xtrim

با رژیم غذایی کتوژنیک به جنگ آنفولانزا بروید

جهان صنعت نیوز: اگرچه به بازار آمدن واکسن آنفولانزا به طور قابل توجهی از نرخ ابتلا و شیوع این ویروس کاست اما تاکنون هنوز درمانی برای این بیماری پیدا نشده است.

اگرچه دانشمندان و متخصصین سلامت به تلاش‌های خود برای دستیابی به درمان‌های جدیدی برای مقابله با آنفولانزا ادامه می‌دهند اما ممکن است رمز این معما در سیستم ایمنی بدن نهفته باشد و با پیروی از یک رژیم غذایی کتوژنیک فعال شود.

رژیم غذایی کتوژنیک رژیمی است حاوی کربوهیدرات کم و چربی بالا که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. افرادی که از این رژیم تبعیت می‌کنند، در وعده‌های غذایی خود از گوشت، ماهی، مرغ و دیگر ماکیان و سبزیجاتی که کربوهیدرات و کالری پایین‌تری دارند، استفاده می‌کنند. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که این نوع رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن و تقویت سلامت در بیماران مبتلا به دیابت، سرطان، صرع و بیماری آلزایمر کمک کند.

opal

در یک مطالعه جدید وقتی به موش‌های آزمایشگاهی که براساس رژیم غذایی کتوژنیک تغذیه شده بودند، ویروس آنفولانزا تزریق شد، شانس زنده ماندن آن‌ها نسبت به موش‌هایی که از رژیم حاوی کربوهیدرات بالا تغذیه کرده بودند، بیشتر بود.  

به گفته پژوهشگران، دلیل اصلی این امر در آن است که رژیم غذایی کتوژنیک تشکیل اینفلامازوم‌ها را مسدود می‌کند. اینفلامازوم‌ها کمپلکس‌های پروتئینی هستند که سیستم ایمنی بدن فعال می‌کند. اینفلامازوم‌ها می‌توانند واکنش‌های زیان‌باری را در سیستم ایمنی بدن میزبان ایجاد کنند. پیروی از رژیم کتوژنیک با مسدود کردن تشکیل اینفلامازوم‌ها باعث آزاد شدن ﻟﻨﻔﻮﺳﯿﺖ ﻫﺎی T ﮔﺎﻣﺎ-دﻟﺘﺎ می‌شود.

ﻟﻨﻔﻮﺳﯿﺖ‌ﻫﺎی T ﮔﺎﻣﺎ-دﻟﺘﺎ مسؤول تولید مخاط در جدار داخلی ریه‌ها هستند که به بدن در خلاص شدن از شر عوامل عفونی کمک می‌کند. این مخاط سپس از لوله‌های تنفسی فرد بالا رفته و با سرفه خارج می‌شود. یافتههای محققان حاکی از آن است که رژیم غذایی کتوژنیک با تحریک تولید این لنفوسیت‌ها به بدن در مقابله با ویروس آنفولانزا کمک می‌کند.

گزارش کامل این مطالعه در مجله Science Immunology منتشر شده است.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 67017
لینک کوتاه :