قدردانی از شرکت مس برای بزرگداشت نام استاد باستانیپاریزی
جهان صنعت| در این مراسم که در این مجتمع برگزار شد مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان اینکه بزرگداشت نام بزرگان چراغ راه آینده ما خواهد بود و فرهنگ کشور ناشی از تکریم همه بزرگان است، گفت: نام استاد محمدابراهیم باستانیپاریزی در استان کرمان و کل کشور به یادگار خواهد ماند. استاد باستانیپاریزی افتخاری برای مردم کرمان و مردم فهیم پاریز است.
«حسین احمدی» ادامه داد: مرحوم باستانیپاریزی با آثار و کتابهایی که از خود به جا گذاشتهاند، تاریخ جدیدی را برای کشور رقم زدهاند؛ تاریخی که زبان آن برخلاف کتابهای تاریخی دیگر، خوشخوان و جذاب است. وقتی کتابی از ایشان را مرور میکنیم، نه تنها خستهکننده نیست بلکه خواننده را به مطالعه و پیگیری آن ترغیب میکند.
وی همچنین گفت: باستانیپاریزی یک متخصص تاریخ کرمان است که اشراف کاملی بر فرهنگ اقوام مختلف این استان دارد. او با تاریخ قدیمی منطقه رفسنجان، سیرجان و کرمان آشنایی کامل داشت و اطلاعات فراوانی درباره بسیاری از شخصیتهای این استان، چه چهرههای حکومتی و علمی و چه شخصیتهای بانفوذ داشت.
احمدی اضافه کرد: اما بهرغم این دانش فراوان استاد باستانیپاریزی انسانی مردمی بود؛ بهطوریکه از نامگذاری کتابهایش مشخص میشود که در کف جامعه و با مردم جامعه حرکت میکرده. کتابهایی مثل «فرماندهان کرمان» و «نان جو، دوغ گو» نشان از عظمت این فرد در کنار دانایی و علمش دارد.
مدیر مجتمع مس سرچشمه در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ این مجتمع اشاره کرد و گفت: مجتمع مس سرچشمه با قدمت ۴۰ ساله، پیشتاز تولید مس کشور به شمار میرود. از دهۀ ۵۰ کار اکتشاف مس با تأسیس شرکت صنایع مس کرمان در سال ۱۳۵۱ و تأسیس شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۵۳ انجام شد.
وی افزود: این اتفاق همزمان با انقلاب شیلی رقم خورد و ایرانیها، از این فرصت نهایت بهره را بردند و تجهیزات مورد نیاز را خریداری و در سرچشمه نصب کردند. این صنعت، پس از انقلاب با دست توانمند کارگران و مهندسین همین مرزوبوم راهاندازی شد.
مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان اینکه اولین آند تولیدی در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ همزمان با آزادسازی خرمشهر در مس سرچشمه تولید شد، گفت: افتخار میکنیم امسال با تولید ۲۴۰هزار تن مس کاتد به عنوان تنها تولیدکننده مس در کشور، در خاورمیانه مقام نخست را داریم و جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید مس هستیم.
حمید باستانیپاریزی: از مسئولان مس برای همراهی با طرح «آینهدار دوران» قدردانی میکنم
فرزند استاد باستانیپاریزی در این مراسم گفت: از مسئولان مجتمع مس سرچشمه و شرکت ملی صنایع مس ایران که همواره در اجرای طرح «آینهدار دوران» یاور آن بوده و کمک کردهاند تشکر و قدردانی میکنم و امیدواریم همواره کنار این طرح باشند.
«حمید باستانیپاریزی» با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما به هر دلیل افراد توجهی به دستاوردهای قبلی ندارند و راههای رفته را دوباره میپیمایند، گفت: نتیجه این کار این است که اقدامات چندین بار تکرار میشود و کارها به نتیجه نمیرسد. اما در کشورهای توسعهیافته، هر کسی که قدمی برمیدارد، نفر بعدی کار او را ادامه میدهد و در نتیجه قدمها خیلی سریعتر و رو به جلو میرود و نتایج زودتر عاید میشود.
وی ادامه داد: طرح «آینهدار دوران» که با همکاری مجتمع مس سرچشمه آغاز شده است، نوعی همراهی و همفکری بین گروههای مختلف است که با تجمیع آنها میتوان نتایجی گرفت که امروزمان بهتر از دیروزمان باشد.
باستانیپاریزی افزود: مطمئناً استادان و هنرمندانی که در این طرح به ما کمک کردند به دنبال این نبودند که تنها تابلویی و اثری خلق شود و جایی به دور از دید بماند. بلکه همه ما خواهان این هستیم که این آثار یک راهنما و قدم برای جوانان و نوجوانان باشد تا بدانند هر کدام میتوانند راه استادان بزرگ را بروند و توان خود را برای رشد انسانیت، ادب، علم و فرهنگ به خرج دهند.
اقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه :
6439
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :