پیگیر اجرای تفاهمنامه کریدور شمال-جنوب هستیم
جهان صنعت نیوز: رضا رحمانی روز شنبه در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عمان، اظهار امیدواری کرد از فرصت این اجلاس برای شناسایی ظرفیتهای جدید همکاری استفاده و توسعه مبادلات دو کشور، حداکثری همکاری انجام شود.
وی ادامه داد: بنابر گزارش سفیر، این هیات جزو بزرگترین هیاتهایی است که در سالهای گذشته به ایران عازم شده است.
به گفته رحمانی در این هیات علاوه بر نمایندگان دولتی، هیات بزرگی از بخش خصوصی متشکل از صنایع و تجار و صادرکنندگان حضور دارند.
وزیر صنعت ادامه داد: فعالان متناظر این هیات در مذاکرات رسمی و بین تجار حضور خواهند داشت و امیدوارم این فعالان اقتصادی در مذاکره با بخش خصوصی ایرانی بتوانند همکاری مناسبی شکل دهند.
وی خاطرنشان کرد: ما تنها تسهیل کننده امور هستیم و بخش خصوصی ایران ادامه مذاکرات را با هیات عمانی ترتیب میدهد.
به گفته رحمانی، فعالان انتخاب شده ایرانی برای مذاکره با هیات عمانی از تمام عرصه ایران هستند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه عمان در سیاست خارجه ایران گفت: ایران تحت تدابیر رهبری و رییس جمهوری با اعتقاد به اهمیت توسعه روابط با کشورهای همسایه و اسلامی بسیار جدی است.
رحمانی افزود: برنامه ریزی تحقق اهداف در زمینه برقراری پیوندهای نزدیک میان ملتهای دو کشور و گسترش روابط تجاری و فرهنگی و اجتمای ضروری است.
وزیر صنعت تاکید کرد که جهت گیری کمیسیون مشترک باید به سمت برنامهریزی برای افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور، رفع موانع، شناسایی فرصتهای جدید همکاری و ارایه راهکارهای مناسب باشد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر روند مبادلات تجاری دو کشور رو به افزایش بوده، گفت: معتقدیم حجم فعلی مبادلات متناسب با ظرفیتهای موجود و موقعیت دو کشور نیست.
رحمانی اعلام کرد: همکاریهای دو کشور در زمینه تجارت، سرمایهگذاری، خدمات فنی و مهندسی و گردشگری حدود پنج میلیون دلار است که از این میزان تا کنون بیش از ۱ میلیارد دلار محقق شده است.
رحمانی پیشنهاد داد که کمیته مشترک پیگیری دو کشور برای پیگیری تفاهمات این اجلاس تشکیل و نقشه راه برای محقق کردن اهداف تهیه شود.
وزیر صنعت معتقد است ایران با ظرفیتهای کمنظیری در عرصههای صنعتی، کشاورزی و جمعیت بالا، فرصتهای بیشماری برای ایجاد همکاریهای منطقهای دارد.
وی ادامه داد: اراده و سیاستهای تجاری ایران توسعه روابط تجاری با عمان و تامین نیازهای کشور از آن طریق است؛ عمان را نه به عنوان بازار بلکه به عنوان موقعیت منطقهای برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و عربی میدانیم.
رحمانی با اشاره به تفاهمات قبلی دو کشور گفت: یکی از آنها تفاهمنامه کانال کریدور شمال-جنوب و ارتباط کشورهای حاشیه خزر و شمال ایران و آسیای میانه به جنوب ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وی ادامه داد: مناطق آزاد دوکشور نیز از ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری مشترک و تولید و صادرات به کشورهای ثالث با استفاده از خطوط ترانزیتی برخوردار است.
وزیر صنعت با بیان اینکه استانهای مرزی دو کشور ظرفیتهای همکاری قابل توجهی دارند، افزود: استانهایی همچون فارس، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان بواسطه تشابهات فرهنگی و تاریخی با عمان، میتوانند ظرفیت مناسبی برای توسعه مناسبات دو کشور باشند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :