بی تدبیری دولت و ناامیدی مردم: نشست روایت تلخ بنزین
جهان صنعت نیوز: نشست بررسی و تحلیل واقعیتهای افزایش قیمت بنزین با عنوان «روایت تلخ بنزین» با حضور علیرضا زاکانی، نماینده ادوار مجلس، سیّد نظامالدین موسوی، کارشناس رسانه و محمّدجواد عامری، کارشناس مسائل انرژی، صبح امروز (دوشنبه ۱۸ آذر) برگزار شد.
در این نشست، زاکانی ریشه اتفاقات پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت را ناکارآمدی دولت دانست و گفت: اساساً دولت از مشکلات کشور درک درستی ندارد. همچنین درک درستی از خواستههای مردم و نیاز جامعه ندارد.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی شاهد مجلسی هستیم که همراه دولت است.
در تاریخ انقلاب، بیتدبیرتر و و ناامیدتر از دولت فعلی نداشتهایم
نماینده سابق تهران با بیان اینکه ناکارآمدی دولت در شش سال اخیر آسیبهایی به کشور وارد کرده و کشور را با خسران عظیم مواجه کرده، اظهار داشت: شعار دولت، تدبیر بود امّا در تاریخ انقلاب، بیتدبیرتر، ناکارآمدتر و ناامیدتر از دولت فعلی نداشتهایم. مجلس هم نتوانسته برای چنین دولتی ریلگذاری کند و از عهده نظارت دقیق هم برنیامده است.
عذرخواهی دولت و مجلس از مردم ضروری است
زاکانی، عذرخواهی دولت و مجلس از مردم را ضروری دانست و تصریح کرد: دولت و مجلس باید مسیری را طی کنند که بر پایه دانش و عقلانیت و اتکا به ظرفیتهای درونی کشور باشد.
وی با بیان اینکه تصمیم غلط بنزینی، تنها اشتباه دولت نبوده و یک رویه است، به طرح نظام سلامت و سیاست خارجه دولت اشاره کرد و افزود: از طرفی، ما رهبری داریم که از تدبیر و حکمت فوقالعادهای برخوردار است، همچنین مردمی که در صحنه هستند و خیل کثیر متخصصینی که در کشور هستند.
نماینده سابق تهران ادامه داد: با وجود این ظرفیتها ما گرفتار دولتی پیر و خسته هستیم که از جهات مختلف دچار فلج مغزی است و وقتی این فلج، در پیکر سالمی رخ دهد، کل پیکر را تحت تاثیر قرار میدهد.
زاکانی با بیان اینکه مجلس فعلی اگر همت کند باید در طرح بنزینی دولت تغییر ایجاد کند و این سرمایه خدادادی را عادلانه تقسیم کند، تصریح کرد: درغیر اینصورت، قطعاً مجلس آینده طرح دقیقی خواهد داد و این رویه غلط را پایان خواهد داد. رویهای که بیشتر کسانی مورد توجه هستند که هم برخوردار هستند هم مورد توجه دولت هستند.
نماینده سابق تهران در مجلس با بیان اینکه یک فاجعه در جامعه رخ میدهد و رئیس جمهور میخندد و میگوید بی خبر بوده، اضافه کرد: این بیمسئولیتی، امکانی فراهم کرده که دشمنان چشم امید داشته باشند که از داخل به کشور آسیب بزنند.
دولت، خودباوری بر اساس ایمان را به خودباختگی تبدیل کرد
زاکانی ادامه داد: دولت، خودباوری بر اساس ایمان را به خودباختگی تبدیل کرد بهنحوی که نهتنها نمیتواند از ظرفیتها استفاده کند بلکه دولت خود، بخشی از چرخه معیوبی است که بر مشکلات میافزاید.
وی با بیان اینکه طرح بنزینی دولت، هم معیوب بود و هم ناقص، تصریح کرد: طرحهای بسیار بهتری وجود داشت و دارد که اوضاع فعلی را بهسامان کند امّا دولت طرح خود را اجرایی کرد.
زاکانی افزود: دولت برای مدیریت مصرف سوخت، پنج دلیل داشت که طرح اجرا شده با روح آن پنج دلیل در تضاد است.
نماینده سابق مجلس، آینده کشور را درخشان دانست و گفت: ملت ایران حتماً این امکان را فراهم میآورد که از اسباب این ویرانیها و بیتدبیریها عبور کنند.
زاکانی ادامه داد: امید داریم به لطف الهی و کمک مردم، موفق شویم و کشور را از دست آقای روحانی و دوستان ایشان که اوضاع نابهسامان کنونی را ایجاد کردند خارج کنیم و کشور را دوباره بسازیم.
