سلبریتیها میروند، مردم حسرت میخورند!
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از خبرآنلاین: این روزها واژه سلبریتی واکنشهای زیادی را به سوی خود جلب میکند که از قضا بیشتر این واکنشها منفی هستند. انگار انجام دادن کارهایی که ممکن است مردم عادی هم انجام دهند و اصلا برای کسی اهمیت نداشته باشد، برای سلبریتیها خیلی گران تمام میشود.
آنها همیشه مورد توجه مردم بوده اند، اما از زمانی که بیشتر از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر استفاده میشود، دقت به رفتار سلبریتی ها نیز بیش از پیش شده است.
امیر محمود حریرچی، جامعه شناس دراین باره می گوید: آنچه که مردم از سلبریتیها میبینند باعث تحریک است و تصمیمگیری را برای مردم راحتتر میکند، زیرا از دیرباز سلبریتی ها الگو و مرجع دیگران بوده و کارهایشان مثبت تلقی میشده است. بنابراین مردم با خود میگوید حتما این کار درست است که سلبریتیها هم انجام دادهاند.
این روزها به دلیل وضعیت اقتصادی کشور و قرار گرفتن بخش زیادی از مردم در مضیقه اقتصادی و این واقعیت که خیلیها باید دور بسیاری از آرزوهایشان خط قرمز بکشند؛ رفتار سلبریتی ها بیشتر مورد بررسی قرار میگیرد. جدا از این مساله که سلبریتی ها در وضعیت رفاهی خیلی بالاتری از دیگر مردم قرار گرفته اند؛ این طرز تفکر که هنرمند باید همراه مردم باشد و نه جدا از آنها باعث شده مردم نسبت به رفتار سلبریتی ها حساستر از قبل شوند.
حالا دو مساله درباره سلبریتی ها توجه ها را به خود جلب کرده است. اول دو تابعیتی بودن برخی هنرمندان و این مساله که فرزندانشان را خارج از کشور به دنیا میآورند و دوم مهاجرت برخی از آنها به کشورهای دیگر برای زندگی دائمی.
آغاز قصه مهاجرت
ماجرا شاید به طور جدی از پیوستن برخی از هنرمندان به شبکه جم شروع شد. پس از آن شایعات درباره مهاجرت سلبریتی های معروف مانند علی کریمی، شهاب حسینی، مزدک میرزایی، علیرضا فغانی، مهناز افشار و … شروع شد که برخی از این شایعات به واقعیت پیوست و برخی دیگر رد شد.
روزی که خبر سفر رامبد جوان و نگار جواهریان برای تولد نوزادشان در کانادا پخش شد، مردم واکنشهای بسیار تندی به این خبر نشان دادند. آنها معتقد بودند کسانی که همیشه شعارشان کار کردن در ایران و برای ایران است چرا باید فرزندشان را در کشوری دیگر به دنیا بیاورند. پس از آن مهاجرت علیرضا فغانی اتفاق افتاد که البته واکنشها به این مهاجرت آنچنان منفی نبود. فغانی گفته بود که برای آینده ای بهتر به استرالیا مهاجرت میکند. پس از فغانی خبر مهاجرت مزدک میرزایی منتشر شد. او رفت بود تا به شبکه ایران اینترنشنال بپیوندد. ابتدا این خبر تکذیب شد ولی بعد مشخص شد که درست بوده و درنهایت هم که اخیرا ماجرای مهاجرت مهناز افشار پیش آمده است. او برای داوری یک مسابقه به یکی از شبکههای فارسی زبان پیوسته است. این روایتها بیان شد تا به این سوال برسیم که واقعا جدا از تمام واکنشها این مهاجرتها چه تاثیری بر مردم عادی میگذارد. اینکه مردم عادی میبینند شرایط اقتصادی به گونه ای است که هر کس میتواند مهاجرت میکند و بخش زیادی از آنها این امکان را ندارند چه تاثیری بر سلامت روان جامعه میگذارد.
حریرچی میگوید: در وضعیتی که برخی از جوانان حتی حاضر هستند برای انجام کار خدماتی به ترکیه بروند و از هر سو تحت فشارند، مشخص است که وقتی یک سلبریتی به آسانی مهاجرت میکند این افراد با خود میگویند چرا او رفته، حتما تو ناتوانی که نمی توانی مثل او باشی. حتی برخی خانوادهها هم دست به تشویق جوانان میزنند و میگویند فلان سلبریتی را نگاه کن به راحتی رفته. پس تو هم باید بروی.
مردم دوست دارند جای سلبریتی ها باشند
ندا در سایتی هر روز سه خبر درباره سلبریتی ها مینویسد که منبع بیشتر این خبرها اینستاگرام است. او درباره کارش توضیح میدهد: هر روز به صفحه اینستاگرام تمام بازیگران سر میزنم و اگر سفری رفته باشند؛ تفریح لاکچری ای کرده باشند و چیزهایی از این دست سریع درباره اش می نویسم. این جور مطالب بیشتر از هر چیز دیگر بازدید میآورد و کامنت دریافت میکند. بیشتر نظرها منفی است یا در بهترین حالت حسرت خوردن برای این است که چرا ما جای سلبریتیها نیستیم تا بتوانیم در هر شرایطی و پس از هر شوک باز هم سفرهایمان را برویم و به تفریحمان برسیم.
دافعه مساله اصلی است و مسئولان نباید نسبت به آن بیتفاوت باشند. این مردم که مهاجرت میکنند سرمایههای انسانی هستند. هویت ایرانی میتواند آدمها را نگه دارد، امیدواری میتواند آدمها را نگه دارد؛ اعتماد به مسئولان و عملی شدن وعدههای اصلاح میتواند آدمها نگه دارد.
ندا میگوید: همه این روزها در آرزوی مهاجرتند و وقتی میبینند چیزی را که آرزویشان است و نمیتوانند به دست بیاورند سلبریتیها به راحتی دارند، حساس میشوند.
عالیه شکربیگی، جامعه شناس و استاد دانشگاه درباره میل فزاینده مهاجرت به خبرآنلاین میگوید: در حال حاضر مردم در وضعیتی هستند که بیشترین مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گریبانشان را گرفته است. در چنین شرایطی راهحلی که به ذهن اکثر مردم میرسد مهاجرت است. یعنی به جایی بروند که از لحاظ شغلی، اقتصادی، تحصیلی و آرامش موقعیت خوبی داشته باشند.
اما در نهایت راهکار چیست. اگرقرار باشد همه مهاجرت کنند چگونه باید جوابگوی خسارت وارده شد. حریرچی راهحل اصلی را بررسی دلایلی که باعث دافعه میشود میداند و میگوید: دافعه مساله اصلی است و مسئولان نباید نسبت به آن بیتفاوت باشند. این مردم که مهاجرت میکنند سرمایههای انسانی هستند. هویت ایرانی میتواند آدمها را نگه دارد، امیدواری میتواند آدمها را نگه دارد؛ اعتماد به مسئولان و عملی شدن وعدههای اصلاح میتواند آدمها نگه دارد.
پاسخ روشن است. یقینا سلبریتی ها هم دلایلی برای مهاجرت دارند. اگرچه شاید این دلایل اقتصادی نباشند اما آنها نیز به دنبال زندگی بهتر وآرامش و آزادی بیشتر هستند. بنابراین نمیتوان از آنها انتظار داشت مهاجرت نکنند. به نظر میرسد راهکار این است که مسئولان با توجه به دلایل مهاجرت در رفع هر چه بیشتر آن همت کنند.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :