xtrim

زمان تقدیم لایحه بودجه به مجلس مشخص شد: ۱۷ آذر

جهان صنعت نیوز: عضو هیات رییسه مجلس از تقدیم لایحه بودجه سال ۹۹ توسط رییس جمهور خبر داد.

بهروز نعمتی با اشاره به ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس که مربوط به ارسال لایحه بودجه سنواتی از سوی دولت است، گفت: طبق آیین نامه داخلی و برنامه ای که دولت اعلام کرده است، لایحه بودجه سال ۹۹، روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه تقدیم مجلس می شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: طبق گفته های رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور، مهمترین تفاوت لایحه بودجه سال ۹۹ با قوانین بودجه سنوات گذشته، عملیاتی بودن آن است.

این عضو هیات رییسه مجلس تاکید کرد: طبق روال همیشه، رییس جمهور برای تقدیم لایحه بودجه سال ۹۹، در نشست علنی روز یکشنبه ۱۷ آذرماه حضور پیدا می کند.

در فصل تصویب لایحه بودجه سنواتی آیین نامه داخلی مجلس(مواد ۱۸۲ تا ۱۸۴) آمده، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس تسلیم کند. نحوه رسیدگی به لایحه بودجه، یک ‌شوری خواهد بود و ترتیب رسیدگی به شرح زیر است:

۱- نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوست‏ها و سوابق آن تا مدت ده روز می‏ توانند پیشنهادهای خود را به کمیسیون‏ های تخصصی مجلس تقدیم کند.

۲- کمیسیون‏ های تخصصی موظفند حداکثر تا پانزده روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کند.

۳- کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف پانزده روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون ‏های تخصصی گزارش نهائی خود راتنظیم وبه مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید. مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.

۴- در جلسه علنی، پس از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و سقف آن به ‏تصویب خواهد رسید. پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصره‏ها و ردیف‌ها رسیدگی می‏گردد.

تبصره ۱- در جلسه علنی، تنها پیشنهادهایی که توسط نمایندگان وکمیسیون‏ ها در زمان مقرر دریافت و به چاپ رسیده، مشروط به عدم مغایرت با قانون برنامه، قابل طرح است. پیشنهادهایی که منبع درآمد مشخصی نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پیشنهادهایی که مازاد بر سرجمع نباشد زمانی قابل طرح است که ردیف مشخص جایگزین را معین کند. تشخیص موارد مذکور با رئیس جلسه خواهد بود.

تبصره ۲- نحوه رسیدگی به متمم، اصلاحیه ‏های بودجه و سایر مواردی که در این ماده پیش‏ بینی‏ نشده طبق مقررات معمول در این آیین ‏نامه خواهد بود.

تبصره ۳- کمیسیون موظف است گزارش خود را ارائه کند و گزارش مسکوت‌ماندن از کمیسیون تلفیق پذیرفته نیست. چنانچه گزارش کمیسیون مبنی بر رد کلیات لایحه باشد و در مجلس نیز کلیات لایحه به تصویب نرسد، مراتب به دولت اعلام می‌شود تا حداکثر ظرف مدت دو هفته لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند و اگر کلیات لایحه به تصویب مجلس برسد، به کمیسیون تلفیق اعاده می‌شود تا ظرف مدت پانزده روز گزارش جدید را به مجلس تقدیم کند.

در ماده ۱۸۳ تاکید شده است که جلسات مجلس برای رسیدگی به بودجه سالانه باید بلاانقطاع در کلیه ایام هفته غیر از جمعه و تعطیلات رسمی، حداقل روزی چهار ساعت منعقد شود و تا موقعی که شور و مذاکره پایان نیافته و رای مجلس اخذ نشده از دستور خارج نمی‏ شود و هیچ لایحه یا طرح دیگر نمی‏ تواند مطرح باشد مگر لایحه یک یا چنددوازدهم بودجه درصورت ضرورت.

تبصره- اگر مطالب فوری و فوتی اعم از طرح‌ها و لوایح دوفوریتی و غیره پیش آید که به تشخیص مجلس تأخیر آن موجب زیان جبران‏ ناپذیری باشد، در اینصورت برای طرح و تصویب آن زمان مشخصی معین می ‏شود.

همچنین ماده ۱۸۴ می گوید چنانچه لایحه بودجه سالانه کشور تا تاریخ تعیین شده در این آیین‌نامه به مجلس تسلیم نشود دولت موظف است لایحه چند دوازدهم بودجه را نیز به مجلس تسلیم شود.

این لایحه پس از چاپ و توزیع در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد. ابتداء نماینده دولت و سپس دو مخالف و دو موافق به‌ترتیب هرکدام به مدت پنج دقیقه صحبت می‌کنند و سپس کلیات لایحه به رای گذاشته می‌شود. درصورت تصویب، رسیدگی به لایحه در ردیف اول دستور جلسه علنی بعد قرار می‌گیرد. در وقت رسیدگی ابتداء پیشنهاد نمایندگان درخصوص میزان چند دوازدهم مطرح و درصورت عدم تصویب نسبت به عدد چند دوازدهم پیشنهادی دولت رای‌گیری می‌شود.

تبصره ۱- مجلس چند دوازدهم بودجه را بر مبنای آخرین قانون بودجه سالانه مصوب مجلس رسیدگی می کند.

تبصره ۲- حداکثر مدتی که مجلس می‌تواند برای بودجه چند دوازدهم تصویب نماید سه‌ دوازدهم است.

بند ج ماده ۱۰۸ آمده است در کلیات لایحه بودجه سالانه کل کشور پس از نطق رییس‌جمهور، سخنگوی کمیسیون گزارش خود را ارائه می‌دهد سپس حداکثر پنج‌ نفر از نمایندگان به ‌عنوان مخالف گزارش کمیسیون و پنج نفر به‌ عنوان موافق گزارش کمیسیون به‌ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق هر کدام حداکثر ده دقیقه صحبت می‌کنند. پس از آن نماینده دولت به مدت بیست ‌دقیقه و در پایان، سخنگوی کمیسیون صحبت می‌کند. مجموع زمان صحبت سخنگوی کمیسیون سی‌ دقیقه خواهد بود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 66475
لینک کوتاه :