وی با بیان اینکه دولت درک درستی از جیب خالی ملت ندارد، افزود: دولت سر خود را به امور فرعی گرم کرده و اگر هم به امور اصلی میپردازد از راههای غلط وارد میشود. مثل کسی که ادعای پزشکی دارد و بخواهد بر بالین یک بیمار حاضر شود.
نماینده سابق مجلس افزود: امیدواریم مسیری را برویم که در نهایت، ناکجاآبادی که دولت روحانی و مجلس همراه او، طی میکنند را به سمت تحولی بزرگ و اصلاح عمومی و خیر و صلاح سوق دهیم.
در ادامه این نشست، محمدجواد عامری دبیرکل جمعیت ایثارگران اظهار داشت: دولت به بهانه مبارزه با قاچاق و درآمدزایی برای کمک به مردم طرح افزایش قیمت بنزین را به بدترین شکل ممکن اجرا کرد و لطمات جدی را در فقیرسازی مردم وارد کرد.
وی افزود: بیتدبیریهای این چنینی قبلا هم از این دولت داشتهایم مانند الگوی قراردادهای نفتی IPC که بدون مشورت با کارشناسان تنظیم شد و زمانی که متن ۱۱ صفحهای آن در اختیار کارشناسان قرار گرفت، ۱۵۰ اشکال کارشناسی داشت.
عامری تاکید کرد: ضعیفترین و بی اعتمادترین دولت به نخبگان و کارشناسان این دولت است و واقعا از شفافیت به دور است چراکه در اکثر قراردادها از نظر کارشناسی استفاده نکرده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با بیان اینکه در موضوع بنزین دولت ادعا دارد میخواهد قیمت بنزین را به فوب خلیج فارس برساند، ادامه داد: اگر واقعا مبنا فوب خلیج فارس است باید ببینیم چرا قیمت دلار بالا رفت و قیمت آن متغیر است؟ اگر قیمت دلار را ۳۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، فوب خلیج فارس حدودا ۱۵۰۰ تومان خواهد بود.
وی گفت: با عملکرد بدی که بانکها و دولت در این مدت داشتند، ۴۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به ۲ هزار هزار میلیارد تومان رسید که این در فقیر کردن مردم بسیار موثر است چراکه ارزش سرمایه مردم را ۵۰۰ درصد کاهش داده است.
عامری تصریح کرد: قدرت خرید مردم بهشدت پایین آمده است و دولت به جای اینکه مشکل را ریشه ای حل کند مانند اصلاح نظام بانکی، قیمت سوخت را افزایش میدهد.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با بیان اینکه طرح های کارشناسی بسیار بهتری در خصوص مدیریت مصرف سوخت در کشور وجود داشت که متاسفانه دولت هیچکدام را عملی نکرد، عنوان کرد: در کشورمان حدودا ۹۷ میلیون لیتر مصرف سوخت روزانه داریم که نیمی از آن مربوط به خودروهای کار و نیمی دیگر خودروهای رفاهی هستند.
وی افزود: حدود ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار خودروی کار هنوز دوگانه سوز نشده است، مصرف سوخت سی ان جی ما اکنون روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب است که اگر این خودروها گازسوز میشدند، ظرفیت مصرف گاز طبیعی ۴۰ میلیون متر مکعب می شد. هر یک متر مکعب سی ان جی برابر یک لیتر بنزین است و از این طریق میتوانستیم روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین را صرفه جویی کنیم.
عامری سوخت ال پی جی را دیگر موردی برشمرد که با توسعه آن میتوان در مدیریت مصرف سوخت تاثیر گذاشت و اظهار داشت: ما حدودا ۴۲ میلیون لیتر در روز ال پی جی تولید می کنیم که ۱۵ میلیون لیتر آن را مصرف می کنیم و حدودا ۲۷ میلیون لیتر را می توانستیم در روز برای خودروها استفاده کنیم.
دبیرکل جمعیت ایثارگران گفت: مجموعا حدودا ۴۷ میلیون لیتر می توانستیم صرفه جویی و صادر کنیم.
عامری با اشاره به تحریم بودن کشور و سهولت ردیابی نفت در دنیا، خاطرنشان کرد: اگر نفت را تبدیل به فرآورده میکردیم و روزانه ۴۷ میلیون لیتر بنزین حاصل از این دو طرح را صادر می کردیم، مشکل تحریمی هم نداشتیم.
وی در پایان تاکید کرد: اگر دولت کمی تدبیر داشت و به نظر کارشناسان توجه می کرد، از همین دو روش می توانست مشکل تحریم و بنزین را حل کند. منبع: فارس
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :