش درآمدهای صادراتی، درآمد کل کشور به شدت زیاد می شود. همچنین  افزایش قیمت نفت به این کشورها کمک خواهد کرد تا کسری بودجه خود را تامین کنند و به دولت اجازه می دهد که هزینه های بیشتری را برای سرمایه گذاری در نظر بگیرد.

چه کسی بازنده است؟

کشورهایی که واردکننده نفت هستند بازنده افزایش قیمت خواهند بود. هند،چین،تایوان،شیلی،ترکیه،مصر و اوکراین از جمله کشورهایی هستند که در لیست نگران های افزایش قیمت نفت قرار دارند. مخارج بیشتر برای نفت کشورها را دچار کسری بودجه خواهد کرد.

از سوی دیگر کشورهایی مانند روسیه که مقصد صادرات نفت به این کشورها است با افزایش قیمت نفت ضرر خواهد دید. تحلیلگران بازار معتقدند که شاخص حساسیت در مورد اقتصادهایی که اکثرا در آسیا قرار دارند،قضاوت می کند. آنها به مالزی تایلند،چین و اندونزی اشاره می کنند که می توانند از افزایش قیمت نفت زیان ببینند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 6341
لینک کوتاه :