شاگردان دیروز؛ کارآفرینان امروز
جهان صنعت نیوز: محمدرضا برادر بزرگتر است، چند سال پیش که خشکسالیها دستش را از زمینهای کشاورزی پدری کوتاه کرده بود و نمیتوانست خرج خانواده پنج نفری خود را بدهد راهی مرکز استان میشود تا شاید بتواند برای خود کاری دست و پا کند.
با گذر از خیابانهای شهر چشمش به کارگاهی میافتد که نامی آشنا بر تابلوی آن نقش بسته بود، وارد میشود صاحب کارگاه پسر عمویش است؛ وقتی قصه بیکاری محمدرضا را میشنود به او پیشنهاد میدهد که همانجا مشغول کار شود.
شبها و روزهای زیادی را به کمک پسر عمو پای دستگاه برش چوب ایستاد تا روزی که احساس کرد خودش در ساخت سازههای چوبی و دکوراسیون منزل استاد شده است. پس با تمام احترامی که برای استاد قایل بود آستین را بالا زد تا بتواند برای خودش کارگاهی مجزا سرپا کند.
از آنجا که والدینش مددجوی کمیته امداد بودند میتوانست درخواست تسهیلات اشتغال دهد و مبلغ ۱۰ میلیون تومان سهم او از اعتبارات سال ۹۲ کمیته امداد بود که نصیبش شد و توانست در حاشیه شهر قاین یک کارگاه را با خرید دستگاههای اولیه تجهیز کند.
همان ۱۰ میلیون تومان، سرمایه با برکت کار او و مجید و سعید میشود، محمدرضا در نقش استاد و برادران تازه کار، شاگردان او هستند که دوشادوش هم کار میکنند و خرج زندگی را از این راه به دست میآورند.
سال گذشته ۲ برادر کوچکتر هم تصمیم میگیرند که مستقل شوند پس هر کدام ۵۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال مجدد از کمیته امداد درخواست کرده و در کارگاههایی کنار برادر بزرگ مشغول به کار میشوند.
اکنون این سه برادر کارآفرین هر کدام توان به کارگیری ۲ شاگرد دیگر را دارند تا بتوانند با توسعه کارگاه فعلی زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کنند.
محمدرضا معتقد است که اگر شاگردی زرنگ باشد فوت و فن کار را ۲۰ روزه یاد خواهد گرفت اما اکنون به خاطر اینکه او دست تنها شده سفارش زیادی را نمیتواند قبول کند.
مشکل دیگر این کارآفرینان قاینی سرمایه ثابت است که باید در این آشفته بازار نرخ ارز پشتوانهای برای کارهایی باشد که مشتریان انتظار دارند برایشان نسیه انجام دهند.
این کارآفرینان در حوزه تولید محصولات چوبی بر این باور هستند که چون قدرت خرید مردم کم شده است توان خرید نقدی دکوراسیون و کابینت چوبی را ندارند لذا همواره از این سازندگان درخواست میکنند که به صورت مدتدار سفارشها را انجام دهند در صورتی که آنها باید مواد اولیه را نقدی خرید کنند و همین مسئله در میزان سرمایه تاثیر گذاشته است.
تسهیلات توسعه، آن چیزی است که این سه برادر کارآفرین، مجدد از نهاد حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) تقاضا کردهاند و البته آمادگی آن را دارند تا از مددجویان این نهاد به عنوان نیروی کار در کارگاههای خود استفاده کنند.
افزایش سه برابری تسهیلات اشتغال امداد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی نیز در بازدید خبرنگاران از این واحدهای تولیدی گفت: منابع اشتغال کمیته امداد استان سال گذشته ۵۲ میلیارد تومان بود که امسال به ۱۵۲ میلیارد تومان افزایش یافته و سه برابر رشد را نشان میدهد.
رضا سلم آبادی افزود: سال قبل سرانه اشتغال برای هر متقاضی ۲۰ میلیون تومان بود که امسال این رقم ۵۰ میلیون تومان شده است.
وی با بیان اینکه این تسهیلات به شکل ارزان قیمت، سود چهار درصد با اقساط ۶۰ ماهه در اختیار متقاضیان قرار میگیرد اظهار داشت: ضمانتها به شکلی است که ۱۰۰ درصد منابع سال قبل جذب شده است و امسال هم مشکلی در این قسمت نداریم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حدود ۲۲ دستگاه اجرایی متولی اشتغال هستند گفت: ۱۵۲ میلیارد تومان سهمیه مشاغل خرد خانگی اعتباری است که هیچ دستگاهی مشابه امداد از چنین منابعی برخوردار نیست.
وی به تفاوت بین تسهیلات قرض الحسنه امداد و سایر بانکها اشاره کرد و یادآور شد: صندوق امداد ولایت برای کل اقساط اشتغال یک بار، سه درصد سود دریافت میکند و شامل جریمه دیرکرد هم نمیشود در صورتی که سایر بانکها این نرخ کارمزد را هر سال از حساب وام گیرنده کم میکنند.
سلم آبادی از پرداخت تسهیلات اشتغال برای ۵۲۲ طرح از ابتدای امسال خبر داد و گفت: ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای این طرحها از محل صندوق اشتغال نیازمندان و ۴۸ میلیارد تومان از محل تسهیلات بند «ب» اشتغال روستایی پرداخت شده است.
وی آموزش رایگان به مددجویان برای کسب تخصصهای لازم را از دیگر اقدامات حمایتی کمیته امداد عنوان کرد و افزود: اگر کارآفرینی نیروی مددجوی امداد را استخدام کند به ازای هر نفر ۵۰ میلیون تومان تسهیلات چهار درصد دریافت خواهد کرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی با اشاره به دیگر بسته حمایتی در زمینه اشتغال اظهار داشت: چنانچه نیروی کار از مددجویان امداد باشد ۲۰ درصد سهم بیمه کارفرما را این نهاد به مدت ۲ سال پرداخت میکند.
وی با تاکید بر اینکه تسهیلات اشتغال به غیر مددجویان نیازمند هم تعلق میگیرد افزود: امسال ۱۵۵ نفر بر اساس تسهیلات کارفرمایی جذب بازار کار شدهاند.
سلم آبادی با بیان اینکه ضمانتهای به کارگیری نیروی مددجوی امداد برای کارفرمایان، سخت در نظر گرفته شده است گفت: اگر کارفرما وام را گرفت و نیرو سرکار نرفت بر اساس مصوبه بانک مرکزی وامی که دریافت کرده با سود ۱۸ درصد محاسبه میشود.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :