xtrim

خبرنگاران حیاط دولت را تحریم کردند/ نگاهی به تلاش امروز خبرنگاران برای حفظ جایگاه رسانه

جهان صنعت نیوز| برنامه حیاط دولت، چهارشنبه‌ هر هفته با دعوت رسمی از رسانه‌ها در ساختمان پاستور برگزار می‌شود. روال این برنامه به این صورت است که پس اتمام جلسه هیات دولت، برخی از اعضای کابینه با حضور در حیاط که از آن با عنوان «حیاط دولت» نیز یاد می‌شود، پاسخگوی پرسش‌های خبرنگاران می‌شوند.

صبح امروز (چهارشنبه پنجم دی‌ماه) نیز خبرنگاران طبق روال همیشگی برای پوشش خبری این برنامه در محل ساختمان پاستور حاضر شدند، اما پس از مواجهه با برخوردهای نامناسب برخی اعضای حفاظت، برای حفظ شأن و جایگاه خبرنگار و رسانه، به صورت جمعی و در حرکتی هماهنگ این برنامه را ترک کردند.

اما به گفته یکی از خبرنگاران حوزه دولت، خبرنگاران صداوسیما و خبرگزاری‌های ایرنا (خبرگزاری جمهوری اسلامی) و پانا (خبرگزاری کانون دانش‌آموزان) به همراه خبرنگاران شورای اطلاع‌رسانی دولت (پاد) برخلاف سایر خبرنگاران در حیاط دولت حاضر شدند.

در ادامه این حرکت جمعی خبرنگاران، دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت با انتشار اطلاعیه‌ای، از ناهماهنگی به‌ وجود آمده در ورود خبرنگاران به جلسه امروز هیات دولت عذرخواهی و توضیحاتی را ارائه کرد.

در توضیحات دبیرخانه شورای‌اطلاع رسانی دولت آمده است: «از بابت مشکل پیش آمده از کلیه خبرنگاران محترم دلجویی می کنیم اما انتظار داریم خبرنگاران عزیز و محترم حوزه دولت که همواره با نهایت صبوری و همراهی و همدلی، اخبار دولت را پوشش داده اند، به صرف رفتار نامناسب یک فرد، به توقف وظیفه حرفه‌ای و چرخه اطلاع‌رسانی رضایت نمی‌دادند.

اتفاقی که امروز درخصوص ورود خبرنگاران محترم به حیاط دولت برای پوشش خبری افتاد اگرچه هیچ ارتباطی به نهاد ریاست جمهوری، اعم از معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر و دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت ندارد؛ موجب تاسف شد و تمامی مساعی به عمل خواهد آمد تا با هماهنگی‌های بیشتر مسوولین مرتبط، از تکرار مسایل مشابه این چنینی جلوگیری شود. درعین حال قصور یک نفر نباید به گونه ای جلوه داده شود که خدای نکرده ماموریت‌ها و زحمات مجموعه نیروهای محترم و مسوول در برقراری امنیت و نظم زیر سوال برود.»

بر اساس این گزارش، حرکت امروز خبرنگاران که در راستای حقظ شأن و مقام خبرنگار صورت گرفت، می‌تواند بار دیگر یادآور این نکته باشد که رابطه میان خبرنگاران و مسوولان یک رابطه دو طرفه است و توهین به اهالی رسانه، در هیچ  کجای دنیا امری پذیرفته شده، محسوب نمی‌شود.

در همین راستا محمد بلوری، روزنامه‌نگار پیشکسوت درباره لزوم حمایت خبرنگاران از یکدیگر برای حفظ جایگاه اهالی قلم، با اشاره به تاثیر انجمن‌های صنفی در حمایت از خبرنگاران، به ایسنا گفته بود، «پیش از انقلاب ما سندیکایی داشتیم که از ما حمایت می‌کرد و از طرفی آنقدر همه روزنامه‌نگاران پشت یکدیگر می‌ایستادند که دیگر هیچ‌گاه کسی به خودش اجازه نمی‌داد که به روزنامه‌نگاران توهین کند. یادم است یک بار یکی از بازیگران شناخته‌شده با یکی از خبرنگاران برخورد نامناسبی داشت؛ همه روزنامه‌ها و خبرنگاران چنان بلایی سر او آوردند که مجبور شد در مصاحبه‌ای رسمی از همه روزنامه‌نگاران عذرخواهی کند. در موردی دیگر هم یکی از نمایندگان مجلس شواری ملی گفته بود که خبرنگاران را می‌توان با یک پرس چلوکباب خرید؛ به دنبال این حرف چنان موج اعتراضی میان روزنامه‌نگاران و خبرنگاران به راه افتاد که در تریبون رسمی از همه ما روزنامه‌نگاران عذرخواهی کرد.»

رضا قوی‌فکر، دبیر انجمن پیشکسوتان مطبوعات و از روزنامه‌نگاران باسابقه نیز با تاکید بر اهمیت حفظ شأن خبرنگار اظهار کرده بود که «بعضی فکر می‌کنند که خبرنگار کارمند آنهاست؛ همان‌طور که به کارمندشان دستور می‌دهند و امر و نهی‌ می‌کنند، با خبرنگاران هم برخورد می‌کنند و این آگاهی را ندارند که خبرنگار، آیینه جامعه، واسط بین مسؤولان و جامعه است و سنگ خودش را به سینه نمی‌زند. متاسفانه گاهی به گونه‌ای با خبرنگاران برخورد می‌شود که انگار خبرنگار دشمن است. باور کنید اگر خبرنگاری مشکلی را مطرح می‌کند، به خاطر مسائل شخصی نیست.»

اجتماعی و فرهنگیپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 7072
لینک کوتاه :