قیمت جهانی غذا به شدت افزایش یافته است
جهان صنعت نیوز: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی غذا به شدت در نوامبر افزایش یافته و دلیل آن افزایش زیاد قیمت گوشت و روغنهای گیاهی بوده است. در این بین، قیمت غلات کمی کاهش یافته است.
شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه غلات، دانههای روغنی، لبنیات، گوشت و شکر را اندازه گیری میکند در نوامبر به بالاترین حد ۲۶ ماهه رسید. میانگین این شاخص در ماه نوامبر ۱۷۷.۲ بود که نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد و نسبت به سال گذشته ۹.۵ درصد افزایش داشت.
فائو همچنین پیش بینی کرد تولید غلات در ۲۰۱۹ به بالاترین حد ۲.۷۱۴ میلیارد تن برسد که ۰.۴ درصد نسبت به آخرین پیشبینی افزایش داشت.
قیمت برنج به پایینترین حد ۶ ماهه رسید
شاخص قیمت غلات ۱.۲ درصد پایین آمد و به ۱۶۲.۴ رسید. صادرات بالا و رقابت شدید بین تولیدکنندگان جهان بر قیمت گندم تاثیر گذاشت. قیمت برنج به پایینترین حد ۶ ماهه رسید و محصولات جدید این کاهش قیمت را شدیدتر کرد.
شاخص قیمت روغن گیاهی ۱۰.۴ درصد بالا رفت و به ۱۵۰.۶ رسید که بالاترین حد از می ۲۰۱۸ بود. دلیل این افزایش قیمت قیمت بالای روغن نخل به خاطر تقاضای بالای واردات، افزایش استفاده از بایو دیزل یا سوخت ارگانیک و نگرانی در مورد احتمال کمبود عرضه بوده است.
شاخص قیمت گوشت بیشترین افزایش ماهانه را از می ۲۰۰۹ ثبت کرد و با ۴.۶ درصد افزایش نسبت به ماه اکتبر به ۱۹۰.۵ رسید. قیمت گوشت گاو و گوسفند بیشترین افزایش را داشت که دلیل آن تقاضای بالای چین و افزایش تقاضا به خاطر تعطیلات پایان سال بود.
میانگین شاخص قیمت شکر ۱۸۱.۶ بود که ۱.۸ درصد نسبت به اکتبر افزایش داشت و دلیل آن انتظار تقاضای بالاتر بود.
شاخص قیمت لبنیات فائو به طور متوسط ۱۹۲.۶ ثبت شد که پس از دو ماه کاهش، افزایش کمی نسبت به اکتبر داشت.
این آژانس بین المللی پیش بینی خود را برای تولید جهانی غلات در ۲۰۱۹، ۰.۴ درصد بالا برد و تخمین میزند تولید غلات جهان ۲.۷۱۴ میلیارد تن باشد.
تولید گندم شاهد یک افزایش ۴.۸ درصدی بود و به ۷۶۶.۴ میلیون تن رسید.
تولید جهانی برنج ۵۱۵ میلیون تن برآورد شده که ۱.۶ میلیون تن نسبت به پیشبینی قبلی افزایش دارد و یک کاهش ۰.۵ درصدی را نسبت به بالاترین قیمت در ۲۰۱۸ نشان میدهد.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :